Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

« Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ τους ΝΑΖΙ»


6 χρόνια απ’ την άνανδρη θρασύδειλη άγρια στυγερή δολοφονία του ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ απ’ τα χιτλερικά αποβράσματα της δολοφονικής Ναζι-φασιστικής Οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»

Μ’ αφορμή τα 6 χρόνια απ’ τη στυγερή δολοφονία του ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ και την κρίση της Ναζι-φασιστικής αυτής Οργάνωσης που δεν εκπροσωπείται πλέον στην τωρινή Βουλή – παρά την κάποια πτώση των ποσοστών της, μεγάλο μέρος πήγε στη φασιστική ΝΔ, δυναμώνοντας ακόμα περισσότερο τη Ναζι-φασιστική πτέρυγά της και ένα άλλο ψήφησε τη Ναζι-φασιστική Ελληνική Λύση του ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ – αλλά και τις δημαγωγικές αναφορές των αστικών κομμάτων (μεγαλοαστικών και ρεφορμιστικών), σχετικά με αυτό το καίριας σημασίας ζήτημα, είναι απαραίτητο να επαναπροβληθεί η ως τώρα πραγματική τους στάση απέναντι στην εγκληματική δολοφονική συμμορία.

Είναι απολύτως ψευδής, ο παραπλανητικός ισχυρισμός-μύθος, ότι ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ είχε τάχα την πρωτοβουλία και την πολιτική βούληση να διωχθεί η εγκληματική δολοφονική Ναζι-φασιστική Χιτλερική «Χρυσή Αυγή», γιατί οι ΣΑΜΑΡΑΣ-ΔΕΝΔΙΑΣ κρατούσαν στα «συρτάρια» τους 32 τουλάχιστον δικογραφίες, επειδή ακριβώς, προφανώς, ΔΕΝ ήθελαν μα ΟΥΤΕ είχαν την πολιτική βούληση να πάρουν μέτρα κατά της «Χρυσής Αυγής».

Πολιτική βούληση «απόκτησε» το φασιστοειδές Α. ΣΑΜΑΡΑΣ μόνο μετά την πανελλαδική κατακραυγή για την εν ψυχρώ δολοφονία του νεαρού Αντιφασίστα, ήρωα του λαού μας, ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ απ’ το εγκληματικό, χιτλερικό απόβρασμα Γ. ΡΟΥΠΑΚΙΑ, στέλεχος της «Χρυσής Αυγής», και ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ μετά από τις ισχυρότατες πιέσεις των αφεντικών του, πρώτα και κύρια απ’ τους εκπροσώπους της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, ενόψει της ελληνικής προεδρίας το 2014, με πρώτη τις σαφείς δηλώσεις του ΧΑΝΕΣ ΣΒΟΜΠΟΝΤΑ, προέδρου της Σοσιαλιστικής-Σοσιαλδημοκρατικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος καταδίκασε την ίδια μέρα τη δολοφονία του ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ για να σημειώσει σαφέστατα, προειδοποιώντας τόσο την ελληνική κυβέρνηση όσο και τον φασίστα πρωθυπουργό Α. ΣΑΜΑΡΑ, ασκώντας τους ευθέως ισχυρότατη πίεση για άμεση λήψη μέτρων κατά της «Χρυσής Αυγής»: «αν η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς δεν μπορέσουν να σταματήσουν την γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων, θα είναι μια απαράδεκτη προεδρία της ΕΕ» (δήλωση 18/9/2013). Πέραν των πιέσεων της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, πιέσεις ασκήθηκαν τότε και απ’ τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ για δικούς τους συγκυριακούς λόγους, και προπαντός από το Ισραήλ ενόψει του πρωθυπουργικού ταξιδιού εκεί.

Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια.

Αλλά και μετά το ΣΑΜΑΡΑ ο νέος αρχηγός του φασιστικού κόμματος της ΝΔ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ σε δηλώσεις του (26/6/2017) στο «POLITICO», ειδησεογραφικό «Πορτάλ» των Βρυξελλών, μεταξύ άλλων, είπε: «είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει εσωτερική τρομοκρατία, προερχόμενη απ’ την άκρα αριστερά. Η βία προέρχεται αποκλειστικά από την αριστερά τα τελευταία χρόνια», ενώ για τη Ναζι-φασιστική «Χρυσή Αυγή» σημείωσε: «πως αυτή είναι σαν να μην υπάρχει σήμερα».

Οι προκλητικότατες αυτές φιλο-«Χρυσαυγήτικες» δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη δείχνουν και επιβεβαιώνουν ακόμα μια φορά ότι το κόμμα της ΝΔ και η Ναζι-φασιστική «Χρυσή Αυγή» αποτελούν ΜΟΝΙΜΑ «συγκοινωνούντα δοχεία», που το ένα τροφοδοτεί το άλλο, ενώ τα μεταξύ τους όρια σε πολλά ζητήματα είναι δυσδιάκριτα έως ανύπαρκτα (ρατσισμός, εθνικισμός, κλπ.).

Πολλά Ναζι-φασιστικά στελέχη, γνωστά-άγνωστα, βρίσκονταν ήδη από παλιά στη ΝΔ και άλλα προσχώρησαν τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα επί προεδρίας του φασίστα Α.ΣΑΜΑΡΑ (υμνητή και υπερασπιστή των Ταγμάτων Ασφαλείας) προερχόμενα απ’ το Ναζι-φασιστικό ΛΑΟΣ του ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, όπως ΚΥΡΤΣΟΣ, ΒΟΡΙΔΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΠΛΕΥΡΗΣ, ΤΖΑΒΕΛΑ, κλπ.), μερικά έγιναν υπουργοί, αλλά και κάποια από εκείνα που ήταν ήδη στη ΝΔ θεωρούν τη «Χρυσή Αυγή» «αδελφό κόμμα» (όπως ο χουντικός Ναζι-φασίστας ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «έλληνας δεν γίνεσαι, γεννιέσαι» και «η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή είναι αδελφά κόμματα» («ΒΗΜΑ» 29/9/2013, σελ. Α12), ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ με τα περί «αρχαίας Σπάρτης», «Κρυπτείας», κλπ., ο οποίος ΚΑΙ όταν ακόμα ήταν στενό συνεργάτης του ΣΑΜΑΡΑ και γραμματέας της Κυβέρνησής του δήλωνε: «απευκταίο, αλλά όχι απίθανο το ενδεχόμενο να υποχρεωθεί η ΝΔ να κυβερνήσει με τη συνεργασία της χρυσής Αυγής», και πολλοί άλλοι), ενώ ο Ναζι-φασίστας Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ αναβαθμίστηκε επί προεδρίας ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ σε αντιπρόεδρο της ΝΔ, δυναμώνοντας έτσι παραπέρα την ήδη ΙΣΧΥΡΗ Ναζι-φασιστική πτέρυγά της.

Δεν είναι μόνο οι δηλώσεις ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ που «ξεπλένουν» και τροφοδοτούν τη «Χρυσή Αυγή» αλλά και οι στάσεις των άλλων μεγαλο-αστικών (ΚΙΝΑΛ, κλπ.) και ρεφορμιστικών κομμάτων της Χρουστσοφικής σοσιαλδημοκρατίας («Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ), όπως δείχνει η ως τώρα ΑΣΥΝΕΠΗΣ αντιφασιστική τους στάση, και τα οποία επιπλέον εξαιτίας της κατάστασης και κατεύθυνσής τους ΔΕΝ έχουν ουσιαστικά ΚΑΝΕΝΑ συνεπές και σταθερό ΜΕΤΩΠΟ κατά της φασιστικοποίησης, φασισμού-Ναζι-φασισμού-ρατσισμού-εθνικισμού-σοβινισμού γενικά, μα ΟΥΤΕ και απέναντι στα Ναζι-φασιστικά χιτλερικά εγκληματικά αποβράσματα της «Χρυσής Αυγής» το μόνο που ξέρουν να κάνουν «άριστα» είναι να αυτοδιαφημίζονται ως δήθεν «συνεπείς αγωνιστές»(!) κατά της «Χρυσής Αυγής», δημαγωγώντας, παραπλανώντας τις πλατιές λαϊκές μάζες και διασπώντας παραπέρα τον ανοργάνωτο, πολυκομματιασμένο αντιφασιστικό χώρο.

Ας αναφερθούν μόνο ορισμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις που εκφράζουν και καταδεικνύουν την ασυνεπή αντιφασιστική τους στάση:

1) Συζητήσεις στην Τηλεόραση των ΚΑΝΕΛΛΗ(«Κ»ΚΕ)-ΔΟΥΡΟΥ(ΣΥΡΙΖΑ) με το θρασύδειλο ναζιστικό απόβρασμα ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ, (οι αντιφασίστες πολεμούν μαχητικά τους Ναζι-φασίστες, δεν «διαλέγονται» ούτε συζητούν μαζί τους).

2) Υποδοχή (20/2/2012) των Ναζι-φασιστών στελεχών της «Χρυσής Αυγής» απ’ τους ρεφορμιστές ηγέτες του ΠΑΜΕ (πρόεδρος Σωματείου ΣΙΦΩΝΙΟΣ, ηγετικός στέλεχος του ΠΑΜΕ) στη «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ» («Ρ» 21/2/2012,σελ.32), «μετά βαΐων και κλάδων» ως δήθεν «συμπαραστάτες»(!) της απεργίας των εργαζομένων ΑΝΤΙ να τους εκδιώξουν.

3) Η ακραίας προκλητικότητας βέβηλη πράξη κατάθεσης στεφάνου(14/9/2013) εκ μέρους αντιπροσωπίας της «Χρυσής Αυγής» σε μνημείο εκτελεσθέντων αντιφασιστών και κομμουνιστών απ’ τους γερμανούς φασίστες κατακτητές στα Γιαννιτσά το Σεπτέμβρη του 1944, παρόντων πολλών αντιφασιστών μεταξύ των οποίων και πολλών μελών και οπαδών του «Κ»ΚΕ, που ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ και ΑΝΕΧΘΗΚΑΝ αυτή την αδιανόητη βεβήλωση ΑΝΤΙ να ΕΚΔΙΩΞΟΥΝ-ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ τα θρασύδειλα ναζι-φασιστικά αποβράσματα, κρατώντας έτσι μια επαίσχυντη στάση ανοχής, («Ρ» 17/9/2013, σελ.15 και «ΕΘΝΟΣ» 26/9/2013, σελ.21), με αποκορύφωμα τις ταλαντεύσεις των Χρουστσοφικών σοσιαλδημοκρατών για την άρση ασυλίας των βουλευτών της «Χρυσής Αυγής» για να ερευνηθεί αν ενέχονται σε εγκληματικές πράξεις – κι’ αυτό παρά την άγρια τρομοκρατία και δολοφονική δράση και τις 4 ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ – ως και την περίπτωση της χρηματοδότησής της απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλ. απ’ τους φόρους του λαού κλπ., κλπ.

4) Οι βουλευτές του «Κ»ΚΕ ψηφίζουν «παρών» (!!!) στο θέμα της ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ της «Χρυσής Αυγής» δηλ. τάχθηκαν ΥΠΕΡ της συνέχισης της χρηματοδότησης από τους φόρους του λαού αυτής της Ναζι-φασιστικής δολοφονικής τρομοκρατικής συμμορίας, με τους δημοσιογράφους Ι.ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟ και Μ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ του «ΜΕΓΑ Σαββατοκύριακο» να ρωτούν δικαιολογημένα τον ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ: «Μας παραξένεψε πολύ γιατί το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» στο θέμα της χρηματοδότησης της ΧΑ. Οι αποκαλύψεις ήταν καταιγιστικές και για τη δράση της και εσείς το ζήσατε κιόλας, το λέω με την έννοια ότι είχατε μεγάλη δύναμη σε λαϊκές συνοικίες και ουσιαστικά τα ποσοστά σας πέσανε και ο κόσμος πήγε στη ΧΑ», με τον ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ αμήχανο να «απαντά» με σαθρά και γελοία «επιχειρήματα», προσπαθώντας ανεπιτυχώς να «δικαιολογήσει» αυτή την επαίσχυντη, αντιδραστική, φιλοΧρυσαυγήτικη», προδοτική στάση τους (Συνέντευξη ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ στην εκπομπή «ΜΕΓΑ Σαββατοκύριακο» «Ρ»22/10/2013, σελ.2), σ’ αυτό το καίριας σημασίας ζήτημα.

5) Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με μπροστάρη τον εθνικιστή ΒΙΤΣΑ, με πρόσχημα την «Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών Υποθέσεων», τρέχουν, το πρώτο 10ήμερο του Δεκέμβρη 2016, στο ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, μαζί με τον ακραίο θρησκόληπτο εθνικιστή φασίστα ΚΑΜΜΕΝΟ και βουλευτές του, βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων και τα Χιτλερικά αποβράσματα της «Χρυσής Αυγής» (ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ, ΠΑΠΠΑΣ, κλπ.).

6) Συμμετοχή, το Δεκέμβρη του 2006, της νεο-«ορθόδοξης»(!) ακραίας εθνικίστριας-ρατσίστριας Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ («Κ»ΚΕ) ως ομιλήτριας στην παρουσίαση-προβολή και προπαγάνδιση-υπεράσπιση των υπεραντιδραστικών απόψεων περί «αρχαίας Σπάρτης», «Κρυπτείας», κλπ. του Ναζι-φασίστα ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ, ποζάροντας μαζί του πανευτυχής, χασκογελώντας ταυτόχρονα με το φασίστα ΣΑΜΑΡΑ και τον ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ.

Είναι όμως πασίγνωστο, ότι η αρχαία Σπάρτη προβλήθηκε ως «υπόδειγμα κράτους» απ' τους χιτλερικούς Ναζι-φασίστες και ο ΧΙΤΛΕΡ σε λόγο του, το 1929, χαρακτήριζε τη Σπάρτη ως «το πιο καθαρό ρατσιστικό κράτος της ιστορίας» (ERNST NOLTE: Der Faschismus in seiner Epoche, σελ. 500, Muenchen 1965), μα και απ’ τους διάφορους Ναζι-φασίστες ιστορικούς και θεωρητικούς (H.BERVE 1937, κλπ., R.W.DARRE 1929, κλπ., H.F.GUENTHER 1929, κλπ., H.FUNKE 1929, κλπ., κλπ. κλπ.). Επίσης οι Ναζι-φασίστες ιστορικοί ακόμα γοητεύονταν και προπαγάνδιζαν το διαβόητο θεσμό της «Κρυπτείας», μεταξύ άλλων, και ο Ναζι-φασίστας γερμανός ιστορικός HELMUT BERVE: «SPARTA», 1937, σελ. 40-41, τα μέλη της οποίας είχαν ως αποστολή να ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ τους «ΕΙΛΩΤΕΣ» και τους αιχμαλώτους – πρακτική, που βρίσκεται σε στενή και ευθεία σύνδεση με τη δολοφονική δράση των Χιτλερικών SS και των «Ταγμάτων Εφόδου» της Ναζι-φασιστικής «Χρυσής Αυγής».

Αλλά δεν είναι μόνο αυτές οι περιπτώσεις που «ξεπλένουν» τη Ναζι-φασιστική «Χρυσή Αυγή», αλλά και οι εθνικιστικές-ρατσιστικές απόψεις στις ηγεσίες των δυο σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων – κυρίως στην ηγεσία του «Κ»ΚΕ – που τροφοδοτούν μόνιμα τις φασιστικές και Ναζι-φασιστικές Οργανώσεις.

Στην ίδια κατεύθυνση λειτουργούσε και η παλιότερη εκτίμηση του «Κ»ΚΕ για τη «Χ.Α.» ως κόμμα μόνο του κεφαλαίου, αποσιωπώντας το Ναζι-φασιστικό χαρακτήρα της, όπως και ο χαρακτηρισμός του ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ μόνο ως «αντικομμουνιστή»(!) όπως ισχυρίζεται η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ («Ρ» 22/3/2014, σελ. 9), συγκαλύπτοντας έτσι και εξωραΐζοντας τις Ναζι-φασιστικές του απόψεις, αλλά και η μόνιμη άρνηση αναγνώρισης της ΥΠΑΡΞΗΣ Ναζι-φασιστικής πτέρυγας στη ΝΔ εκ μέρους της Χρουστσοφικής ηγεσίας του «Κ»ΚΕ.

Αυτές οι περιπτώσεις, πέραν του γενικότερου ιδεολογικο-πολιτικού αφοπλισμού και αποπροσανατολισμού της εργατικής τάξης και του λαού, επιβεβαιώνουν με τον πιο χειροπιαστό τρόπο την ΑΣΥΝΕΠΗ αντιφασιστική στάση της ντόπιας Χρουστσοφικής σοσιαλδημοκρατίας των «Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ας σημειωθεί ακόμα μια φορά, ότι εξαιτίας αυτής της κατάστασης ΔΕΝ υπάρχει οργανωμένο Αντιφασιστικό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: