Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Έξαρση της αστυνομικής τρομοκρατίας, καταστολή κινητοποιήσεων και ένσταση της φασιστικοποίησης της κοινωνικής ζωής

Μετά την έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα το 2013 και στη βάση των προσταγών των ιμπεριαλιστικών κέντρων εξελίσσεσαι κλιμάκωση του αυταρχισμού, της κρατικής καταστολής και ένταση της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής από την τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά μέσα στο Γενάρη.

Στη Βουλή, στήθηκε μια ολόκληρη βιομηχανία ψήφισης «προαπαιτούμενων» και πράξεων νομοθετικού περιεχομένου από τη Βουλή ως «προϋπόθεση» για την καταβολή των δόσεων της εξάρτησης από τα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα και της ενίσχυσης της εγχώριας αστικής τάξης από την Τρόικα. («Σε «βιομηχανία» πράξεων νομοθετικού περιεχομένου έχει μετατραπεί η Βουλή τα τελευταία δύο χρόνια, με αποτέλεσμα τη συστηματική καταστρατήγηση και απαξίωση του Συντάγματος, που προβλέπει την έκδοσή τους σε περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης», «Ελευθεροτυπία», 20/1/2013)

Η έξαρση του αυταρχισμού υπήρξε ραγδαία και εκφράστηκε με αστυνομικές επιθέσεις και με επιδείξεις ισχύος σε απεργούς, νεολαία, εργάτες, αγρότες αλλά και την τρομοκρατία μεταναστών με συνεχείς συλλήψεις και βασανισμούς, συμπληρωμένα με τις καθημερινές επιθέσεις διαφόρων ναζιφασιστών (Χ.Α. κλπ) με τελευταία τη δολοφονία του πακιστανού εργάτη Σεχτζάτ Λουκμάν στις 17/1. (9/1/2013: 149 προσαγωγές εκ των οποίων οι 100 γίνανε συλλήψεις από τις επιχειρήσεις των αστυνομικών δυνάμεων σε Βίλλα Αμαλίας, γραφεία ΔΗΜΑΡ και κατάληψη «Σκαραμαγκά». 15/1/2013: 16 προσαγωγές κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη. 17/1/2013: 29 συλλήψεις φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου. 18/1/2013: 13 προσαγωγές και μια σύλληψη σε επιχείρηση της Αστυνομίας στην πλατεία Εξαρχείων. 24/1/2013: Κηρύσσεται επιστράτευση των απεργών εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ. 25/1/2013: Επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια στις 4 τη νύχτα. Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν ΕΞΙ διμοιρίες των ΜΑΤ και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με πολιορκητικό κριό και αλυσίδες. 30/1: 36 προσαγωγές μέσα και έξω από το υπουργείο Εργασίας. 8 τραυματίες, οι 2 με χτυπήματα στο κεφάλι. Χρήση χημικών από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. 31/1: ισχυρή παρουσία της αστυνομίας στα αγροτικά μπλόκα)

Στα ίδια πλαίσια της φασιστικοποίησης κινείται και η ανοιχτή παρέμβαση του φανατικού ρατσιστή φασιστοειδούς Δένδια (πρώην μέλος του φασιστικού Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος -ΕΝΕΚ) προς το δικαστικό σώμα που προκάλεσε τη δημόσια διαμαρτυρία εκ μέρους και των ίδιων των εκπροσώπων της Αστικής Δικαιοσύνης (Δικαστές - Εισαγγελείς) («Παρέμβαση Δένδια στη Δικαιοσύνη καταγγέλλει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος», «Ελευθεροτυπία», 21/1/2013)

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση το εργατικό-λαϊκό κίνημα είναι υποχρεωμένο να αντιτάξει μια σθεναρή πολιτική αντίστασης, για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες. Να αντισταθεί και να αποκρούσει την φασιστικοποίηση και όλους τους φορείς της και να ανοίξει δρόμους για την παραπέρα ανάπτυξη των αγώνων και των διεκδικήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: