Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

EMEP: Η Σιωνιστική Επίθεση και Βαρβαρότητα πρέπει να σταμματήσουν!

Το Σιωνιστικό Ισραήλ επιτέθηκε για μια ακόμη φορά. Στη Γάζα εκατοντάδες λαού σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους παιδιά, γυναίκες, νέοι και ηλικιωμένοι ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν εκατοντάδες τραυματίες. Καταδικάζουμε την Ισραηλινή επίθεση, που έχει τη συγκατάθεση των ΗΠΑ και των συνεργατών της και η οποία αιματοκύλησε και βύθισε στο πένθος τη Μέση Ανατολή, και απαιτούμε αυτή η επίθεση να σταματήσει αμέσως! Γνωρίζουμε ότι αυτή η αχρεία επίθεση δεν είναι κάτι καινούργιο. Έρχεται να προστεθεί στις βίαιες πολιτικές που εφαρμόζονται για χρόνια στους Παλαιστίνιους. Το Ισραήλ, που επιτέθηκε στη Λωρίδα της Γάζας με δεκάδες πυραύλους και αεροπλάνα, αναζητά μια πρόφαση για να δικαιολογήσει την βαρβαρότητά της. Οι λαοί όλης της γης γνωρίζουν ότι το Ισραήλ είναι ένα αχρείο κράτος, όπως και το πόσο βίαιο είναι απέναντι στον παλαιστινιακό λαό.

Η σφαγή αυτή είναι μέρος της στρατηγικής του Σχεδίου για τη Μέση Ανατολή των ΗΠΑ, των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των συμμάχων τους. Η κατοχή στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και οι απειλές προς τον Ιρανικό λαό είναι μέρη αυτού του σχεδίου. Ο στόχος είναι να αιματοκυλήσουν, να βάλουν τους λαούς να πολεμήσουν ώστε να εκμεταλλευθούν τον πλούτο της Μέσης Ανατολής. Όμοια στη χώρα μας, οι απαιτήσεις του κουρδικού λαού αγνοούνται και καταπιέζονται από τον πόλεμο και την βία.

Καμιά δικαιολογία δεν μπορεί να νομιμοποιήσει τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων. Το Σιωνιστικό Ισραήλ πρέπει να κάνει έναν απολογισμό αυτού του πολέμου και να σταματήσει τις άμεσα τις επιθέσεις.

Αμέσως μετά την επίθεση ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρεσέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι καταδικάζει την επίθεση, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα. Είπε ότι «η συμπεριφορά αυτή του Ισραήλ αποτελεί μια αλλαγή στην ειρηνευτική διαδικασία για την οποία εργαζόμαστε και οι δύο.». Αν είναι έτσι, τότε κ. Πρωθυπουργέ σε ρωτάμε: «Αν καταδικάζετε αυτή την επίθεση οφείλετε να διακόψετε κάθε διπλωματική και στρατιωτική σχέση με το Σιωνιστικό Ισραήλ και κυρίως με τις ΗΠΑ που το υποστηρίζουν, όπως και με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κράτη. Οφείλετε να ακυρώσετε κάθε διμερή συμφωνία και δέσμευση που έχετε απέναντί τους. Δεν θα πρέπει να διαπραγματεύεστε με το Ισραήλ ωσότου η παλαιστινιακή γη εκκενωθεί από τα ισραηλινά στρατεύματα και ο παλαιστινιακός λαός είναι ασφαλής.».

Όλα αυτά πρέπει να γίνουν πράξη. Οι προφορικές καταδίκες δεν έχουν κανένα νόημα. Δεν μπορείτε να μιλάτε διαφορετικά μπροστά στα ΜΜΕ και διαφορετικά πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Οι λαοί της Μέσης Ανατολής θα ζήσουν ειρηνικά και αδελφωμένοι μόνο αν οι ΗΠΑ και οι ιμπεριαλιστές φύγουν από την Μέση Ανατολή. Οι βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη χώρα μας πρέπει να κλείσουν και η πολιτική της συνεργασίας με τους εισβολείς πρέπει να σταματήσει. Αφού πραγματοποιήσετε όλα αυτά, τότε η ειρήνη θα είναι εφικτή. Τα κροκοδείλια δάκρυα του Πρωθυπουργού και των αρχών της χώρας ούτε είναι ούτε θα γίνουν πιστευτά.

Οι λαοί της Τουρκίας, οι εργάτες και οι εργαζόμενοι, η καρδιά και τα αισθήματα του Κόμματός μας είναι με τον παλαιστινιακό λαό στη Γάζα. Καταδικάζουμε, για ακόμη μια φορά, την φρικτή επίθεση και ευχόμαστε βαθύτατα συλλυπητήρια στους λαούς της Μέσης Ανατολής. Και λέμε ότι το αίμα και τα δάκρυα οφείλουν να σταματήσουν στη Μέση Ανατολή. Οι λαοί του κόσμου οφείλουν να ξεφορτωθούν τον ιμπεριαλιστικό ζυγό και να ζήσουν ειρηνικά. Το Κόμμα και ο λαός μας θα παλέψουν για να το πετύχουμε αυτό!

-Ισραήλ – Φονιά, έξω από την Παλαιστίνη!

-Ο παλαιστινιακός λαός δεν είναι μόνος του

Κόμμα Εργασίας (ΕΜΕΡ)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Σοβιετική Ένωση το 1947-1948 ήταν υπέρ της ύπαρξης δύο κρατών στην Παλαιστίνη και μετά την απόσυρση των βρετανικών στρατευμάτων κατηγορούσε την Αγγλία, ότι υποκίνησε τους Άραβες να εισβάλλουν στο κράτος του Ισραήλ, δηλαδή θεωρούσε υπεύθυνους για τον πόλεμο του 48 τους Άραβες, που υποκινήθηκαν από τους Άγγλους ιμπεριαλιστές. Μήπως, μπορεί κάποιος να πληροφορήσει πότε έπαψε η Σ.Ε. να στηρίζει το Ισραήλ και άρχισε να υποστηρίζει τους άραβες;

Ανώνυμος είπε...

Η εφημερίδα της ΟΑΚΚΕ στο τελευταίο της φύλλο γράφει : "Είναι η δεύτερη φορά που η μεγαλορώσικη πολιτική χτυπάει έναν τσέχο πρωθυπουργό επειδή στήριξε το Ισραήλ. Η πρώτη φορά ήταν το 1952 όταν με τις ίντριγκες του αντισημίτη Σουσλόφ εκτέλεσε τον διεθνιστή γραμματέα του ΚΚ Τσεχοσλοβακίας Σλάνσκι που με εντολή του Στάλιν εξόπλισε το ισραηλινό κράτος. Δεν πρέπει ποτέ οι μαρξιστές να ξεχνάνε ότι το κράτος αυτό ήρθε στον κόσμο κύρια χάρη στην υποστήριξη της σταλινικής ΕΣΣΔ που δεν δίστασε γι αυτό να συγκρουστεί μετωπικά με την Αγγλία και με τους άραβες μοναρχοφασίστες φίλους της και να τσακίσει τις μεγάλες ταλαντεύσεις των ΗΠΑ".
Μήπως μπορεί κανείς να επαληθεύσει την αλήθεια ή να διαψεύσει αυτές τις πληροφορίες; Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

@panos193

Έχεις κάποιο κείμενο που να αποδεικνύει ότι η ΣΕ ήταν υπέρ της ύπραξης δυο κρατών και γενικά για αυτά που λες; Εννοώ ντοκουμέντο όχι απλά άρθρο από κάποια εφημεριδα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Νίκο,
έχω πρόχειρα 3 ντοκουμέντα για το ότι η ΣΕ ήταν υπέρ της δημιουργίας δύο κρατών στην Παλαιστίνη :
1) Το βιβλίο του καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστήμιου του Αιγαίου με τίτλο "Το Παλαιστινιακό", όπου στη σελίδα 151 γράφει ότι "Η ΣΕ ψήφισε υπέρ της διχοτόμησης, ενώ η Βρετανία και η Κίνα απείχαν".
2) Την απόφαση μπορείς να τη βρεις στο ίντερνετ αν βάλεις στην αναζήτηση της Γκουγκλ το "UN General Assembly Resolution 181: Palestine Partition Plan of
1947".
3) Στο ίντερνετ, επίσης, υπάρχει το ντοκουμέντο του Τμήματος για τα Δικαιώματα των Παλαιστινίων (Division for Palestinian Rights) του ΟΗΕ : "The Origins and Evolution of the Palestine Problem: 1917-1988, PART II" (και πάλι από την αναζήτηση της Γκουγκλ), όπου γράφονται τα εξής : Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή (στην Ειδική Επιτροπή του ΟΗΕ για το Παλαιστινιακό) οι σοβιετικοί και οι πολωνοί αντιπρόσωποι πρότειναν τροπολογίες στους όρους αναφοράς της απαιτώντας να υποβληθούν προτάσεις από την επιτροπή για το θέμα της δημιουργίας ενός «ανεξάρτητου δημοκρατικού παλαιστινιακού κράτους». Και οι δύο προτάσεις απορρίφθηκαν. Στην Ολομέλεια, πάντως, ο σοβιετικός αντιπρόσωπος, αναφέρθηκε στη δυνατότητα διχοτόμησης της Παλαιστίνης :
«Το γεγονός ότι καμιά χώρα της Δυτικής Ευρώπης δε στάθηκε ικανή να εξασφαλίσει τα στοιχειώδη δικαιώματα του εβραϊκού λαού και να τα διαφυλάξει ενάντια στη βία των φασιστών εκτελεστών, εξηγεί τους πόθους των Εβραίων να εγκαθιδρύσουν το δικό τους κράτος. Θα ήταν άδικο να μην το λάβει κανένας υπόψη του και να αρνηθεί το δικαίωμα στον εβραϊκό λαό να πραγματοποιήσει αυτόν του τον πόθο...
Έτσι, η λύση του παλαιστινιακού ζητήματος με την εγκαθίδρυση ενός ενιαίου αραβο-εβραϊκού κράτους με ίσα δικαιώματα για τους Εβραίους και τους Άραβες θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια από τις δυνατότητες και μια από τις πιο αξιόλογες μεθόδους για τη λύση αυτού του περίπλοκου προβλήματος...
Εάν αυτό το σχέδιο αποδειχθεί αδύνατο να εφαρμοστεί, ενόψει της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ των Εβραίων και των Αράβων ... τότε θα ήταν αναγκαίο να θεωρήσουμε το δεύτερο σχέδιο το οποίο, όπως και το πρώτο, έχει τους υποστηρικτές του στην Παλαιστίνη και το οποίο προβλέπει τη διχοτόμηση της Παλαιστίνης σε δύο ανεξάρτητα, αυτόνομα κράτη, ένα εβραϊκό και ένα αραβικό. Επαναλαμβάνω ότι μια τέτοια λύση του παλαιστινιακού προβλήματος θα ήταν δικαιολογημένη μόνο αν οι σχέσεις μεταξύ του εβραϊκού και του αραβικού πληθυσμού της Παλαιστίνης θα αποδεικνύονταν πραγματικά τόσο άσχημες ώστε να είναι αδύνατον να συμφιλιωθούν και να εξασφαλιστεί η ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των Αράβων και των Εβραίων...
Στη δεύτερη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που συνηλθε το Σεπτέμβριο του 1947 (και παρουσιάστηκαν τα δύο σχέδια Επιτροπής για το παλαιστινιακό) ο αντιπρόσωπος της ΕΣΣΔ είπε :
«... Μπορεί κανείς να αναρωτηθεί γιατί η τεράστια πλειοψηφία των αντιπροσώπων της Γενικής Συνέλευσης υιοθέτησε αυτή τη λύση και όχι καμιά άλλη. Η μόνη εξήγηση ... που μπορεί να δοθεί είναι ότι όλες οι άλλες λύσεις του παλαιστινιακού προβλήματος αποδείχτηκαν ανέφικτες και ανεφάρμοστες. Με αυτά που λέω, εννοώ το σχέδιο για δημιουργία ενός ενιαίου ανεξάρτητου αραβο-εβραϊκού κράτους με ίσα δικαιώματα για τους Άραβες και τους Εβραίους. Η εμπειρία από τη μελέτη του παλαιστινιακού ζητήματος στην οποία περιλαμβάνεται η εμπειρία της Ειδικής Επιτροπής, απόδειξε ότι οι Εβραίοι και οι Άραβες της Παλαιστίνης δε θέλουν ή δεν μπορούν να ζήσουν μαζί. Το λογικό συμπέρασμα που απορρέει από αυτό είναι ότι αν αυτοί οι δύο λαοί κατοικούν στην Παλαιστίνη, που και οι δύο έχουν βαθιά ριζωμένους ιστορικούς δεσμούς με τη γη δεν μπορούν να ζήσουν μαζί μέσα στα σύνορα ενός ενιαίου κράτους, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση από το να δημιουργηθούν, αντί για ένα κράτος, δύο κράτη – ένα αραβικό και ένα εβραϊκό. Αυτή είναι, κατά τη γνώμη της αντιπροσωπείας μας, η μόνη εφαρμόσιμη λύση ...»
4)Όσο για το ότι οι Άγγλοι κατηγορούνταν από τη ΣΕ ότι υποκίνησαν τους Άραβες να επιτεθούν κατά του Ισραήλ το 1948, υπάρχει το ντοκουμέντο του ΔΣΕ "Δελτίο του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας", Έκδοση του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ (7/5/1948, 22/5/1948 και 23/5/1948). Αν δεν μπορείς να τα βρεις, μπορώ να σου τα στείλω.