Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Νέα προβοκατόρικη ενέργεια - Να δούμε σε ποιον θα φορτωθεί κι αυτή

Στις 19 Φλεβάρη 2017 μία ομάδα προβοκατόρων επιτέθηκε εναντίον των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου (Αθήνα) και της αστυνομικής δύναμης που από το 2015 βρίσκεται μόνιμα απέξω. Η ενέργεια αυτή καθεαυτή, που μας βρίσκει αντίθετους, δεν θα ήταν άξια σχολιασμού, αν λίγες μέρες αργότερα δεν έβγαινε μία ανακοίνωση - «ανάληψη ευθύνης» την οποία υπέγραφε «ομάδα αναρχικών, κομμουνιστών κι αντιεξουσιαστών».
 
Η συγκεκριμένη «ανάληψη ευθύνης» δεν είναι τίποτα άλλο από «αποποίηση ευθύνης», «βούτυρο στο ψωμί» της ασφάλειας. Η συγκεκριμένη ανάληψη ευθύνης στοχοποιεί συγκεκριμένους αγωνιστές και συλλογικότητες που έχουν έναν κοινό παρανομαστή: την πάλη τους για τη συντριβή του Αστικού κράτους, αλλά κυρίως ΚΑΙ το σπάσιμο της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας. Δηλ. το μόνο δύσκολα ενσωματώσιμο στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και της άρχουσας τάξης κομμάτι.

Η τακτική της ασφάλειας είναι προφανής: Συσσώρευση δικογραφιών και υποθέσεων που την κατάλληλη στιγμή, με την βοήθεια των αστυνομοκρατικών ΜΜΕ, θα φορτωθούν σε αγωνιστές ή συλλογικότητες του κινήματος. Στις 27 Ιανουαρίου γράφαμε για μία παρόμοια περίπτωση προβοκατόρικης επίθεσης το εξής:
«Η επίθεση αυτή είναι μία επίθεση βολική για την κυβέρνηση και το Αστικό κράτος. «Νομιμοποιεί» στα μάτια των συντηρητικότερων τμημάτων της κοινωνίας την περαιτέρω περιστολή των δικαιωμάτων, αλλά και τη δίωξη - εξόντωση αγωνιστών. Μένει να δούμε σε ποιον θα φορτωθεί.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: