Παρασκευή 28 Ιουλίου 2006

Να σταματήσει τώρα η σφαγή σε Λίβανο και Παλαιστίνη

Πορεία διαμαρτυρίας την Πέμπτη 3/8

Μετά το θλιβερό φιάσκο της Διάσκεψης της Ρώμης δεν πρέπει να υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία ότι η λεγόμενη διεθνής κοινότητα έχει δώσει το πράσινο φως στο Ισραήλ για να ολοκληρώσει το έργο του: Δηλαδή να επαναχαράξει το χάρτη της Μέσης Ανατολής, να επιφέρει καίριο πλήγμα στην Αραβική αντίσταση, να προσφυγοποιήσει και πάλι εκατοντάδες χιλιάδες Λιβανέζους και Παλαιστίνιους. Ενώ μπροστά στα μάτια όλης της ανθρωπότητας συνεχίζεται η εξόντωση των αμάχων και η πλήρης καταστροφή των υποδομών του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, δεν ασκείται η παραμικρή πίεση στο Ισραήλ. Αντιθέτως οι ΗΠΑ του αποστέλλουν καινούργιο φορτίο με υψηλής ακρίβειας βόμβες….


Σε αυτήν την κρίσιμη ώρα, το μόνο στήριγμα των λαών του Λιβάνου και της Παλαιστίνης είναι το διεθνές αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που διαδηλώνει σε όλον τον κόσμο από το Σικάγο ως το Τελ Αβίβ και από το Καράτσι ως το Παρίσι. Για μια ακόμα φορά είναι οι απλοί άνθρωποι, οι εργαζόμενοι και τα κινήματα τους που ορθώνουν το ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα. Είναι ακριβώς αυτοί οι απλοί άνθρωποι που δείχνουν και πάλι (όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν) ότι η αντίσταση στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό είναι ύψιστη πράξη ανθρωπιάς.


Την ερχόμενη Πέμπτη 3 Αυγούστου καλούμε σε πορεία στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ (συγκέντρωση στις 7:00 στο πάρκο Ελευθερίας).


Απαιτούμε:
• Να σταματήσει αμέσως η Ισραηλινή επιδρομή σε Λίβανο και Παλαιστίνη.
• Να αποχωρήσει το Ισραήλ από όλα τα κατεχόμενα αραβικά εδάφη.
• Να αποκτήσουν επιτέλους οι Παλαιστίνιοι πραγματικά ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος στα σύνορα του ‘67.
• Να δοθεί λύση στο ζήτημα των προσφύγων.
• Να σταματήσει η κυβέρνηση να στηρίζει το Ισραήλ


Στην κινητοποίηση της Πέμπτης 3/8 συμμετέχουν οι: Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων, Λιβανική Κοινότητα Ελλάδας, Σύλλογος Ιντιφάντα, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, ΑΚΟΑ, ΑΡΑΣ, ΑΡΑΝ, ΔΕΑ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, Κόκκινο, Κίνηση για την Ανασύνταξη του ΚΚΕ, ΚΚΕ (μλ), ΚΟΕ, ΜΛ-ΚΚΕ, ΝΑΡ, Νεολαία Συνασπισμού, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ-Εργατική Πάλη, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, Συνασπισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια: