Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Οι ακτιβιστές-εργάτες πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως και άνευ όρων από τις φυλακές της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν!


Στις 15 Ιουνίου 2012 στην πόλη Karaj, οι πράκτορες Πληροφοριών και Ασφάλειας του καθεστώτος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν εισέβαλαν στον τόπο συνάντησης ακτιβιστών εργαζομένων. Περίπου 60 ακτιβιστές συνελήφθησαν, χτυπήθηκαν, και οδηγήθηκαν στη φυλακή για ανάκριση. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για να συζητήσουν και να βρουν μια κατάλληλη απάντηση στην καθυστερημένη πληρωμή των μισθών, την έλλειψη εργασιακής ασφάλειας, τις μαζική διώξεις καταστολής των εργαζομένων, οι οποίοι προσπαθούν να σχηματίσουν ανεξάρτητες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Αν και οι περισσότεροι από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι μέσα σε 24 ώρες, εννέα από αυτούς κρατούνται στη φυλακή. Από τότε, δεν είχαν καμία επαφή με τον έξω από τις φυλακές κόσμο.

Το Κόμμα Εργασίας του Ιράν (Toufan) καταδικάζει τη σύλληψη και φυλάκιση των ακτιβιστών εργατών που αγωνίζονται για τα δίκαια και τα βασικά τους δικαιώματα. Για άλλη μια φορά εκφράζουμε τη βαθύτατη αγανάκτηση και την οργή ​​μας για το καπιταλιστικό σύστημα και την αντιλαϊκή του πολιτική στο Ιράν. Οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν ενάντια στη στέρηση των δικαιωμάτων τους και να σχηματίσουν ανεξάρτητες οργανώσεις τους. Οποιαδήποτε προσπάθεια να περιοριστούν οι νόμιμες δραστηριότητες της εργατικής τάξης πρέπει να καταδικαστούν από όλους τους εργάτες και τις προοδευτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο. Η καταστολή των μαζών από το αντιδραστικό καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν είναι προς το συμφέρον τόσο των καπιταλιστικών εκμεταλλευτών όσο και των ληστών του Ιράν ιμπεριαλιστών και πολεμοκάπηλων που επιδείνωσαν τις συνθήκες διαβίωσης του λαού με οικονομικές κυρώσεις και απειλές στρατιωτικής εισβολής.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι σε βαθιά πολιτικό-οικονομικό-κοινωνική κρίση. Οι συνθήκες διαβίωσης των εργατών και των εργατριών επιδεινώνονται κάθε χρόνο. Το σύνολο των όρων που καθορίζουν τη ζωή των μαζών δεν τους αφήνουν άλλη επιλογή εκτός από την αντίσταση στην εξουσία και τη διεξαγωγή αγώνων ενάντια στο σύνολο του αντιδημοφιλούς καθεστώτος της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Για να αλλάξει η κατάσταση, η εργατική τάξη που φέρει το μεγαλύτερο βάρος της οικονομικής κρίσης στις πλάτες της προσπαθεί να ενισχύσει την ισχύ της, να δημιουργήσει μαχητικές και σταθερές οργανώσεις εργαζομένων και να διευρύνει την πάλη στην κοινωνία, δίνοντας μάχες εναντίον των κυρίαρχων δυνάμεων. Οι Αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας φοβούνται την ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων. Δεν έχουν βρει καμία λύση για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων, εκτός από τις συλλήψεις, την καταστολή και την φυλάκιση ακτιβιστών. Το καθεστώς έχει καταφύγει σ’ αυτές τις αντιδραστικές ενέργειες πολλές φορές στο παρελθόν, όμως δεν μπόρεσε να τσακίσει τους αγώνες των εργαζομένων. Η φλόγα των εργατών και το κίνημα διαμαρτυρίας του ανθρώπων είναι άσβεστο. Πολλές εκατοντάδες απεργίες, καθιστικές διαμαρτυρίες ακόμη και άμεση σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής του καθεστώτος μαρτυρούν αυτό το γεγονός. Η αλληλεγγύη και ενότητα στις ανεξάρτητες οργανώσεις τους είναι σημείο κλειδί για τους εργαζόμενους για να πετύχουν οι αγώνες τους για μια καλύτερη ζωή. Όταν αυτή η ενότητα και η αλληλεγγύη επεκτείνεται και στους άλλους κλάδους του εργατικού δυναμικού, όταν είναι ισχυροποιημένο και σε υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμένο με σοσιαλιστική συνείδηση που ​​διδάσκεται από το κόμμα της εργατικής τάξης, τότε γίνεται μια τόσο ισχυρή δύναμη που είναι σε θέση να συντρίψει την αντιδραστική κατασταλτική μηχανή του καθεστώτος και να οδηγήσει στη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής για το σύνολο και για την εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού για την ίδια και τους προλετάριους.

Το Κόμμα Εργασίας του Ιράν (Toufan) υποστηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων-ακτιβιστών που έχουν στόχο να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης. Στηρίζουμε τις προσπάθειές τους για να σχηματίσουν ανεξάρτητα συνδικάτα. Καταδικάζουμε τη σύλληψή τους, τη φυλάκιση και την κακομεταχείρισή τους. Καλούμε τα αδελφά μαρξιστικά-λενινιστικά κόμματα και οργανώσεις, όλους τους εργαζόμενους, καθώς και όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους του κόσμου να υψώσουμε τη φωνή μας, με κάθε δυνατό τρόπο, ενάντια στο καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν για τις πρόσφατες προσωποκρατήσεις στην πόλη του Karaj, και ενάντια στην αιχμαλωσία των εξεχόντων ηγετών των εργατικών συνδικάτων. Ζητάμε από τους συντρόφους να εκφράσουν την αλληλεγγύη με τους αγώνες των Ιρανών εργαζομένων ακτιβιστών και να απαιτήσουν την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των πρόσφατα κρατουμένων, όλων των φυλακισμένων εργαζόμενων-ακτιβιστών και όλων των πολιτικών κρατουμένων.

Μόνο η εντατικοποίηση της πάλης των ιρανικών μαζών και η πραγματική διεθνής υποστήριξη στον ιρανικό λαό μπορεί να αναγκάσουν το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας να υποχωρήσει και να σταματήσει την καταπίεση του λαού του Ιράν.

 

Αφήστε αμέσως ελεύθερους και χωρίς όρους όλους τους εργαζόμενους-ακτιβιστές!
Ζήτω οι αγώνες της ιρανικής εργατικής τάξης!
Κάτω το καπιταλιστικό καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας, κάτω τα χέρια απ’ τον ιρανικό λαό!
Ζήτω η ελευθερία και ο σοσιαλισμός!


Κόμμα Εργασίας του Ιράν (Toufan)
22 Ιούνη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: