Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Φασιστική φίμωση των δημοσιογράφων και Διοικήσεων των Νοσοκομείων

Πέρα απ’ την παραβίαση του αστικού Συντάγματος και τον φασιστικό περιορισμό-κατάργηση των ατομικών δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών, το πρώτο μέτρο φασιστικής φίμωσης των δημοσιογράφων είναι εκείνο της ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ της ζωντανής παρουσίας τους στις καθημερινές «ενημερώσεις» του υπουργείου Υγείας απ’ τους ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ-ΤΣΙΟΔΡΑ-ΧΑΡΔΑΛΙΑ και των στημένων-επιλεγμένων ερωτήσεων μικρού αριθμού δημοσιογράφων, υποβάλλοντας τις ερωτήσεις γραπτά και εκ του μακρόθεν. Κι’ αυτό όχι επειδή δεν μπορούσε να λυθεί διαφορετικά δηλ. με την κατασκευή π.χ. 15 γυάλινων θαλάμων λόγω κορονοϊού, αλλά επειδή η αντιδραστική κυβέρνηση της ΝΔ τρέμει τον έλεγχο των δημοσιογράφων, γι’ αυτό επέβαλλε τη φασιστική φίμωσή τους.

Την ίδια περίοδο η Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ προχώρησε και σ’ ένα άλλο ΕΠΙΠΛΕΟΝ πρώτο μέτρο φασιστικής φίμωσης των δημοσιογράφων απαγόρευσης των ελεύθερων ρεπορτάζ στα Νοσοκομεία της χώρας, υποχρεώνοντας-επιβάλλοντας στους δημοσιογράφους να ζητούν πρώτα γραπτή άδεια απ’ τις Διοικήσεις Υγειονομικής Περιφέρειας Πολιτικής Προστασίας και ένα δεύτερο μέτρο φασιστικής φίμωσης αφορά τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων της χώρας, με εντολή του υπουργείου Υγείας, την Πολιτική Προστασία και τις Διοικήσεις των κατά τόπους Υγειονομικών Περιφερειών, όπως αποκάλυψε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΚΑΡΗΣ στην απάντηση του στον ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΒΕΛΗ, Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Δυτική Ελλάδα).

Στο έγγραφο του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΒΕΛΗ με θέμα: «σχετικά με δημοσιογραφικά ρεπορτάζ» αναφέρεται:

«Σας γνωρίζουμε ότι για οποιοδήποτε δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, είτε έντυπο, είτε ηλεκτρονικό, είτε τηλεοπτικό, θα πρέπει να υπάρχει προηγούμενη αίτηση προς την ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) και το ΕΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) και αντίστοιχή γραπτή άδεια. Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ».

Σ’ αυτό το φασιστικής φίμωσης έγγραφο, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΚΑΡΗΣ, προς τιμήν του, απάντησε απορρίπτοντάς το και γνωστοποιώντας το δημόσια:

«Σε απάντηση του σχετικού εγγράφου σας, με το οποίο μας εντέλλετε να αιτούμαστε και να λαμβάνουμε εγγράφως την έγκριση της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και του ΕΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ «… για οποιοδήποτε δημοσιογραφικό ρεπορτάζ (είτε έντυπο, είτε ηλεκτρονικό, είτε τηλεοπτικό)…». Σας ενημερώνω ότι δεν προτίθεμαι να συνεργήσω στη φίμωση κανενός και πολύ περισσότερο να συμβάλω στην ποδηγέτηση της ενημέρωσης των πολιτών που, κατά την άποψή μου, επιχειρείται με την εν λόγω εντολή σας.

Ο κάθε πολίτης είναι υπεύθυνος και υπόλογος για τις ενέργειές του, τις δηλώσεις του και τα γραφόμενά του. Είναι έξω και πέρα από κάθε δημοκρατική αρχή η με οποιαδήποτε μορφή λογοκρισίας τους.

Το δικαίωμα της πληροφόρησης και της ενημέρωσης δεν μπορεί να θυσιαστεί στο όνομα της οποιασδήποτε σκοπιμότητας. Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΣΙΚΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» (βλέπε φωτοτυπία).

Είναι φανερό ότι τα παραπάνω μέτρα δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την καταπολέμηση της Πανδημίας COVID-19, αντίθετα: αποτελούν συμπληρωτικά μέτρα μιας μεγαλύτερης φασιστικής τρομοκρατίας και καταπίεσης των λαϊκών μαζών, μ’ απαρχή τη φασιστική κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, μέτρα ολοκλήρωσης ισχυροποίησης του Αστυνομικού κράτους της Δεξιάς, αποκαλύπτοντας έτσι ότι το διαβόητο «επιτελικό κράτος»(!) της αντιδραστικής Κυβέρνησης της ΝΔ δεν είναι παρά ένα πλήρες Αστυνομικά κράτος, με πρόσχημα την Πανδημία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: