Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Ισχυρή ενίσχυση του αστυνομικού κράτους, αστυνομοκρατία, βάρβαρες φασιστικές επιθέσεις κατά διαδηλωτών, βάθεμα της φασιστικοποίησης της κοινωνικής ζωής


Το διαβόητο «επιτελικό κράτος»(!), πέραν της απέλασης στελεχών απ’ τη βιομηχανία με υπέρογκους μισθούς και των κομματικών εγκάθετων, αποκαλύπτεται στα μάτια των πλατιών λαϊκών μαζών ως ένα στυγνό αστυνομικό κράτος, επανδρωμένο με νέες στρατιές αστυνομικών που μοναδική αποστολή έχουν τις βάρβαρες φασιστικές επιθέσεις σε βάρος διαδηλωτών, ιδιαίτερα της νεολαίας (φοιτητών, εργαζόμενων, μαθητών, κλπ.) ή αλλιώς την «αποκατάσταση του νόμου και της τάξης»(!), αλλά και των προσφύγων-μεταναστών. Φασιστικές επιθέσεις και ξυλοδαρμοί που έφτασαν ως το σημείο τα φασιστικά κτήνη των ΜΑΤ των Μητσοτάκη-Χρυσοχοϊδη να ξεγυμνώσουν ακόμα και πολίτες στα «Εξάρχεια» και στη Χαρ.Τρικούπη (Εφ.Συντακτών 23-24/11/2019, σελ.82) για να καταλήξουν στην εισβολή σε οικία στο Κουκάκι, χωρίς εντολή και παρουσία Εισαγγελέα, παραβιάζοντας κατάφορα και καταργώντας έτσι το οικογενειακό άσυλο.
Νωρίτερα η αντιδραστική κυβέρνηση του φασιστικού κόμματος της ΝΔ είχε προχωρήσει σε φασιστικά μέτρα όπως την υπαγωγή των φυλακών στην Αστυνομία, κλπ. και κυρίως την προκλητική φασιστική κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών και διαδηλώσεων της φοιτητικής νεολαίας, που αντιμετωπίστηκαν με βάρβαρες επιθέσεις της Αστυνομίας, συλλήψεις πολλών φοιτητών, προσαγωγές στην Ασφάλεια και στα Δικαστήρια.
Σήμερα πολλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας δέχονται συχνά επιδρομές της Αστυνομίας, ενώ συνοικίες αστυνομοκρατούνται μόνιμα, όπως Εξάρχεια, Πολυτεχνείο, Ομόνοια, Πλ. Βάθης, Πλ. Βικτωρίας, Κυψέλη, κλπ. Την ίδια στιγμή το εμπόριο ναρκωτικών και η Πορνεία ανθίζουν και οι κλοπές βρίσκονται σε έξαρση.

Τα συνολικά αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης περιορισμού των δημοκρατικών ελευθεριών προωθούν το βάθεμα του προτσές της φασιστικοποίησης της κοινωνικής ζωής, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί και θα έρθει προσεχώς προς ψήφιση ο περιορισμός-κατάργηση των διαδηλώσεων-πορειών, ένα απ’ τα στοιχειωδέστερα δικαιώματα των πλατιών εργαζομένων μαζών και του λαού.

Μόνο σ’ αυτόν το τομέα η αντιδραστική κυβέρνηση Μητσοτάκη σημειώνει πράγματι μεγάλες «επιτυχίες» και δεν αδρανεί καθόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: