Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
(Εγκρίθηκαν βασικά από το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συνεδρίαση του της 12-9-51)
[Σημείωση:
Πρίν μερικούς μήνες έγινε κομματική σύσκεψη 72 σλαβομακεδόνικων στελεχών του ΚΚΕ. Η σύσκεψη συζήτησε το θέμα: "Το κίνημα των σλαβομακεδόνων απο τη σύμπντυξη του Βίτσι-Γράμμου και δώδε και τα καθήκοντά μας". Και κατέληξε στα συμπέρασμα που δημοσιεύουμε παρακάτω. Τα συμπεράσματα αυτά εγκρίθηκαν απο το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Η σύσκεψη καθόρισε ενα προσωρινό όργανο για τη δουλειά στους σλαβομακεδόνες, απο 21 ταχτικά και 9 αναπληρωματικά μέλη. Το όργανο αυτό θα κάνει τη σχετική πραχτική και τεχνική προετοιμασία για τη σύγκλιση του συνεδρίου των σλαβομακεδόνων, που θ' αποφασίσει να γίνουν πράξη οι αποφάσεις της σύσκεψης. Το ίδιο όργανο θ' αναλάβει τη σύνταξη και επεξεργασία του Καταστατικού και του Προγράμματος της οργάνωσης "ΗΛΙΝΤΕΝ".]
Η κομματική σύσκεψη 72 σλαβομακεδόνικων στελεχών του ΚΚΕ συζήτησε το θέμα "Το κίνημα των σλαβομακεδόνων απο τη σύμπντυξη του Βίτσι-Γράμμου και δώδε και τα καθήκοντά μας". Η σύσκεψη αφού εξέτασε και συζήτησε κριτικά την πορεία του κινήματος των σλαβομακεδόνων στο διάστημα αυτό, κατέληξε στα παρακάτω συμπέρασμα και καθήκοντα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: