Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: συνεχίζει τις πολύ επικίνδυνες για τη χώρα τυχοδιωκτικές και ακραίες εθνικιστικές προκλήσεις

Με την ανοχή του Πρωθυπουργού

Το αμερικανόδουλο θρησκόληπτο φασιστοειδές Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ συνεχίζει τις πολύ επικίνδυνες για τη χώρα τυχοδιωκτικές και ακραίες εθνικιστικές προκλήσεις

Πέρα απ’ τη γενικότερη μόνιμη πρόσδεση της χώρας στο άρμα των αμερικανο-ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ-ΕΕ,κλπ.), στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την τοποθέτηση στο υπουργείο Άμυνας ενός έξαλλου και ακραίου εθνικιστή, του φασιστιειδούς Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ – επιλογή, πέραν αυτού, εντελώς ακατάλληλη λόγω κλασικής ανικανότητας, επικίνδυνα ακραίας επιπολαιότητας και τυχοδιωκτικής στάσης – υπήρχαν, όπως είχε επισημανθεί από την πλευρά μας, δυο σοβαρά επικίνδυνα προβλήματα για τη χώρα σε μια εξαιρετικά πολύπλοκη, σύνθετη και δύσκολη περίοδο για την περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου.

1. Υπουργείο Άμυνας-υπουργείο Εξωτερικών. Ο επιπόλαιος και ανεύθυνος τυχοδιώκτης υπουργός Άμυνας ως τα σήμερα υποκαθιστά μόνιμα το υπουργείο Εξωτερικών με δηλώσεις οι οποίες, πέραν του προβλήματος της υποκατάστασης, μαρτυρούν μια πρωτοφανή και κραυγαλέα ασχετοσύνη σ’ ότι αφορά στα ζητήματα γενικά της εξωτερικής πολιτικής και ιδιαίτερα στα πιο κρίσιμα και περίπλοκα, πράγμα που οδηγούσε αναπόφευκτα σε δικαιολογημένες αντιδράσεις και σοβαρές ανυπέρβλητες προστριβές με το υπουργείο Εξωτερικών, οι οποίες οξύνθηκαν και κορυφώθηκαν με τις απαράδεκτες προκλητικότατες εκδηλώσεις κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, στο τέλος του πρώτου δεκαήμερου του Οκτώβρη, προτείνοντας στο αμερικάνικο Πεντάγωνο ακόμα περισσότερες βάσεις (λες και δεν είναι γεμάτη η χώρα) αλλά και ένα «Σχέδιο Β» (ματαίωση «Συμφωνίας Πρεσπών», συμμαχίες χωρών, βάσεις, κλπ.) για τη διευκόλυνση των στρατηγικών σχεδίων των αμερικανών ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια. Με τις προκλητικότατες αυτές δηλώσεις – που δικαιολογημένα ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών ο αυτογελοιοποιούμενος και αυτοδιοριζόμενος Σύμβουλος σε ζητήματα στρατηγικής των αμερικανών ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια ξεπέρασε κάθε όριο αμερικανοδουλείας. Ενας ακραία αδαής σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής αυτοδιορίζεται Σύμβουλος ενός άλλου αδαή, του ομοϊδεάτη του Τραμπ.

Η νεοδημιουργηθείσα κατάσταση οδήγησε σε πλήρη ρήξη με τον υπουργό Εξωτερικών Ν Κοτζιά που οδηγήθηκε σε παραίτηση.

2.Ακραίες και πολύ επικίνδυνες για τη χώρα εθνικιστικές τυχοδιωκτικές προκλήσεις. Δεν πρόκειται να απαριθμηθούν οι κατά καιρούς άπειρες εθνικιστικές δηλώσεις και προκλητικές ενέργειες του υπουργού Άμυνας ούτε η φανφαρόνικη καραγκιοζοειδής πολιτική του στάση, άλλα να υπογραμμιστεί , ότι είναι μια στάση πολύ επικίνδυνη για τη χώρα. Κάθε φορά σέρνεται πάντα στην ουρά της κλιμακούμενης επιθετικής ρητορικής των προκλητικών εκπροσώπων της Τουρκικής αστικής τάξης, με τελευταία, προς το τέλος Δεκέμβρη δήλωσή του, από την Κύπρο: «όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα και το διεθνές δίκαιο θα τον τσακίσομε, θα τον συντρίψουμε», ενώ λίγο αργότερα όταν επισκέφθηκε το 588 Τάγμα Εθνοφυλακή στη Λέρο επανέλαβε εκ νέου: «θα τους τσακίσομε, θα τους συντρίψουμε» δηλ. τους Τούρκους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ έχει βαρύτατες ευθύνες, και προσωπικά ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός ΤΣΙΠΡΑΣ, για τις επικίνδυνες τυχοδιωκτικές ενέργειες και θ’ άπρεπε να απαλλαγεί από αυτό το αμερικανόδουλο, ακραίου εθνικιστή θρησκόληπτο φασίστοειδές Π.ΚΑΜΜΕΝΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: