Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Ανακοίνωση της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας (μ-λ)

(Απόσπασμα)

Συνήλθε η Ολομέλεια της Επιτροπής του ΚΚΙ (μ-λ) για την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου μας […] ξεκινάνε συζητήσεις σε όλες τις Κομματικές οργανώσεις.
Όπως αποφασίστηκε από το Σώμα νωρίτερα στο σημερινό πλαίσιο της καπιταλιστικής κρίσης πλήττεται η εργατική τάξη και οι λαοί. Σ’ αυτό το συνέδριο θα πρέπει να δωθεί προτεραιότητα στη βελτίωση και την ανάπτυξη πλάνου για την δουλειά μας μεταξύ των μαζών[…]
Τα ντοκουμέντα εστιάζουν στη διεθνή κατάσταση, το εργατικό κίνημα, τη Λαϊκής Ενότητα και τη θέση του Κόμματος στο εθνικό ζήτημα.  […] Είναι επομένως αναγκαίο να ενισχυθεί περαιτέρω το έργο του Κόμματος μέσα στις μάζες, και με αυτό το στόχο το το βάζουμε, ως εκ τούτου, στο επόμενο συνέδριο μας.
Μια απόδειξη τη ορθότητας αυτών που λέμε είναι η αυξανόμενη δέσμευση των ιμπεριαλιστών με την κατοχή του Αφγανιστάν, στην οποία έχουν διαφορετικά κράτη τα οποία ενώνονται με θέρμη, μετά την προτροπή του Νομπελίστα Ομπάμα. […]δεδομένου ότι ο ολιγαρχικός Τύπος προσπαθεί να πείσει τώρα ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα πρέπει να επεκταθεί σε μια χώρα όπως η Υεμένη,  προβλέπουμε ταχεία εισβολή στην επικράτειά του.
Η πρόσφατη καταστροφή στην Αϊτή και αποτέλεσε το έναυσμα για τον ανταγωνισμό μεταξύ των ιμπεριαλιστών για την ενίσχυση της λεηλασίας αυτής της χώρας. […]Σε κάθε επίδειξη «αλληλεγγύης» από τους ιμπεριαλιστές βλέπουμε πιο καθαρά το ζυγό που είναι ο καπιταλισμός για όλη την ανθρωπότητα, και ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στις εξαρτημένες χώρες που εξαρτώνται.  Στην περίπτωση αυτή, είναι μια χώρα που πάντα υπόκεινταν σε εκβιασμούς από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, έχασε χρόνια ακόμη και την ικανότητά τους για τη διατροφή των κατοίκων της, από την επιβολή της Ουάσινγκτον, μέσω του ΔΝΤ. Οι Αμερικάνοιδεν είναι ικανοποιημένοι ούτε με αυτό.  Προσπαθούν τώρα να επωφεληθούν από την κοινωνική καταστροφή που έχει ακολουθηθεί από μια φυσική καταστροφή, για να εισβάλουν στη χώρα στρατιωτικά.  Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από την Αϊτή, καλούμε την ισπανική εργαζόμενους να απαιτήσουν από την κυβέρνηση μια πραγματική διεθνή αλληλεγγύη, που να μην βασίζεται σε στρατιωτική επέμβαση ή την υποταγή της Αϊτής, μέσω εξωτερικού χρέους.
Στη χώρα μας, η οικονομική κατάσταση κυριαρχείται από την ανεργία, την ERE και την πτωχευτική διαδικασία και την αύξηση της παραοικονομίας.  Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αναγνωρίσει, τελικά, ότι η έκβαση της κρίσης δεν θα αρχίσει να ξημερώσει μέχρι το 2011, αν και αυτό δεν σημαίνει πολλά για τους εργαζόμενους οι οποίοιήδη πνίγονται στα χρέη και την έλλειψη πόρων […] Αντίθετα, 35 εταιρείες της IBEX έχουν αυξήσει κατά 32.000 εκατ. ευρώ τα κέρδης, και η κυβέρνηση αρνείται να φορολογεί κερδοσκοπικές επενδύσεις των ολιγαρχικών […]   Στο πλαίσιο αυτό, και μετά την επιτυχία της διαδήλωσης στις 12 Δεκέμβρη, πρέπει να ενισχύσουμε τα συνδικάτα κατά των επιθέσεων και την εκστρατεία δυσφήμισης που έχουν ενορχηστρώσει η CEOE και η εκπροσώπους της στα ΜΜΕ.
Κατά τους επόμενους μήνες, θα είναι ολοένα και πιο αναγκαία και επείγουσα, σε βάθος συμφωνία συνεργασίας για να  […] και βεβαίως το κόμμα μας είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει αυτό το καθήκον με αφοσίωση, πίστη και αποφασιστικότητα .
Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας (μαρξιστικό-λενινιστικό)
Μαδρίτη, Γενάρης 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: