Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

23η Ολομέλεια της Διεθνούς Σύσκεψης των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (2017)

Πραγματοποιήθηκε αρχές Νοέμβρη 2017 στην Τύνιδα της Τυνησίας η 23η Ολομέλεια της Διεθνούς Σύσκεψης των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (CIPOML) στην οποία συμμετείχαν Κόμματα και Οργανώσεις απ’ τις παρακάτω χώρες: Τυνησία, Ιταλία, Ισημερινό, Δομινικανή Δημοκρατία, Μπουρκίνα Φάσο, Μαρόκο, Περού, Βραζιλία, Ισπανία, Μεξικό, Πακιστάν, Ινδία, Γαλλία, Μπενίν, Ακτή Ελεφαντοστούν, Τουρκία,Ιραν, Δανία και Γερμανία.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Διεθνούς Σύσκεψης παρουσίασε την έκθεση δράσης της και εκείνη των διαφόρων Κομμάτων και Οργανώσεων που στην πορεία της συζήτησης συμπληρώθηκαν απ’ τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων τους, με κέντρο τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Οχτωβριανής Επανάστασης (σεμινάρια, δημοσιεύματα, γιορτές, ομιλίες, κλπ.). Επίσης έγινε ξεχωριστή αναφορά στις καμπάνιες αλληλεγγύης προς τη Βενεζουέλα και καταδίκης της ανάμιξης του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού σ’ αυτή, τερματισμού της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία, κλπ.


Επιπλέον έγινε συζήτηση για το Διεθνές Περιοδικό «Ενότητα και Πάλη», την πολιτική και ιδεολογική σημασία του, τη βελτίωση και την ευρύτερη διάδοσή του.


Μετά από μακρόχρονη προετοιμασία συζητήθηκε το ζήτημα της ανάπτυξης και της ισχυροποίησης των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων.


Αρκετός χρόνος αφιερώθηκε στη συζήτηση της ανάλυσης της σημερινής διεθνούς κατάστασης και ψηφίστηκε ανάλογο κείμενο, ενώ εγκρίθηκε πολιτική Απόφαση και σειρά ψηφισμάτων. 


Τέλος καθορίστηκαν τα καθήκοντα των Κομμάτων και Οργανώσεων ως την επόμενη Ολομέλεια και εκλέχθηκε νέα Συντονιστική Επιτροπή της CIPOML.

Δεν υπάρχουν σχόλια: