Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

60 χρόνια ΝΑΤΟ

Ο επιθετικός στρατιωτικός συνασπισμός του ΝΑΤΟ – όργανο των μονοπωλίων των ΗΠΑ και εκείνων των ισχυρών ιμπεριαλιστικών χωρών της Ευρώπης – που αυτό το χρόνο συμπληρώνει 60 χρόνια απ’ τη συγκρότησή του (4 Απρίλη 1949) συνεχίζει τις στρατιωτικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες και ταυτόχρονα προγραμματίζει τη διεύρυνσή του με νέα υποψήφια μέλη τις χώρες Αλβανία-Κροατία.
Η απόφαση για ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ πάρθηκε στη σύνοδο του συμβουλίου του ΝΑΤΟ στην Οττάβα του Καναδά (20 Σεπτέμβρη 1951) και το Φλεβάρη του 1952 εντάχθηκε οριστικά σ’ αυτό.
Ένα περίπου χρόνο αργότερα (12 Οχτώβρη 1953) υπογράφτηκε μεταξύ της κυβέρνησης Παπάγου και των ΗΠΑ στρατιωτική συμφωνία που ουσιαστικά κατάργησε κάθε ίχνος εθνικής κυριαρχίας και μετέτρεψε τη χώρα σε πολεμικό προγεφύρωμα των αμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών, αφού το ΝΑΤΟ ανενόχλητα θα χρησιμοποιούσε ανά πάσα στιγμή, όπως και χρησιμοποίησε, δρόμους, αεροδρόμια, λιμάνια. Το ΝΑΤΟ κατασκεύασε στρατιωτικά έργα, ενώ αργότερα σε πολλά σημεία της χώρας εγκατέστησε στρατιωτικές βάσεις.
Η ένταξη και παραμονή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ:
1. πολιτικά δυνάμωσε την εξάρτηση της χώρας, εκμηδένισε κάθε ίχνος εθνικής κυριαρχίας και μετέτρεψε τη χώρα σε προτεκτοράτο των αμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών με συνεχείς ωμές αναμείξεις στα εσωτερικά της ως και την επιβολή της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας (Απρίλης 1967),
2.οικονομικά επιβάρυνε και επιβαρύνει τον ελληνικό λαό με τεράστια χρηματικά ποσά ως απευθείας συμμετοχή στο ΝΑΤΟ αλλά και με τη μορφή της διαρκούς αύξησης των στρατιωτικών δαπανών γενικότερα,
3. στρατιωτικά πλήρης έλεγχος της χώρας απ’ τους αμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές και ταυτόχρονα μετατροπή του στρατού της Ελλάδας σε τμήμα του ΝΑΤΟ. Οι στρατιωτικές βάσεις χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των Ισραηλινο-αραβικών πολέμων το 1967 και 1973 αλλά και κατά τη διάρκεια των πρόσφατων ιμπεριαλιστικών πολέμων κατά του Ιράκ και της Γιουγκοσλαβίας (στρατιωτικές βάσεις Σούδας-Κρήτης και Άκτιου-Πρέβεζας).
Ο ελληνικός λαός δεκαετίες τώρα διεξάγει αγώνα για την απομάκρυνση των στρατιωτικών βάσεων από το έδαφος της χώρας του και για την έξοδο της Ελλάδας από τον επιθετικό στρατιωτικό συνασπισμό του ΝΑΤΟ.
Η «ΚΙΝΗΣΗ για ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ1918-55» θα πάρει ενεργό μέρος στις κινητοποιήσεις-διαδηλώσεις κατά του ΝΑΤΟ που θα γίνουν τον Απρίλη στις διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
«ΚΙΝΗΣΗ για ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ1918-55»

Δεν υπάρχουν σχόλια: