Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Ντίνος Ροζάκης: ΣΑΡΑΝΤΑΧΡΟΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΑΫΓΕΤΟΣ – ΓΡΑΜΜΟΣ - ΤΑΣΚΕΝΔΗ 1936-1976



Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Ντίνου Ροζάκη «ΣΑΡΑΝΤΑΧΡΟΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΑΫΓΕΤΟΣ – ΓΡΑΜΜΟΣ - ΤΑΣΚΕΝΔΗ 1936-1976 ». Στο βιβλίο αυτό, ο Ντίνος Ροζάκης, περιγράφει και φωτίζει γεγονότα από την περίοδο 1940-1949 έτσι όπως τα βίωσε ως αξιωματικός του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και διηγείται τις εμπειρίες του από τη ζωή των πολιτικών προσφύγων στην ΕΣΣΔ και την πάλη των Ελλήνων κομμουνιστών ενάντια στο χρουστσοφικό ρεβιζιονισμό.

Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει στην εισαγωγή του βιβλίου του:

«(…)Το βιβλίο αυτό προορίζεται για κληρονομιά στους απογόνους μου. Είναι μια προσπάθεια να τονίσω μερικές αλήθειες, μέσα στα πλαίσια βέβαια των δυνατοτήτων μου και της τοποθέτησης μου ως μικρό στέλεχος του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Θα το χαρακτήριζα, κάτι μεταξύ απομνημονευμάτων και περιγραφής μερικών γεγονότων της Εθνικής Αντίστασης, αντίστοιχα με τις πληροφορίες που θα μπορούσα να έχω ως διοικητής λόχου του ΕΛΑΣ. Θα επιμείνω βέβαια με λεπτομέρειες στα γεγονότα που έχω ζήσει προσωπικά και σε μερικές περιπτώσεις θα διορθώσω λάθη από αυτά που μας δίνουν άλλοι συγγραφείς της Εθνικής Αντίστασης(…)»

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν μπορείτε να αναφερετε απο ποιες εκδόσεις είναι και πως μπορεί να το βρει κάποιος

Anasintaxi είπε...

το βιβλίο του Ροζάκη είναι διαθέσιμο από την οργάνωση μας. Τηλέφωνο: 210 8621543 Τάσσος Μπάλλος.

Θα υπάρξει και άρθρο στην εφημερίδα στο επόμενο φύλλο.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,

Πραγματοποιώ μια πτυχιακή εργασία για τους πολιτικούς πρόσφυγες στην Τασκένδη και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε ακόμα στην οργάνωση σας κάποιο αντίτυπο του βιβλίου «ΣΑΡΑΝΤΑΧΡΟΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΑΫΓΕΤΟΣ – ΓΡΑΜΜΟΣ - ΤΑΣΚΕΝΔΗ 1936-1976» ;

Ευχαριστώ πολύ,