Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Ενάντια στη βαρβαρότητα του φασιστικού κράτους του Ισραήλ! Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!




Η βάρβαρη επίθεση που εξαπέλυσε ο ναζι-σιωνιστικός στρατός ενάντια στον αποκαλούμενο «στολίσκο της ελευθερίας» αξίζει την πιο ανηλεή καταδίκη, απόρριψη και δημόσια καταγγελία. Το Κράτος του Ισραήλ, που διεξάγει μια συστηματική γενοκτονία ενάντια στους Παλαιστίνιους, με τη συνένοχη σιωπή των κακώς αποκαλούμενων δημοκρατιών, υποβάλει το λαό της Γάζα στην πείνα και εμποδίζει κάθε είδους ανθρωπιστική βοήθεια, τροφή, φάρμακα, υλικά για την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σπιτιών, σχολικά υλικά, κλπ. να φτάσουν στους βασανισμένους ανθρώπους (περισσότερους από ενάμιση εκατομμύριο ανθρώπους σε μια λωρίδα που έχει μήκος 40 χιλιόμετρα και είναι 6 χιλιόμετρα πλατιά).
Ο «στολίσκος της ελευθερίας» μετέφερε τόνους βοήθειας, αλλά το κράτος του Ισραήλ τον σταμάτησε με την κτηνώδη βία των στρατιωτών του. Αυτό το κράτος δε σέβεται καμία από τις αποφάσεις του ΟΗΕ και καμιά διεθνή σύμβαση. Δε γνωρίζει άλλο επιχείρημα από την κτηνώδη βία και την υποστήριξη από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και από τους άλλους.
Το πλοίο «Μαβί Μαρμαρά» τουρκικής εθνικότητας και σημαίας δέχτηκε επίθεση από στρατιωτικά ταχύπλοα και ειδικές δυνάμεις του στρατού με ελικόπτερα που άνοιξαν πυρ σε ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων οι οποίοι μετέφεραν βοήθεια στον Παλαιστινιακό λαό. Ήταν μία στρατιωτική επιχείρηση ενάντια σε άοπλους ανθρώπους, στρατιώτες εκπαιδευμένοι να σκοτώνουν ανθρώπους που μάχονται με τα λόγια και την αλληλεγγύη, για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ, με απόλυτο θράσος, δήλωσε ότι οι στρατιώτες της «ενέργησαν σε αυτοάμυνα» ενάντια σε οπλισμένους ακτιβιστές. Τα κατασχεμένα όπλα ήταν κατσαβίδια, ένας σουγιάς πολλαπλών χρήσεων, εργαλεία απαραίτητα για ένα πλοίο, σφυριά και ένα ζευγάρι λάστιχα, κλπ. Αυτή η επιχείρηση έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα, δηλαδή ήταν μια πράξη γνήσιας και καθαρής πειρατείας σε απόλυτη περιφρόνηση των διεθνών νόμων. Αλλά το ΝΑΤΟ, στο οποίο είναι μέλος η Τουρκία, εξέφρασε μόνο λόγια «λύπης για το γεγονός», όπως και ο ΟΗΕ στον οποίο οι ΗΠΑ έθεσαν βέτο σε μία απερίφραστη καταδίκη του Ισραήλ από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Για μια ακόμα φορά, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός εμποδίζει την καταδίκη αυτού του φασιστικού κράτους, του οποίου η Ουάσιγκτον είναι ο κύριος υποστηρικτής και προστάτης.
Η αγανάκτηση των λαών όλου του κόσμου ξέσπασε σε πολλές διαδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις, κυρίως στην Ευρώπη, στη Γαλλία, στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία και με ιδιαίτερη μαχητικότητα στην Τουρκία. Αντιμέτωπες με την λαϊκή αγανάκτηση, υπήρξε μια χλιαρή υποκρισία των κυβερνήσεων, οι οποίες απλά «αποδοκίμασαν και ζήτησαν εξηγήσεις», όταν θα έπρεπε το Σιωνιστικό κράτος να αποβληθεί από τους διεθνείς οργανισμούς και να ακυρωθούν οι προνομιακές του συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της εγκληματικής του δράσης.
Ακόμα και σήμερα, στις 2 Ιουνίου, δεν είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι είναι νεκροί (δολοφονήθηκαν) ή πόσοι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση. Με τη μεγαλύτερη κυνικότητα, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ισπανία δήλωσε στα ΜΜΕ, εκτός από το ρεφραίν της αυτοάμυνας, ότι ήταν μόνο 12 νεκροί ανάμεσα στους 700 επιβαίνοντες στο πλοίο, που «είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό».
Ο πρόεδρος Ομπάμα, ο «δημοκράτης» που χτυπάει τα τύμπανα του πολέμου ενάντια στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, που διατηρεί το εγκληματικό εμπάργκο ενάντια στην Κούβα, που συνεχίζει την επίθεση στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, περιορίστηκε στο να εκφράσει τη λύπη του για ότι συνέβη και τίποτα παραπάνω.
Η παθητικότητα απέναντι στη συνεχή επιθετικότητα και τα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ του έχουν επιτρέψει να απολαμβάνει πλήρη ατιμωρησία μέχρι σήμερα. Είναι ώρα να μπει τέλος σε αυτή την κατάσταση. Αυτό το φασιστικό, αντιδραστικό και ρατσιστικό κράτος πρέπει να καταδικαστεί και να πολεμηθεί. Ο Παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να συγκροτήσει το δικό του κράτος μέσα σε ασφαλή σύνορα, να ανακτήσει τις περιοχές του που έχουν καταληφθεί από το Ισραήλ και να αποζημιωθεί για όλων των ειδών τις βαρβαρότητες που έχει υποστεί.
Πρέπει να αυξήσουμε την αλληλεγγύη μας με τον Παλαιστινιακό λαό και την ίδια στιγμή να καταδικάσουμε και να πολεμήσουμε τον Σιωνισμό και όλους όσους το προστατεύουν. Το Ισραήλ διαθέτει τον τέταρτο πιο ισχυρό στρατό στον κόσμο, διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο και όπλα μαζικής καταστροφής, αποτελώντας μια πραγματική πυριτιδαποθήκη και όχι μόνο για τη Μέση Ανατολή.
Η Διεθνής Σύσκεψη Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων εκφράζει την απόλυτη αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό και στο δίκαιο αγώνα του, η οποία πρέπει να εκφραστεί με χειροπιαστές ενέργειες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα της ισραηλινής πειρατείας.
Ζήτω ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού.
Αγώνας μέχρι το τέλος ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την αντίδραση!


Διεθνής Σύσκεψη Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (ICMLPO)
2 Ιουνίου, 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: