Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Εξεταστική Επιτροπή: Επιβεβαιώθηκε η συνεργασία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με την Καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ

Στις 6 Απρίλη υπερψηφίστηκε από την βουλή η πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη σύσταση «Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια». Στην πρόταση συμπεριλήφθηκαν μόνο οι κυβερνήσεις από το Νοέμβρη του 2009 και μετά, αφήνοντας στο απυρόβλητο όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και πολύ περισσότερο εκείνες που έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη για την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της χώρας, του Κ. Καραμανλή. Κυβερνήσεις που στιγματίστηκαν από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας, που σε συνδυασμό με την κακή διαχείριση των οικονομικών και τις σπατάλες οδήγησαν την χώρα ακόμα πιο βαθιά στην χρεοκοπία και την εξάρτηση από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς.

Τον προηγούμενο μήνα είχαμε αναφέρει με αφορμή την επιλογή του Π. Παυλόπουλου για την θέση του ΠτΔ ότι αυτή δεν είναι μια απλή κίνηση διάσπασης/αποδυνάμωσης της ΝΔ όπως την εμφανίζουν τα περισσότερα ΜΜΕ, αλλά εξυπηρετεί μεγαλύτερα σχέδια όπως «επιλογές/συμμαχίες/υποχωρήσεις που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να πείσει την Αστική τάξη της χώρας και την Ε.Ε. ότι το παλιό πολιτικό προσωπικό τους δεν κινδυνεύει με διώξεις για τα σκάνδαλα του παρελθόντος που μας οδήγησαν ως εδώ» και είχαμε αναρωτηθεί «τι θα γινόταν αν προέκυπταν ευθύνες και στοιχειοθετούνταν κατηγορίες εναντίον του ΠτΔ Π. Παυλόπουλου για την περίοδο 2004-2009;». Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέλαβε λοιπόν να «σώσει» τον Π. Παυλόπουλο και όλους όσους διατέλεσαν Υπουργοί στις κυβερνήσεις Καραμανλή.

Σε συνέντευξή του στο Ν. Χατζηνικολάου στις 27/4/2015 ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση για «το πολιτικό φλερτ» της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με την Καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ απάντησε «Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει μια αμοιβαία εκτίμηση. Δεν υπάρχει όμως πολιτικό φλερτ. Έχω να τον δω 1,5 χρόνο. Δεν ισχύει, είναι μια παραφιλολογία του πολιτικού καφενείου» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει μια σχέση πολιτικής εκτίμησης, αλλά σοβαρές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές». Αλήθεια, ποιο από τα σκάνδαλα των κυβερνήσεων Καραμανλή εκτιμά ο κ. Τσίπρας; Ποιες από τις επιθέσεις των οργάνων καταστολής στους μαθητές και τους φοιτητές ακόμα και μελών του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ο κ. Τσίπρας; Ποιες από τις επιλογές του για την στελέχωση του κρατικού μηχανισμού με φασίστες που χρησιμοποίησε αργότερα ο φασίστας Α. Σαμαράς και οι κυβερνήσεις του;

Δεν υπάρχουν σχόλια: