Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2007

Αντιχουντική Συγκέντρωση έξω από την Πακιστανική Πρεσβεία

(ακολουθεί κείμενο και φωτογραφία από το Αθηναϊκό Indymedia)


Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και το ψιλόβροχο, καμιά εξηνταριά Πακιστανοί μετανάστες πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι την πρώτη αντιχουντική εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα. (Αν είναι σωστή η ενημέρωση που έχουμε μάλλον πρόκειται για την πρώτη στην Ευρώπη αφού οι μαζικές Πακιστανικές Κοινότητες στην Ισπανία και την Αγγλία δεν έχουν ακόμα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις).

Πρέπει να τονιστεί ότι ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από ότι θα περίμενε κανείς αφού οι μετανάστες γνωρίζουν ότι οι «άνθρωποι» της πρεσβείας κατέγραψαν με φωτογραφικές κάμερες του συμμετέχοντες. Εξασφάλισαν έτσι σίγουρη θέση στις γνωστές «μαύρες λίστες» της χουντικής πρεσβείας, διακινδυνεύοντας όχι μόνο την ακύρωση των διαβατηρίων τους αλλά και την ασφάλεια των συγγενών τους (γονείς – γυναίκες – παιδιά) που είναι στο Πακιστάν.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πλακάτ και φώναζαν συνθήματα κατά της χούντας του δικτάτορα Μουσάραφ επί μία περίπου ώρα. Στο τέλος ο πρόεδρος της Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ, θυροκόλλησε Ανακοίνωση - Καταγγελία στην πόρτα της πρεσβείας ενώ στη συνέχεια δόθηκε συνέντευξη τύπου στο πεζοδρόμιο.

Η Πακιστανική Κοινότητα πρόκειται να κλιμακώσει τις αντιχουντικές κινητοποιήσεις τόσο με τη συμμετοχή των μεταναστών στη πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη, όσο και με μαζική διαδήλωση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή (θα βγεί σχετικό κάλεσμα).

Ενώ ζητά από τα πολιτικά κόμματα και οργανώσεις, τα συνδικάτα και κάθε συλλογικότητα να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στο αγωνιζόμενο πακιστανικό λαό που στερείται ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις ελευθερίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: