Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Από τα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού

Comité Clandestino Revolucionario Indígena-Comandancia General del Ejército Zapatista de Liberación Nacional.

Από τα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού

Εμείς δεν δεχόμαστε  τίποτα από την κυβέρνηση. Παρά το γεγονός ότι αυξάνουν τον πόνο και τη θλίψη μας: αν και ο θάνατος μας ακολουθεί στο τραπέζι, στη γη και το κρεβάτι μας: αν και βλέπουμε ότι οι άλλοι πωλούνται στα χέρια αυτών που τους καταδυναστεύουν: αν και τα πάντα υποφέρουν, ακόμη  και η θλίψη κλαίει ανάμεσα στις πέτρες. Εμείς δεν θα δεχθούμε  τίποτα. Αντιστεκόμαστε. Δεν δεχόμαστε τίποτα από την κυβέρνηση. Θα αντισταθούμε σε αυτόν που διατάζει, ακολουθώντας εντολές άλλων.

Αδέλφια: Τίποτα δεν ξεπουλιέται. Αντισταθείτε μαζί μας. Μην παραδίδεστε. Αντισταθείτε μαζί μας. Φωνάξτε  μαζί μας, αδέλφια, το σύνθημα «Όχι εμείς δεν θα παραδοθούμε! Αντιστεκόμαστε! » Θα ακουστεί όχι μόνο στα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού, θα ακουστεί  στο βορρά και τις χερσονήσους, και στις δύο ακτές, θα ακουστεί στο κέντρο , στις κοιλάδες και τα βουνά και θα επιστρέψει η κραυγή, και θα αντηχήσει στην πόλη και στην ύπαιθρο. Ενώστε  τη φωνή σας αδέλφια, βροντοφωνάξτε  μαζί μας, κάντε δική σας τη φωνή μας:

Εμείς δεν παραιτούμεθα! Εμείς Αντιστεκόμαστε!

Η αξιοπρέπεια θα σπάσει τον κλοιό από τα βρώμικα χέρια της άθλιας κυβέρνησης που μας πνίγουν. Είμαστε όλοι αποκλεισμένοι , δεν αφήνουν τη δημοκρατία, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη να μπει στο μεξικανικό έδαφος. Αδέλφια: όλοι είμαστε περικυκλωμένοι, Ας μην παραδοθούμε! Ας αντισταθούμε! Ας είμαστε άξιοι! Εμείς δεν θα πουληθούμε!

Τι θα εξυπηρετήσει τον πλούτο των ισχυρών, αν δεν μπορεί να αγοράσει το πιο πολύτιμο σε αυτά τα εδάφη; Αν η αξιοπρέπεια όλων των Μεξικανών δεν εξαγοράζεται, ποια θα είναι η δύναμη των ισχυρών;

Η αξιοπρέπεια δεν παραδίδεται!
Η αξιοπρέπεια αντιστέκεται!
Δημοκρατία!
Ελευθερία!
Δικαιοσύνη!

Από τα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού.

Comité Clandestino Revolucionario Indígena-Comandancia General del Ejército Zapatista de Liberación Nacional.

(Επαναστατική Παράνομη Επιτροπή Αυτοχθόνων - Γενική Διοίκηση του  Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού  των Ζαπατίστας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: