Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Οι προγραμματικές δηλώσεις του σοβαροφανούς αντιδραστικού πρωθυπουργού της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αποκάλυψαν αυτό που είχε αποκρύψει ο δημαγωγικός «κουρνιαχτός» της προεκλογικής περιόδου δηλ. την πλέον πιστή εφαρμογή όλων των συμφωνιών με το ξένο κεφάλαιο, προπαντός την άμεση ικανοποίηση όλων των απαιτήσεων του κερδοσκοπικού κεφαλαίου των «δανειστών» αλλά και των ισχυρών μονοπωλίων της ΕΕ και του ντόπιου κεφαλαίου.
Ο Σαμαράς κατηφορίζοντας βιαστικά-βιαστικά απ’ την Κηφισιά στη Βουλή «ξέχασε» τη μάσκα της «επαναδιαπραγμάτευσης» στη βίλα του στα βόρεια προάστια διακηρύσσοντας ωρυόμενος απ’ το βήμα της Βουλής: «δεν θέλουμε να αλλάξουμε στόχους» δηλ. τους στόχους που έχει επιβάλλει η τρόϊκα των ΔΝΤ-ΕΚΤ-Κομισιόν στις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις, για να συμπληρώσει με το θράσος που τον διακρίνει, προκαλώντας τον εξαθλιωμένο λαό: «είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε μια σειρά από μεγάλες διαρθρωτικές και μεταρρυθμιστικές τομές, όχι γιατί μας τις ζητά τα τρόικα, αλλά γιατί πρέπει να τις κάνουμε. Γι’ αυτό θα προωθήσουμε και τις αποκρατικοποιήσεις που δεν αποτελούν άμεσες συμβατικές μας υποχρεώσεις» δηλ. πολύ περισσότερα απ’ όσα ζητούν τα «αφεντικά» του.
Ύστερα, αφού βάφτισε τη λεηλασία και το ξεπούλημα του πλούτου της χώρας «αντί πινακίου φακής» στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο «αξιοποίηση της περιουσίας της»(!) και αφού ισχυρίστηκε προκλητικά ότι «οι αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν για να μειωθούν κάποτε οι φόροι, να αυξηθούν οι συντάξεις και να βρουν δουλειά χιλιάδες άνθρωποι με καλούς μισθούς», απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ, κατέφυγε ασυγκράτητος στους γνωστούς θρασύδειλους φασιστικούς ΟΝΝΕΔίτικους ψευτο«παλικαρισμούς»-τραμπουκισμούς των «Κενταυρο-Ρεϊντζερς» κραυγάζοντας: «είχαν το θράσος να μας πουν ότι θα ματαιώσουν τις αποκρατικοποιήσεις. Αφήστε τα παλιά και βαριά λόγια. Εμένα πρώτον θα βάλετε φυλακή».
Και «πουλάει» αυτά τα «νταηλίκια» και επιδίδεται σε τέτοιους ανόητους  ψευτο-«παλικαρισμούς» – αποβάλλοντας έτσι και το τελευταίο ίχνος σοβαροφάνειας – όταν ήδη, μεταξύ άλλων, το «τρομερό παιδί» της φασιστικής Αβερωφικής ΟΝΝΕΔ έχει αυτοεξευτελιστεί  και αυτογελοιοποιηθεί, ανά το πανελλήνιο, με τον πλέον χειρότερο τρόπο, αδυνατώντας, εξαιτίας των πολιτικών του «ικανοτήτων»(!), να αντιμετωπίσει σε δημόσια αντιπαράθεση έναν «πιτσιρικά 15μελούς», το ρεφορμιστή Αλέξη Τσίπρα: προτίμησε  να μείνει κρυμμένος-τρυπωμένος στις καταπακτές της «Χρυσής φωλιάς» του στην Κηφισιά, περιμένοντας αγωνιωδώς, ως τρεμάμενος λαγός, να τελειώσει ο εφιάλτης της προεκλογικής περιόδου.
Δεν υπάρχει βέβαια αμφιβολία ότι ο σοβαροφανής και αδίστακτος υπηρέτης του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου θα «βγάλει στο σφυρί» όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις ΔΕΗ,ΟΠΑΠ, ΟΣΕ, εταιρίες υδάτων, λιμάνια, περιφερειακά αεροδρόμια, κλπ. και ότι άλλο έχει εναπομείνει. Μάλιστα ο υπουργός «Ανάπτυξης και Υποδομών» Κ.Χατζιδάκης δήλωσε: «θα πολιτευτώ σαν να είναι η τελευταία μου θητεία. Όλα τα άλλα με αφήνουν παγερά αδιάφορο»
Δεν παρέλειψε στο όνομα της «προσέλευσης επενδύσεων» να υποσχεθεί στα ξένα μονοπώλια ότι θα τους παραχωρήσει εθελοντικά τα πάντα ώστε να διασφαλίσουν τη μεγιστοποίηση των κερδών τους, ότι θα πρωτοστατήσει στην προωθήσει της λεηλασίας του πλούτου της χώρας και στην παραπέρα απόλυτη εξαθλίωση των πλατιών εργαζομένων μαζών και ολόκληρου του ελληνικού λαού.
Δίπλα στην προώθηση της μεγάλης λεηλασίας του πλούτου της χώρας θα εκμηδενιστούν όλες οι κοινωνικές δαπάνες  (υγείας, παιδείας, κλπ.) θα μειωθούν παραπέρα δραστικά μισθοί και συντάξεις και θα προωθηθούν αντιδραστικές αντεργατικές-αντιλαϊκές ρυθμίσεις σε Ασφαλιστικό κλπ.                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια: