Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

2014 – ακόμα ένας ζοφερός χρόνος αλλά κατά πολύ χειρότερος για την εργατική τάξη και το λαό απ’ τα προηγούμενα χρόνια

Προκλητική δημαγωγία που διαψεύδεται απ’ τη σκληρή πραγματικότητα

Παρά τη διαρκή ψυχρολουσία που προκαλούν τα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας στην κυβερνητική προπαγάνδα, ενόψει των Ευρωεκλογών, ο φαιδρός και ανίκανος πρωθυπουργός έχει κυριολεκτικά και πάλι «ξεσαλώσει», συνεχίζοντας τη δημαγωγική κυβερνητική προπαγάνδα που έχει πάρει τραγελαφικές διαστάσεις, ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας και γελοιότητας με κούφιους ισχυρισμούς-δηλώσεις περί «μείωσης της ανεργίας και του χρέους», «βελτίωσης» και «ανάπτυξης» της οικονομίας, ότι «η οικονομία βγαίνει από την ύφεση», κλπ. με αποκορύφωμα τη σαπουνόφουσκα ότι τάχα η χώρα το 2014 «βγαίνει στις αγορές», κλπ. – προκλητικές φαιδρότητες-σαπουνόφουσκες που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την πραγματικότητα, αφού είναι πασίγνωστο ότι η οικονομία της χώρας βρίσκεται, εδώ και χρόνια, σε πλήρη χρεοκοπία και παραδέρνει σε μια παρατεταμένη κυκλική κρίση υπερπαραγωγής, ενώ η πλατιές λαϊκές μάζες διαρκώς εξαθλιώνονται απόλυτα, και επιπλέον, ακόμα και όλα τα επίσημα υπαρκτά στοιχεία των ΟΟΣΑ, Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ και οι οικονομικοί δείκτες διαψεύδουν πανηγυρικά τις πρωθυπουργικές ανοησίες, τα χονδροειδή ψεύδη και τις άφταστες γελοιότητες με τις οποίες προσπαθεί απεγνωσμένα να «πείσει» τον διαρκώς εξαθλιωμένο λαό.

Η τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ (Νοέμβρης 2013) προέβλεπε ότι στην χώρα μας επίκειται αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης, παραπέρα μείωση των συντάξεων και των μισθών, υψηλά ποσοστά ανεργίας και ότι η οικονομία της χώρας θα εξακολουθήσει να παραμένει βυθισμένη στην κρίση. Το πιο υψηλό ποσοστό ανεργίας, στην ευρωζώνη, το Σεπτέμβρη είχε-έχει η Ελλάδα 31,1%, ακολουθούμενη απ’ την Ισπανία με 27% (στοιχεία που δεν αντανακλούν το πραγματικό ύψος της ανεργίας). Όμως η πραγματική ανεργία στη χώρα μας, μαζί με τους υποαπασχολούμενους, φτάνει στα 2.000.000 άνεργους.

Έτσι οι πρωθυπουργικές δημαγωγικές ανοησίες περί «μείωσης της ανεργίας και του χρέους», «βήματα ανάπτυξης» και «βελτίωσης της οικονομίας», κλπ. και ακόμα προκλητικότερα τα περί «ενίσχυσης των ασθενέστερων», κλπ. διαψεύστηκαν από την Έκθεση του ΟΣΑ, ενώ με αφορμή το μεγάλο θόρυβο για το ουσιαστικά ανύπαρκτο πολυθρύλητο «πρωτογενές πλεόνασμα», αναγκάζεται ακόμα και η γερμανική «Tageszeitung» να παραδεχθεί ότι αυτό είναι αποτέλεσμα «δημιουργικής Λογιστικής» σε σχόλιό της με το χαρακτηριστικό τίτλο «Kreatives Rechnungswesen».

Την «Έκθεση» του ΟΟΣΑ, ακολούθησαν τα στοιχεία της αστικής Στατιστικής που ανατρέπουν πλήρως την πλασματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας που προσπάθησε απεγνωσμένα να φιλοτεχνήσει η κυβέρνηση και ανασκευάζουν τα χονδροειδέστατα ψεύδη του πρωθυπουργού. Τα στοιχεία της «Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας»(20/12/2013) δείχνουν ότι τα πάντα μειώθηκαν: η βιομηχανική παραγωγή (-5,2%), η οικοδομική δραστηριότητα (-35,1%), τα καταναλωτικά αγαθά (-18,9%), οι συνολικές εξαγωγές (-12,2%), οι εισαγωγές από τρίτες χώρες (-6,9%), τα καταναλωτικά προϊόντα (-18,9), οι πωλήσεις αυτοκινήτων (-6,5%). Ο δείχτης παραγγελιών εξωτερικής-εσωτερικής αγοράς σημείωσε μεγάλη μείωση (-17,5%, όπως μεγάλη μείωση σημείωσε και ο δείκτης κύκλου εργασιών της βιομηχανίας (-9,3%) με πρώτη τη μεταποιητική βιομηχανία (-10,1%).

Επιπλέον, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (22/1/2014):

1) Η κατανάλωση μειώθηκε κατά 3,7% δισ. Ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2013

2) Τα νοικοκυριά το 2013 έχασαν 2,6 δισ. Ευρώ, από 33 δις Ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2012 μειώθηκε το εισόδημα τους, το τρίτο τρίμηνο του 2013, σε 30,4 δισ. Ευρώ δηλ. μειώθηκε κατά 8%.

3) Οι φόροι εισοδήματος στο τρίτο τρίμηνο του 2013 έφτασαν σε 5,14 δισ. Ευρώ από 5,04 δισ. Ευρώ που ήταν το τρίτο τρίμηνο του 2012

4) Οι κοινωνικές παροχές το τρίτο τρίμηνο του 2013 μειώθηκαν κατά 2,2 δισ. Ευρώ σε σχέση με το 2012 και 2011.

5) Το ύψος της ανεργίας για το β΄τρίμηνο του 2013 δεν ήταν 27,1%, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί απ’ την ΕΛΣΤΑΤ, αλλά σκαρφάλωσε στο 34,1% δηλ. ένας στους 3 Έλληνες είναι άνεργος, ενώ στους νέους το ποσοστό ξεπερνά το 65%.

Τέλος, το δημόσιο χρέος, που παρέμεινε πάντα σε δυσθεώρητα ύψη, εκτροχιάστηκε εκ νέου τελευταία. Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση (22/1/2014)του Eurostat το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το τρίτο τρίμηνο του 2013 ανήλθε στο 171,8% του ΑΕΠ ή στα 317,3 δισ. Ευρώ. Το τρίτο τρίμηνο του 2012 ήταν 151,9% του ΑΕΠ, ενώ το δεύτερο τρίμηνο του 2013 ήταν 168,8% για να εκτιναχθεί στο 171,8%.

Η Ελλάδα στο χώρο της ευρωζώνης κατέχει την πρώτη θέση (171,8% του ΑΕΠ), ενώ ακολουθούν η Ιταλία με 132% του ΑΕΠ, η Πορτογαλία με 128,7 του ΑΕΠ και η Ιρλανδία με 124,8 του ΑΕΠ.

Δεν είναι καθόλου τυχαία, σε σχέση με τα νέα αναμενόμενα βάρη που θα φορτωθεί ο λαός, και η τελευταία δήλωση του γερμανού Υπουργού των οικονομικών Σόϊμπλε, το κυριότερο αφεντικό της κυβέρνησης, με βαρύνουσα άποψη, κατά την προσέλευσή του στο πρόσφατο (27/1/2014) Eurogroup: «η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο, αλλά έχει ακόμα να κάνει πολλά», δήλωση που επίσης διαψεύδει τις ανοησίες και τα ψεύδη του διαρκώς χασκογελούντος και μόνιμα χαζοχαρούμενου πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.

Παρά τα παραπάνω στοιχεία, οι δημαγωγικές «κορώνες» του πρωθυπουργού δεν γνωρίζουν όρια, συνεχίζοντας να αρνείται ότι η οικονομία της χώρας εξακολουθεί να στροβιλίζεται στη δίνη μιας τόσο βαθιάς και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης υπερπαραγωγής, ότι η αγορά βρίσκεται στο έλεος των μαφιόζων κερδοσκόπων και των ξένων ληστών, ότι «βασιλεύει» η μεγάλη και η μικρή φοροδιαφυγή, ότι αυξάνονται συνεχώς οι φόροι και οι τιμές «πετούν» στα ύψη, ότι η μαζική ανεργία συνεχώς αυξάνεται πλησιάζοντας, μαζί με τους υποαπασχολούμενους, στα 2.000.000 άνεργους (η εξαγωγή χιλιάδων ανέργων νέων στις άλλες χώρες διαφημίζεται απ’ την κυβέρνηση ως «μείωση της ανεργίας»), κλπ., και όταν, τέλος, το δημόσιο χρέος παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη, εκτινασσόμενο τελευταία, όπως ήδη προαναφέρθηκε, στα 317,3 δισ. Ευρώ ενώ νέα δυσβάστακτα βάρη αναμένονται το νέο χρόνο με την ΤΡΟΪΚΑ να απαιτεί να επιβληθούν νέα βάρη ύψους 3 δισ. Ευρώ και χιλιάδες νέες απολύσεις, που θα εξαθλιώσουν παραπέρα τις πλατιές λαϊκές μάζες, με τα κέρδη όμως των καπιταλιστών να εκτινάσσονται κι’ αυτά στα ύψη παρά την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: