Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2019

Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο 2019

Ζήτω η ηρωϊκή ΕΞΕΓΕΡΣΗ του Πολυτεχνείου - Ν Ο Ε Μ Β Ρ Η Σ 1973 κατά της φασιστικής δικτατορίας και των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκων ιμπεριαλιστών και κόντρα στα σχέδια των αστικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων

Η αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική πάλη της φοιτητικής νεολαίας και του λαού που κορυφώθηκε με την ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Πολυτεχνείου απ τους φοιτητές και εξελίχθητε σε λαϊκή εξέγερση κατά των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκων ιμπεριαλιστών και κατέληξε σε ανατροπή της φασιστικής δικτατορίας του ντόπιου κεφαλαίου.

Στη μετωπική σύγκρουση με το φασιστικό καθεστώς και την ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Πολυτεχνείου ΔΕΝ αντιτάχθηκαν μόνο τα γνωστά παραδοσιακά αστικά κόμματα αλλά ΚΑΙ τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα “Κ”ΚΕ-”Κ”ΚΕεσ.

Προκλητική υπήρξε η προδοτική στάση της ηγετικής χρουστσοφικής ομάδας των ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗ-ΦΛΩΡΑΚΗ, κλπ. (“Κ”ΚΕ) που δε δίστασε, για να εξυπηρετήσει τα σχέδια της ντόπιας αντίδρασης, να καταγγείλει μέσω της “ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΉΣ” Νο 8 (αντιΕΦΕΕ-”Κ”ΝΕ) τους αντιφασιστές και κομμουνιστές φοιτητές ως «πράχτορες»(!) της ΚΥΠ και της CIA: «καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη 14.11.73, 350 οργανωμένων πραχτόρων της ΚΥΠ, σύμφωνα με το προβοκατόρικο σχέδιο Ρουφογάλη-Καραγιαννόπουλου, με βάση τις εντολές του παραμερισμένου τώρα τέως πρωτοδικτάτορα Παπαδόπουλου και της αμερικάνικης CIA».

Η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του “Κ”ΚΕ ομολογεί, 3 χρόνια αργότερα, ότι ήταν ενάντια στην ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Πολυτεχνείου και όταν αυτή πραγματοποιήθηκε αγωνίζονταν να τη ΔΙΑΛΥΣΕΙ με την “απαγκίστρωση των φοιτητών απ’ το Πολυτεχνείο: ομολογούν ανοιχτά ότι ο βασικός σκοπός τους ήταν:κυρίως να πάρουν μέτρα για την απαγκίστρωση των φοιτητών από το Πολυτεχνείο... το Γραφείο της Σπουδάζουσας της ΚΝΕ θεώρησε ότι η κατάληψη, παρόλα που έπρεπε να αποφευχθεί...”(“ΚΟΜΕΠ”, 11/1976, σελ. 98). Και παρακάτω:αν η ΚΝΕ ήταν σωστά προετοιμασμένη και τα στελέχη της δούλευαν έγκαιρα και επιτόπου μέσα στο Φ.Κ., μ’ αυτή την κατεύθυνση, θα ήταν δυνατό ή να μην επιλεγεί καθόλου η μορφή της κατάληψης, ή κι’ αν προσωρινά πραγματοποιούνταν, να στρέφονταν γρήγορα προς άλλες εξελιξεις» (στο ιδιο,σελ.112-113).Τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ γραφόμενα των «Κ»ΚΕ-¨Κ¨ΚΝΕ είναι ΟΛΑ ΨΕΥΔΗ.

ΕΞΩ απ’ τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ οι ιμπεριαλιστές: Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκοί–ΕΕ–ΡΩΣΙΑΣ.

ΔΙΜΕΡΗΣ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ». Παρά τη διατήρηση της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης των δυο χωρών, το μοναδικό θετικό σημαντικό πολιτικό γεγονός φέτος ήταν η ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ των σχέσεων, μετά 30 ολόκληρα χρόνια, μεταξύ Ελλάδας-πΓΔΜακεδονίας (= Βόρειας Μακεδονίας) που κατάφερε ισχυρό πλήγμα στον αντιδραστικό επιθετικό αστικό ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ των δυο πλευρών, με τις δυο χώρες να ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ τις εθνικιστικές αλυτρωτικές διεκδικήσεις τους – εγκατάλειψη που εκφράζεται και κατοχυρώνεται στη διμερή «Συμφωνία των Πρεσπών» - η οποία δυστυχώς ΔΕΝ λύνει τα προβλήματα: α) της επιστροφής των Σλαβομακεδόνων Ανταρτών των ΕΛΑΣ-ΔΣΕ και των οικογενειών στην πατρίδα τους, και β) την αναγνώριση ύπαρξης Σλαβομακεδόνικης μειονότητας στη Δυτική Μακεδονία. Η «Συμφωνία των Πρεσπών» καταπολεμήθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα και ακραίο εθνικιστικό φασιστικό μίσος και καταψηφίστηκε – από αντιδραστικές εθνικιστικές θέσεις – απ’ τους εθνικιστές των VMRO-DPMNE και από ολόκληρη τη στρατιά των ελλήνων εθνικιστών: Χ.Α.-ΝΔ-ΑΝΕΛ-ΕΝ.Κεντρώων-ΚΙΝΑΛ-«Κ»ΚΕ, με την εθνικιστική ηγεσία του «Κ»ΚΕ να οργανώνει ξεχωριστές εθνικιστικές διαδηλώσεις ΚΑΤΑ του υποτιθέμενου «αλυτρωτισμού» της γειτονικής χώρας και του λαού της.
ΕΚΛΟΓΕΣ: στροφή προς την αντιδραστική Δεξιά – πλήρης αποπροσανατολισμός και θρίαμβος του Ανορθολογισμού

Πέρα απ’ τη στροφή προς την αντιδραστική Δεξιά και τον πλήρη αποπροσανατολισμό και την πρωτοφανή σύγχυση στις γραμμές της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών μαζών – με τα «Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ να «ξεπλένουν»-αθωώνουν μόνιμα την κυβέρνηση ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΣΑΜΑΡΑ-ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ-ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ απ’ την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ και βαρύτατη ευθύνη στο ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΕΡΟ ζήτημα δηλ. τη μεγάλη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της χώρας με την πλήρη οικονομική χρεοκοπία το 2009 και τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες που ακολούθησαν – τα αποτελέσματα τόσο των Ευρωεκλογών όσο και των εθνικών εκλογών συνιστούν κραυγαλέα απόδειξη «καταστροφής του Λογικού», θρίαμβο του Ανορθολογισμού και παραλογισμό της πιο ακραίας μορφής: επειδή ΑΚΡΙΒΩΣ, πρώτο, η πλειοψηφία επέλεξε να ψηφίσει το κόμμα, δηλ. τη ΝΔ, που «χτες»(2009) κατέ-στρεψε ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ, για πολλές δεκαετίες, τη χώρα, και δεύτερο, όταν η μεγάλη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ διαρκεί ακόμα ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, με το λαό, από τη Θράκη ως την Κρήτη, να είναι υποχρεωμένος να ζει και να «κολυμπά» καθημερινά σ’ έναν απέραντο Ωκεανό από συντρίμμια και θα εξακολουθεί να ζει και τις επόμενες δεκαετίες με τη θηλιά του μη βιώσιμου Εξωτερικού ΧΡΕΟΥΣ να σφίγγει διαρκώς χωρίς να είναι δυνατό να αποπληρωθεί.

Επιπλέον τα αποτελέσματα των φετινών εκλογών δείχνουν, ότι καθόλου δεν συνειδητοποιήθηκε το ΜΕΓΕΘΟΣ και η έκταση της μεγάλης ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ του 2009 όχι μόνο απ’ την τωρινή πλειοψηφία των πρόσφατων εκλογών μα δυστυχώς και πολύ ευρύτερατης μεγαλύτερης καταστροφής, όχι μόνο στον 21ο αιώνα, μα ακόμα χειρότερα: της μεγαλύτερης μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και μάλιστα σε ειρηνική περίοδο. Ακόμα φανερώνουν τον καταστροφικό αποπροσανατολισμό και την τεράστια σύγχυση στις γραμμές της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών μαζών αλλά και ένα ασυνήθιστα χαμηλό πολιτικο-ιδεολογικό επίπεδο, αδικαιολόγητη αφέλεια και ένα κολοσσιαίο μέγεθος άγνοιας των σημερινών οικονομικο-πολιτικο-κοινωνικών προβλημάτων της χώρας.

Τη «μοιραία 6ετία» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»25/3/2012) δηλ. την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ «Καραμανλική 6ετία 2004-2009» κατά την οποία το έλλειμμα έφτασε σχεδόν στο 16% (15,4% του ΑΕΠ ή 36,1 δισ. Ευρώ) ενώ το εξωτερικό χρέος της χώρας εκτινάχθηκε στο 300 και πλέον δισεκατομμύρια Ευρώ, μ’ αποτέλεσμα να ΜΗΝ είναι πλέον δυνατή η εξυπηρέτησή του, και έτσι, η χώρα πέρασε σε μόνιμο διεθνή οικονομικό έλεγχο για πολλές δεκαετίες και στον ασφυκτικό έλεγχο των ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΚΟΜΙΣΙΟΝ,για να ακολουθήσουν ύστερα τα καταστροφικά «μνημόνια» με τα εξοντωτικά τους μέτρα, κλπ., με τη μετέπειτα συνεχιζόμενη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ να συγκροτείται από: 1) την απώλεια του 25% και πλέον του ΑΕΠ, 2) την εξαφάνιση 400.000 και πλέον μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, 3) την καταστροφή πολλών εκατοντάδων χιλιάδων καταστημάτων-μαγαζιών (διαφόρων ειδών), 4) τα περίπου 2.000.000 άνεργους (διαφόρων μορφών ανεργίας, όπως μερική απασχόληση, κλπ.), 5) την τεράστια ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ αιμορραγία-εξαγωγής πολλών εκατοντάδων χιλιάδων νέων σ’ άλλες χώρες (πάνω από 500.000, συνεχίζεται) που δεν πρόκειται να επιστρέψουν, 6) το τεράστιο εσωτερικό ΧΡΕΟΣ αλλά και το υπερμέγεθες, εκατοντάδων δισεκατομμυρίων Ευρώ, μη βιώσιμο εξωτερικό ΧΡΕΟΣ, που προς το παρόν έχει φτάσει κοντά στα 370 δισ. Ευρώ, κλπ., κλπ., αλλά και ΟΛΑ τα μεγάλα πρωτοφανή ΔΕΙΝΑ που προκάλεσε και συσσώρευσε η πλήρης οικονομική ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (πλήρη εκμηδένιση των εργατικών κατακτήσεων, μεγάλη φτώχια και εξαθλίωση, σχετική και απόλυτη εξαθλίωση των πλατιών λαϊκών μαζών, κοινωνικές και οικογενειακές τραγωδίες, κλπ., κλπ.)

Φασιστική η κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου απ την αντιδραστική κυβέρνηση της ΝΔ

Ο αντιφασιστικός γιορτασμός του Πολυτεχνείου με υπουργούς χουντικούς και Ναζι-φασίστες
Η νίκη στις εκλογές του φασιστικού κόμματος της ΝΔ με την ισχυρή Ναζι-φασιστική πτέρυγα (ΒΟΡΙΔΗΣ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΠΛΕΥΡΗΣ-ΚΥΡΤΣΟΣ-ΤΖΑΒΕΛΑ, κλπ.) σημαίνει: «Νόμος και τάξη»-αστυνομοκρατία–φασιστικοποίηση–θρησκευτικός σκοταδισμός–ιδιωτικοποιήσεις–ρατσισμό–ακραίο εθνικισμό–αντισημιτισμό–μεγαλύτερο ξεπούλημα του πλούτου της χώρας–παραπέρα δυνάμωμα της ιμπεριαλιστικης εξάρτησης της χώρας, με πρώτο φασιστικό μέτρο την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, τη βάρβαρη επίθεση της Αστυνομίας στους φοιτητές που συκοφαντικά χαρακτηρίζονται «μπαχαλάκηδες» για τους δίκαιους μαχητικούς αγώνες τους που πρέπει να συνεχιστούν και ενταθούν!

Άμεση ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ της Ελλάδας, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, απ’ την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση (μαζί από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ) και ΝΑΤΟ!

ΟΧΙ στον εθνικισμό-ρατσισμό-αντισημιτισμό-φασισμό-Ναζι-φασισμό – ΝΑΙ στη φιλία των λαών και τον Προλεταριακό Διεθνισμό!

ΚΙΝΗΣΗ για ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ (1918-55)
Τ.Θ. 3689, 102 10 Αθήνα. Τηλ. 2108621543, email: anasintaxi@yahoo.com

Νοέμβρης 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: