Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007

ΚΚ Γερμανίας: Η Ενότητα των Μαρξιστών-Λενινιστών είναι αναγκαία

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Η Ενότητα των Μαρξιστών-Λενινιστών είναι αναγκαία

Η ΚΕ του ΚΚΓ στην τελευταία συνεδρίαση της συζήτησε λεπτομερειακά το ζήτημα της ενότητας των Μαρξιστών-Λενινιστών σε ένα Κόμμα.

Ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει, ότι σήμερα οι μαρξιστικές-λενινιστικές δυνάμεις στη Γερμανία δεν είναι μόνο μικρές αλλά και κατακερματισμένες και διασπασμένες σε πολλές Οργανώσεις. Όμως στη Γερμανία χρειαζόμαστε ένα ισχυρό Κομμουνιστικό Κόμμα, καλά ριζωμένο στην εργατική τάξη. Ένα τέτοιο Κόμμα δεν υπάρχει σήμερα στη Γερμανία, η δημιουργία του αποτελεί επείγουσα ανάγκη.

Για να καταστεί δυνατή η δημιουργία και η οικοδόμηση ενός τέτοιου Κόμματος πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες προσπάθειες για να ξεπεραστούν ο κατακερματισμός και η διάσπαση των Μαρξιστών-Λενινιστών. Θεωρούμε, ότι έξω από το ΚΚΓ δεν υπάρχουν μόνο άνθρωποι αλλά και Οργανώσεις που δουλεύουν πάνω σε μαρξιστική-λενινιστική βάση.

Γνωρίζουμε, ότι ο κατακερματισμός των μαρξιστικών-λενινιστικών δυνάμεων στη Γερμανία προκλήθηκε ακόμα και από δυνάμεις που αποσπάστηκαν από το ΚΚΓ. Στο βαθμό που έχουμε ευθύνη γι’ αυτό, θα υποβάλλομε τη δουλειά μας σε μία ανοιχτή και τίμια αυτοκριτική. Ευελπιστούμε ότι και οι άλλοι θα το πράξουν.

Η ενότητα των Μαρξιστών-Λενινιστών μπορεί μόνο να επιτευχθεί στην κοινή δράση, μέσω μιάς κοινής πρακτικής και την αλληλέγγυα αντιπαράθεση για κοινή προγραμματική βάση. Η κοινή δράση μαρξιστικών-λενινιστικών δυνάμεων στην «αντιφασιστική και αντιιμπεριαλιστική συμμαχία» είναι ένα πρώτο βήμα σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Έχουμε υπόψη, ότι η πραγματοποίηση της ενότητας των Μαρξιστών-Λενινιστών σ’ ένα Κόμμα δεν είναι εύκολη. Γι’ αυτό σε αυτή τη διαδικασία είναι αναγκαίες η αλληλεγγύη, η υπομονή, η σχολαστικότητα και ένας υψηλό βαθμός συνείδησης ευθύνης.

Θεωρούμε όμως επίσης ότι ωρίμασε ο καιρός για να γίνουν τα πρώτα πρακτικά βήματα για την πραγματοποίηση της ενότητας των Μαρξιστών-Λενινιστών.

Επαφή:

Verlag Roter Morgen
Postfach 900753
60447 Frankfurt am Main

Ιούνης 2007
ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: