Κυριακή 9 Ιουλίου 2006

Ανακοίνωση του ΚΚ Εργατών Γαλλίας για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κάτω η πολιτική τρομοκρατίας του Ισραήλ Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

Εδώ και μέρες ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε μαζική στρατιωτική επίθεση που είχε σαν αποτέλεσμα δεκάδες τραυματίες, μακροπρόθεσμες καταστροφές που έρχονται να προστεθούν στις προηγούμενες καταστροφές και την απαγωγή εκλεγμένων υπευθύνων της Χαμάς. Μέσα σε μερικές ημέρες τα ισραηλινά άρματα και αεροπλάνα κατέστρεψαν ζωτικής σημασίας υποδομές: χιλιάδες Παλαιστίνιοι στερούνται νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.

Η απαγωγή του ισραηλινού στρατιώτη δεν είναι παρά πρόφαση.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις είχαν σχεδιαστεί εδώ και καιρό.

Από τις τελευταίες εκλογές, οι ισραηλινές αρχές προέβησαν σε κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων με δεκάδες θύματα, κυρίως άμαχους. Ενθαρρύνονται από τις θέσεις των ΗΠΑ και της Ε.Ε. που δε δέχονται την εκλογική νίκη της Χαμάς και άσκησαν πιέσεις, εκβιασμούς και απόπειρες διχασμού.

Το κράτος του Ισραήλ ασκεί πολιτική τρομοκρατίας που στοχεύει στην παρεμπόδιση οποιασδήποτε πολιτικής λύσης. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία απορρίπτει τη μία μετά την άλλη τις προτάσεις της παλαιστινιακής αντίστασης ακόμα και όταν αποτελούν τμήμα των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Η ηγεσία του Ισραήλ επιβάλλει την κατάσταση πολέμου η οποία αποτελεί προέκταση της πολιτικής του Μπους σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Ποτέ δεν αποδέχτηκαν την ιδέα των εθνικών δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού.
Δεν είχαν ποτέ την πρόθεση να εφαρμόσουν τις συμφωνίες που υπέγραψαν. Πάντα, με ψέματα και υπεκφυγές, ασκούσαν την πολιτική της τρομοκρατίας και του τετελεσμένου γεγονότος, ενώ συγχρόνως παρουσιάζονταν σαν τα αιώνια θύματα. Η κατοχή δε σταμάτησε ποτέ, η κατασκευή του Τείχους συνεχίζεται, η γκετοποίηση του παλαιστινιακού λαού γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο ασφυκτική.

Η αλαζονεία και ο κυνισμός της πολιτικής του Ισραήλ ενθαρρύνονται από την ανοιχτή υποστήριξη και τη συνένοχη σιωπή των άλλων.

Στη Γαλλία, οι εκπρόσωποι της ισραηλινής κυβέρνησης και οι σιωνιστές υποστηρικτές τους γίνονται δεκτοί με ανοιχτές αγκάλες από τα ΜΜΕ. Ποτέ η παραπληροφόρηση, η μονομέρεια και η έλλειψη αντικειμενικότητας δεν ήταν τόσο μαζικές.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, οι φίλοι του παλαιστινιακού λαού, οι δημοκράτες, όσοι και όσες ορθώνονται ενάντια στην πολιτική του πολέμου, του μίσους, του κυνισμού και του ψεύδους της ισραηλινής ηγεσίας, πρέπει να υψώσουν τη φωνή τους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην παλαιστινιακή αντίσταση και καταγγέλλουμε τη συνομωσία της σιωπής των γαλλικών αρχών που είναι συνένοχες στην πολιτική του ξεπουλήματος του παλαιστινιακού λαού.

Άμεση απόσυρση του ισραηλινού στρατού Απελευθέρωση των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων

Παρίσι, 30 Ιουνίου 2006

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ



Ανακοίνωση Συλλόγου "Ιντιφάντα"

Ιστοσελίδα της Ανασύνταξης

Δεν υπάρχουν σχόλια: