Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Ουκρανία: Συνεχής αντικομμουνισμός

Όπως μετέδωσαν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων στις 6 Οκτώβρη του περασμένου χρόνου η Κατερίνα Γιούστσενκο, η γυναίκα του Β. Γιούστσενκο, κάλεσε τους Ουκρανούς να ξηλώσουν μνημεία του κομμουνιστικού παρελθόντος.

“Μπορεί να δεί κανείς μνημεία κομμουνιστών ηγετών, ανάμεσά τους και ο Λένιν, σε πάμπολες πόλεις στην Ανατολική και Κεντρική Ουκρανία. Είναι εντελώς ειρωνικό ότι κάποια από αυτά βρίσκονται δίπλα σε εκκλησίες. […] Αν οι Ουκρανοί δε ξεφορτωθούν αυτά τα είδωλα δε μπορούν να υπολογίζουν στην ευλογία του Θεού” ανέφερε στην ομιλία της η Κατερίνα Γιούστσενκο στην ομιλία της.

Στην ίδια γραμμή ο Σεργκέι Τσεκόφ, ηγέτης της Ρωσικής κοινότητας Κριμαίας κάλεσε να μετονομαστεί η πλατεία του Β.Ι. Λένιν στην Συμφερούπολη και να απομακρυνθεί το μνημείο του Λένιν από εκεί.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο περίπου 30 Ουκρανοί εθνικιστές επιτέθηκαν και προκάλεσαν ζημιές στο άγαλμα του Λένιν (και προστατευμένο μνημείο της UNESCO) στο Κίεβο προς  “τιμήν” των γενεθλίων του Roman Shukhevich, συνεργάτη των Ναζί ο οποίος χρήστηκε “Ήρωας της Ουκρανίας” από τον Γιούστσενκο!

Η αστική τάξη σήμερα συνεχίζει  το έργο που ξεκινήσαν οι χρουτσωφικοί ρεβιζιονιστές με το ξήλωμα των κομμουνιστικών συμβόλων.

Διαβάστε επίσης: Αφαίρεσαν το άγαλμα του Λένιν από το πάρκο των Βετεράνων στο Taldy-Qorghan (Καζακστάν)

Δεν υπάρχουν σχόλια: