Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Σύντομο σχόλιο στην «Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 46 χρόνια από τον ηρωϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου»

ΕΧΘΡΟΙ και ΑΡΝΗΤΕΣ του Πολυτεχνείου Χουντικοί φασίστες και Ναζι-φασίστες: ΒΟΡΙΔΗΣ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ



Η ρεφορμιστική εφημερίδα «Ριζοσπάστης», όργανο του σοσιαλδημοκρατικού-τροτσκιστικού «Κ»ΚΕ, ακόμα και σε αυτό το φύλλο «Ρ» 16-17/11/2019 συνεχίζει να εξωραΐζει την κυβέρνηση του φασιστικού κόμματος της ΝΔ με την ισχυρή Ναζι-φασιστική του πτέρυγα.
Διαβάζοντας κανείς και αυτό το φύλλο του «Ριζοσπάστη» σχηματίζει την εντύπωση ότι τον τόπο τον κυβερνούν ακόμα οι σοσιαλδημοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ και ΟΧΙ η κυβέρνηση της αντιδραστικής Δεξιάς με πρωθυπουργό τον Κ.Μητσοτάκη. Δικαιολογημένα βέβαια, αφού τώρα η ηγεσία του «Κ»ΚΕ έχει και «δικό» της υπουργό, τον πρώην γραμματέα της ρεφορμιστικής «Κ»ΝΕ, νυν αντιδραστικό ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ, ενώ ταυτόχρονα έχει επανδρώσει το φασιστικό κόμμα της ΝΔ με πολλά πρώην στελέχη του (ΚΥΡΤΣΟ, ΤΣΙΟΔΡΑ, κλπ. κλπ., με τελευταία την ΤΟΝΙΑ ΜΩΡΟΠΟΥΛΟΥ των «Κ»ΝΕ-Αντι-ΕΦΕΕ).

Μερικές παρατηρήσεις για την «Ανακοίνωση του γραφείου τύπου»:

1.Σχετικά με τον ισχυρισμό, ότι τα μέλη, τα στελέχη του κόμματος, της «Κ»ΝΕ και της Αντι-ΕΦΕΕ «πρωτοστάτησαν στον αγωνιστικό λαϊκό ξεσηκωμό» («Ρ» 16-17/11/ 2019, σελ.3) του Πολυτεχνείου, πρόκειται για έναν ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ και προκλητικότατο, διαρκώς επαναλαμβανόμενο, δεκαετίες τώρα, ισχυρισμό, αφού είναι πασίγνωστο ότι τόσο «τα παραδοσιακά αστικά κόμματα αλλά ΚΑΙ τα δυο σοσιαλδημοκρατικά κόμματα «Κ»ΚΕ-«Κ»ΚΕεσ.)» ήταν κατά της ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ του Πολυτεχνείου (βλέπε παραπάνω το σύντομο σχολιασμό στο πρώτο μέρος της Προκήρυξης).

2. Στην «Ανακοίνωση» αποσιωπάται σκόπιμα και προκλητικά, ότι η αντιδραστική κυβέρνηση της ΝΔ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ, με φασιστικό νόμο, το πανεπιστημιακό Άσυλο.

3. Σ΄αυτή δεν γίνεται πουθενά λόγος, ότι για πρώτη φορά πραγματοποιείται «γιορτασμός» του Πολυτεχνείου με Χουντικούς φασίστες και Ναζι-φασίστες υπουργούς: ΒΟΡΙΔΗ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.
4. Οι «υμνητές της Χούντας» δεν χύνουν ΜΟΝΟ «το δηλητήριο του ρατσισμού, του φασισμού, του αντικομουνισμού» αλλά και του αντιδραστικού αστικού εθνικισμού, που κυριαρχεί στην ηγεσία του σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ, όπως έδειξαν, μεταξύ πολλών άλλων, και οι τελευταίες ακραίες εθνικιστικές διαδηλώσεις κατά της τότε πΓΔΜακεδονίας και του λαού της, με πρόσχημα τα περί ΝΑΤΟ-ΕΕ.

5. Τέλος, γίνεται μεν αναφορά στην «Ανακοίνωση», ότι «η Ελλάδα είναι δέσμια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», όμως η φιλοιμπεριαλιστική σοσιαλδημοκρατική-τροτσκιστική ηγεσία του «Κ»ΚΕ είναι ΟΧΙ μόνο ΥΠΕΡ της παραμονής στην ιμπεριαλιστική ΕΕ, μα ΕΠΙΠΛΕΟΝ και «κάθετα αντίθετο… να φύγει η Ελλάδα από το Ευρώ» («Ρ» 26/7/2015, σελ.17).

Δεν υπάρχουν σχόλια: