Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Η επιθετική εθνικιστικο-φασιστικο-ρατσιστική προπαγάνδα της Κυβέρνησης – ο ΜΥΘΟΣ περί «ελληνικού παραδείγματος»(!) και οι παραπλανητικές παπαδίστικες «συγκρίσεις» του Ιεροψάλτη ΤΣΙΟΔΡΑ


1. Η επιστημονική Επιτροπή λοιμωξιολόγων-συγγενών ειδικοτήτων. Η συγκρότηση απ’ την αντιδραστική Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ της «Επιτροπής» έγινε με αποκλειστικά ταξικά κριτήρια και μάλιστα στενότατα της κομματικής σημερινής πολιτικής γραμμής της ΝΔ:

πρώτο, την υπεράσπιση της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής στον τομέα της ΥΓΕΙΑΣ – εγκληματική κατά τη διάρκεια της Πανδημίας COVID-19 – σε εχθρική ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ με το δημόσιο σύστημα Υγείας, και γι’ αυτό βρίσκεται σε μόνιμη-διαρκή οξυτάτη σύγκρουση με τους επιστήμονες λοιμωξιολόγους που στηρίζουν το δημόσιο σύστημα Υγείας και τη συντριπτικότατη πλειοψηφία των Νοσοκομειακών γιατρών-νοσηλευτών όλης της χώρας.

δεύτερο, τη διασφάλιση σε ιδεολογικο-πολιτικό επίπεδο της επιθετικής αχαλίνωτης εθνικιστικο-φασιστικο-ρατσιστικής προπαγάνδας της Κυβέρνησης περί «ελληνικού παραδείγματος»(!) όχι μόνο «για την Ευρώπη, αλλά και παγκόσμια»(!!!) πλύσης εγκεφάλου της εργατικής τάξης και γενικά του λαού απ’ τα προσκείμενα σ’ αυτήν ΜΜΕ, ειδικότερα τα κρατικά, με μόνιμο φερέφωνο την αντιδραστική ΝΔ-τηλεόραση, που ασκεί μονίμως και αδιάλειπτα φασιστική λογοκρισία-φίμωση τόσο των γιατρών-νοσηλευτών και των Διοικήσεων των Νοσοκομείων όσο και των δημοσιογράφων.

τρίτο, για τους παραπάνω λόγους δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η κυβέρνηση επέλεξε ως εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας τον καθηγητή Σ.ΤΣΙΟΔΡΑ, έναν «υπερπατριώτη»-εθνικιστή και επιπλέον «γενίτσαρο» (ως γόνος μεταναστών εργαζομένων) της αντιδραστικής αστικής τάξης, που συγκεντρώνει όλα τα «προσόντα» του άξιου σημαιοφόρου του υπεραντιδραστικού τρίπτυχου της φασιστικής Δεξιάς των δεκαετιών 1950-1960: «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια» («υπερπατριώτης»-«καλός» ορθόδοξος χριστιανός και επιπλέον Ιεροψάλτης-«καλός» οικογενειάρχης με πολλά παιδιά) – αστικο-φασιστικό τρίπτυχο που βρέθηκε μόνιμα στο στόχαστρο, για πολλές δεκαετίες, του σοφού Δασκάλου του τόπου και μεγάλου κομμουνιστή ποιητή ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ, που το διαπόμπευσε με την ευστοχότατη ανελέητη καυστική άφθαστη σάτιρά του, αποκαλύπτοντας τον ταξικό τους και σάπιο χαρακτήρα, μα και τη δήθεν «υπερταξική» Επιστήμη:

Και σύ, τσούλα των δήμιων, Επιστήμη,

της Αλήθειας εσχάτη τεφροδόχα,

και σύ, πρόστυχη Πένα και ψοφίμι,

του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα!


Κατάγυμνη χορέβει (όλα της φόρα!)

στον τάφο σου, Πατρίδα! Φαλλοφόρα

τουρλώνεται κι ουρλιάζ’: «Είναι δικός μου

αφτός ο βούρκος του Ελεύθερου Κόσμου».


2. Eθνικιστικο-φασιστικο-ρατσιστική προπαγάνδα της Κυβέρνησης – ο ΜΥΘΟΣ περί «ελληνικού παραδείγματος»(!) και οι παραπλανητικές παπαδίστικες «συγκρίσεις» του Ιεροψάλτη ΤΣΙΟΔΡΑ. H εθνικιστικο-φασιστικο-ρατσιστική προπαγάνδα της Κυβέρνησης περί «ελληνικού παραδείγματος»(!) πλύσης εγκεφάλου του λαού έχει πάρει πρωτόγνωρες και πρωτοφανείς διαστάσεις απ’ τα κρατικά κανάλια της αντιδραστικής ΝΔ-τηλεόρασης και όλους τους τηλεοπτικούς-ραδιοφωνικούς σταθμούς που τους προικοδότησε με σχεδόν 20.000.000 Ευρώ απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλ. απ’ τους ΦΟΡΟΥΣ του λαού, εξοστρακίζοντας κάθε άλλη αντίθετη και αντιπολιτευόμενη «φωνή», επιβάλλοντας γενικά ουσιαστικά φασιστική ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ, προπαντός όμως στους Νοσοκομειακούς γιατρούς και τους συνδικαλιστές εκπροσώπους του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού που εξακολουθεί να διαμαρτύρεται οργισμένα για τις τεράστιες ελλείψεις – ακόμα και ΣΗΜΕΡΑ – στο δημόσιο σύστημα Υγείας και την προκλητική ενίσχυση του Ιδιωτικού τομέα στην Υγεία.

Η εθνικιστικο-φασιστικο-ρατσιστική κυβερνητική προπαγάνδα έχει ανατεθεί, με τις «ανακοινώσεις» για την πορεία της Πανδημίας COVID-19 σε καθημερινή βάση, στους εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας: ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ, ΤΣΙΟΔΡΑ και ΧΑΡΔΑΛΙΑ. Δύο είναι τα βασικά κοινά χαρακτηριστικά των τριών (3) κατά τη διάρκεια της θεατρινίστικης αλλά ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ παραπλανητικής καθημερινής «ενημερωτικής» πορείας της Πανδημίας COVID-19: πρώτο, η εμφανέστατη , αλλά και πασίγνωστη ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ τους απέναντι στο δημόσιο σύστημα Υγείας, δεύτερο, η μόνιμη φασιστική αλλά και θεατρινίστικη συμπεριφορά.

Ο μεν «μεταξικός» Χωροφύλαξ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ, που εμφανίζεται σε γελοίες καραγκιοζοειδείς πόζες «στρατηγού», διακηρύσσει πομπώδικα και προκλητικά, με το ανάλογο θρασύτατο φασιστικό ύφος (που έχει επισύρει ακόμα και τις επιθέσεις του Δεξιού τύπου), τα καταπιεστικά φασιστικά μέτρα, μέχρι και την επιβολή φασιστικών προστίμων 150 Ευρώ σε συμμετέχοντες πρώτου βαθμού σε ΚΗΔΕΙΕΣ, τα οποία έχουν μετατρέψει τη χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ ένα απέραντο πειθαρχημένο Στρατόπεδο, στο οποίο κυριαρχεί μια πρωτοφανής Αστυνομοκρατία και ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ τρομοκρατία a la Ουγγαρία (VIKTOR ORBAN).

Ο δε προκλητικά κυνικός ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ, μια εντελώς γελοία και παροιμιώδους ανικανότητας φιγούρα, που ΔΕΝ καταφέρνει να απαντήσει σε καμιά απ’ τις στημένες και επιλεγμένες ερωτήσεις απόντων δημοσιογράφων, χωρίς τη φυσική τους παρουσία, που σημαίνει στην πράξη φασιστική φίμωση των δημοσιογράφων. Τη μόνη «ικανότητα»(!) που διαθέτει ο νυν Υφυπουργός Υγείας είναι η διοργάνωση των Ναζι-φασιστικών ΜΑΚΑΒΡΙΩΝ «μουσικών εκδηλώσεων»(!) στα προαύλια των Νοσοκομείων συνοδεύοντας τους άτυχους τραγικούς ΝΕΚΡΟΥΣ μας στον ΤΑΦΟ, a la HITLER, που ΣΥΝΟΔΕΥΕ με «μουσική» στον ΤΑΦΟ και στα Κρεματόρια τα εκατομμύρια των δολοφονημένων στα στρατόπεδα Συγκέντρωσης – οι ακραίας προκλητικότητας ΜΑΚΑΒΡΙΕΣ «μουσικές» φιέστες του ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ είναι επιπλέον ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ απ’ τους προ-εισπραχθέντες ΦΟΡΟΥΣ των ίδιων των τραγικών ΝΕΚΡΩΝ και των ζώντων συγγενών τους αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού. Ας σημειωθεί ακόμα πως η γελοία και ανίκανη αντιδραστική φιγούρα του ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ, υπερασπιστή της Ιδιωτικοποίησης της Υγείας, ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια και της πιο ακραίας προκλητικότητας, όταν χαρακτήρισε την άμεση επείγουσα ανάγκη για μόνιμες προσλήψεις στο ανεπαρκέστατο και σε κατάρρευση δημόσιο σύστημα Υγείας ως «ιδεοληψίες» (27/3/2020) που το είχε καταστρέψει το φασιστικό του κόμμα, η ΝΔ, με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική των Ιδιωτικοποιήσεων.

Ο πολύς Σ.ΤΣΙΟΔΡΑΣ προσπαθεί να διατηρήσει την καθηγητική του σοβαροφάνεια, με εμφανέστατη όμως τη χωροφυλακίστικη συμπεριφορά φασιστικής φίμωσης των συναδέλφων του Πανεπιστημιακών, αλλά και των γιατρών και συνδικαλιστών, μα ακόμα και των δημοσιογράφων, ο οποίος όταν δεν μπόρεσε να αποκρύψει μια ερώτηση, ΑΝΤΙ να απαντήσει, ως όφειλε, στην απούσα από την αίθουσα δημοσιογράφο, της επιτέθηκε προκλητικότατα απειλώντας την, λέγοντας: «διακρίνω μια αίσθηση να σκορπήσει τον φόβο η αγαπητή δημοσιογράφος η οποία δεν μου αρέσει καθόλου» (ΕΡΤ1, 28 Μάρτη 2020, ώρα 18:00). Ας προσεχθεί ιδιαίτερα το απύθμενο θράσος του ανδρός: μείγμα φασιστικής συμπεριφοράς και ακραίας αλαζονείας του «καλού» ορθόδοξου χριστιανού καθηγητή και ταλαντούχου Ιεροψάλτη.

Η θεατρινίστικη αλλά ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ παραπλανητική καθημερινή «ενημερωτική»(!) πορεία της Πανδημίας COVID-19 έφτασε στο πλέον ακρότατο σημείο, όταν ο πονηρός Ιεροψάλτης «πέτυχε» να αναδειχθεί σε «ιστορική μορφή» άφθαστης κυνικότητας θεατρίνου και την επίσης άφθαστη υποκρισία με τον παγερό «γοερό θρήνο», επί του βήματος, για τους θανάτους «ηλικιωμένων» που συγκίνησε πανελλαδικά κάποιο μέρος του τηλεοπτικού ακροατηρίου: το αφελέστατο και πολύ καθυστερημένο, που κραυγάζει: «ο ΤΣΙΟΔΡΑΣ έκλαψε», κλπ. κατά το πασίγνωστο του Ψυχιάτρου YΑΛΟΜ: «όταν έκλαψε ο Νίτσε» – ομοϊδεάτης-πρόδρομος σίγουρα της Ναζι-φασιστικής ομάδας ΒΟΡΙΔΗ-ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ, ειδικό Σύμβουλο του Πρωθυπουργού μα καθώς φαίνεται και των ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΤΣΙΟΔΡΑ – ο υπεραντιδραστικός αντισημίτης NIETZSCHE (κυρίως επιστολές πριν συναντήσει τον ακραίο αντισημίτη R.WAGNER με την σχιζοφρενική επινόηση περί “Selbstvernichtung der Juden” 1850), γνωστότατος πρόδρομος των Χιτλερικών Ναζι-φασιστικών απόψεων περί «υπερανθρώπου», κλπ. (γόνος ταπεινής ιερατικής οικογένειας) που έψαχνε σ’ ολόκληρη τη ζωή του απεγνωσμένα και μόλις το 1888 περιχαρής «βρήκε» επιτέλους (ποιός ξέρει αν αληθεύει?) την αριστοκρατική του καταγωγή σε «Πολωνούς ευγενείς (NIEZKY)», όπως έγραφε στο G.BRANDES (Fr. Nietzsche: Dritter Band, σελ.1285, Muenchen 1966), «πετυχαίνοντας» έτσι την εναρμόνιση των υπεραντιδραστικών του απόψεων του διαβόητου “aristokratischer Radikalismus” (σελ.1272) με την υποτιθέμενη «αριστοκρατική» του ταξική καταγωγή.

Τώρα δεν μένει άλλο στον ΤΣΙΟΔΡΑ, το πάλαι ποτέ φτωχόπαιδο εργαζομένων μεταναστών στην Αυστραλία και νυν «γενίτσαρο» (ΓΛΗΝΟΣ) της αντιδραστικής αστικής τάξης, παρά να «ψάξει» κι αυτός μήπως «ανακαλύψει» στα βάθη των αιώνων την «αριστοκρατική»(!) του καταγωγή a la NIETZSCHE. Ίσως μπορεί να τον βοηθήσει στην ενασχόλησή του αυτή ο ειδικός σύμβουλος του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, πρώην «στρατηγός»-γραμματέας της ρεφορμιστικής Χρουστσοφικής «Κ»ΝΕ, Τ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, που τώρα κατέχει ζεστό υπουργικό θώκο στην αντιδραστική Κυβέρνηση του φασιστικού κόμματος της ΝΔ με την ισχυρή Ναζι-φασιστική πτέρυγα (ΒΟΡΙΔΗΣ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΠΛΕΥΡΗΣ-ΚΥΡΤΣΟΣ-ΤΖΑΒΕΛΛΑ, κλπ.).

ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά τα καθυστερημένα και αφελέστατα λαϊκά στρώματα, μαζί και τα ρεφορμιστικά (επηρεασμένα απ’ τις αστικές απόψεις της παλαιάς και νέας Χρουστσοφικής σοσιαλδημοκρατίας), που ΔΕΝ έχουν επαναστατική ταξική Συνείδηση, τα οποία ταυτόχρονα ζουν σήμερα ΗΔΗ σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας και απόλυτης Εξαθλίωσης σατίρισε ευστοχότατα «ο ποιητής του προλεταριάτου» και «μεγαλύτερος ποιητής της νεότερης Ελλάδας» (Δ.ΓΛΗΝΟΣ) ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ, προκαλώντας τα να «ξυπνήσουν», δηλ. να αποκτήσουν επαναστατική ταξική Συνείδηση: «Χάιντε θύμα, χάιντε ψώνιο, / χάιντε Σύμβολον αιώνιο! / Αν ξυπνήσεις, μονομιάς / θά ρτει ανάποδα ο ντουνιάς.».

Για τη θεατρινίστικη μα και εξοργιστική στάση του πολυταλαντούχου Ιεροψάλτη ΤΣΙΟΔΡΑ να «θρηνεί»(!) δημόσια τους νεκρούς «ηλικιωμένους», ας υπογραμμιστεί πως αυτή αποτελεί μείγμα θεατρινίστικου μεγαλοαστικού κυνισμού και ακραίας «χριστιανικής» υποκρισίας επειδή: την ίδια στιγμή του «γοερού θρήνου»(!) ο ΙΔΙΟΣ και η Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ έχουν καταστρέψει το δημόσιο σύστημα Υγείας με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, ενώ αρνούνται, ακόμα και ΣΗΜΕΡΑ εν μέσω Πανδημίας, την πρόσληψη ΝΕΩΝ και ΜΟΝΙΜΩΝ γιατρών-νοσηλευτών, μα και τη μονιμοποίηση των «επικουρικών»-«συμβασιούχων». Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι όπως σημειώνει η γιατρός ΟΛΓΑ ΤΟΣΟΥΝΙΔΟΥ: «Είναι απαράδεκτο σήμερα να λέει η κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ο Πρωθυπουργός της χώρας: «είστε ήρωες», ελάτε να δουλέψετε, αν τα καταφέρεται να βγείτε ζωντανοί από αυτή τη μάχη, στο τέλος θα ΑΠΟΛΥΘΕΙΤΕ. Είναι αίσχος.» (ΕΡΤ1, 26 Μάρτη 2020, 20:30»).

Απ’ τα πρώτα μέτρα, της πληθώρας των φασιστικών μέτρων, με πρόσχημα την Πανδημία ήταν εκείνο της διαμόρφωσης χώρου στο Υπουργείο Υγείας για την «ενημέρωση»(!) της πορείας του COVID-19 με την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ της ζωντανής παρουσίας δημοσιογράφων, που σημαίνει φασιστική φίμωσή τους, προφανώς για να αποφεύγεται ο έλεγχος της παπαδίστικης φαρσοκωμωδίας «ενημέρωσης» των ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ-ΤΣΙΟΔΡΑ-ΧΑΡΔΑΛΙΑ και κάποιου άλλου που διάβαζε τις επιλεγμένες ερωτήσεις που στέλνουν κάποιοι δημοσιογράφοι εκ του μακρόθεν.

Πέρα απ’ τις γνωστές «επιστημονικές» φαιδρότητες περί χρήσης «μάσκας» ή μη, των «παιδιών», κλπ. οι καθημερινές «ενημερώσεις» του λοιμωξιολόγου ΤΣΙΟΔΡΑ δεν έχουν καμιά επιστημονική τεκμηρίωση, ΑΝΤΙΘΕΤΑ: είναι παπαδίστικου χαρακτήρα, επειδή αρχίζουν με τις ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες ΗΠΑ-ΑΓΓΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ, κλπ. και τελειώνουν με την ελάχιστα ανεπτυγμένη βιομηχανικά χώρα μας, ΑΝΤΙ να λαμβάνεται υπόψη το επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης απ’ το οποίο απορρέουν όλα τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά των χωρών, δηλ. η βασική διάκριση μεταξύ των ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών και των ελάχιστα ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών.

Στις «ενημερώσεις» παραμερίζεται αυτή η βασική διάκριση απ’ τον ΤΣΙΟΔΡΑ-Κυβέρνηση με 4 βασικούς στόχους: πρώτο, την ένταση της φασιστικής τρομοκρατίας, δεύτερο, την αποδοχή αδιαμαρτύρητα απ’ το λαό της πληθώρας των φασιστικών μέτρων, που δεν έχουν καμιά σχέση με την καταπολέμηση της Πανδημίας, τρίτο, την «τεκμηρίωση» του ΜΥΘΟΥ περί «ελληνικού παραδείγματος»(!) όχι μόνο «για την Ευρώπη, αλλά και παγκόσμια»(!!!), τέταρτο, τη συστηματική καλλιέργεια μιας χωρίς προηγούμενο αχαλίνωτης εθνικιστικο-φασιστικο-ρατσιστικής προπαγάνδας πλύσης εγκεφάλου του λαού εκ μέρους της Κυβέρνησης της ΝΔ.

Και οι «συγκρίσεις» του ΤΣΙΟΔΡΑ της Ελλάδας με τις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες είναι παραπλανητικές και έχουν επίσης αντιεπιστημονικό παπαδίστικο χαρακτήρα, επειδή αγνοούν, όπως προαναφέρθηκε, τις ποιοτικές διαφορές μεταξύ των δυο κατηγοριών χωρών, και επομένως λαθεμένες. Δεν ισχύουν ούτε καν για μια χώρα, όπως η Ιταλία, της οποίας ο μεν ανεπτυγμένος βιομηχανικά Βορράς υπέστη καταστροφικές συνέπιες απ’ τον COVID-19, ενώ η χαμηλότερης ανάπτυξης νότια Ιταλία δέχθηκε εμφανέστατα πολύ μικρότερο πλήγμα. Γίνονται όμως αυτές οι ανόητες «συγκρίσεις» για να «τεκμηριωθεί» ο ΜΥΘΟΣ του διαβόητου «ελληνικού παραδείγματος»(!) για όλες τις χώρες του κόσμου, στον οποίο στηρίζεται η προαναφερόμενη αχαλίνωτη εθνικιστικο-φασιστικο-ρατσιστική προπαγάνδα πλύσης εγκεφάλου του λαού εκ μέρους της αντιδραστικής Κυβέρνησης της ΝΔ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ: η μόνη επιστημονικά σωστή σύγκριση είναι εκείνη της Ελλάδας με τις ανάλογου επιπέδου οικονομικής ανάπτυξης χώρες, οι οποίες έχουν τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αν όμως εφαρμόζονταν αυτή η σωστή σύγκριση τότε θα κατέρρεε αυτομάτως ο περί «ελληνικού παραδείγματος» ΜΥΘΟΣ.

ΑΚΡΙΒΩΣ γι’ αυτό αποφεύγεται συστηματικά η σύγκριση της ΕΛΛΑΔΑΣ με τις ίδιου επιπέδου γειτονικές Βαλκανικές χώρες, ΑΛΒΑΝΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, που έχουν πολύ λιγότερα κρούσματα-θανάτους απ’ τη χώρα μας: πχ. 17.Απρίλη ΕΛΛΑΔΑ: 2.224/108, ΑΛΒΑΝΙΑ: 475/24, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: 735/36 («ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ», Πέμπτη 16 Απριλίου 2020 σελ. 28). Είναι φανερό πως απ’ τα δημοσιευμένα στοιχεία (δεν ενδιαφέρουν εδώ τα πολιτικά «μαγειρέματα») διαψεύδονται οι ψευδέστατοι ισχυρισμοί της αντιδραστικής Κυβέρνησης της ΝΔ και του Ιεροψάλτη ΤΣΙΟΔΡΑ. Και ο καθηγητής Μ. ΔΡΕΤΤΑΚΗΣ σε άρθρο του για τους θανάτους αναφέρει: «την 25η Απριλίου, ανάμεσα στις 210 χώρες του κόσμου, η χώρα μας κατείχε την 49η θέση σε θανάτους ανά 1.000.000, 161 χώρες είχαν λιγότερους από τη χώρα μας και ανάμεσα σ’ αυτές περιλαμβάνονται οι χώρε-μέλη της ΕΕ Κύπρος, Μάλτα, Λετονία, Σλοβακία και Βουλγαρία καθώς και η Αλβανία, η Μολδαβία, η Λευκορωσία, η Ουκρανία και η Ρωσία. Σαράντα (40) χώρες δεν είχαν θανάτους από Κορονοϊο» (Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ», Τετάρτη 29 Απριλίου 2020, σελ. 13)

Η επέλαση της Πανδημίας του COVID-19 βρήκε τη χώρα μας «ανοχύρωτη πόλη» δηλ. μ’ ένα δημόσιο σύστημα Υγείας, ΟΧΙ μόνο ανεπαρκέστατο αλλά και σε κατάρρευση, επειδή αυτό είχε υποστεί μεγάλο πλήγμα απ’ τις περικοπές που είχαν επιβάλλει οι δανειστές, το οποίο ΕΠΙΠΛΕΟΝ χειροτέρευσε ραγδαία την περίοδο του πρώτου 6μήνου διακυβέρνησης απ’ τη ΝΔ: είχε διαλυθεί εξαιτίας της εφαρμογής της νέο-φιλελεύθερης πολιτικής: προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του, ΑΡΝΗΣΗΣ πρόσληψης ΝΕΩΝ άνεργων και ΜΟΝΙΜΩΝ γιατρών και γενικά νοσοκομειακού προσωπικού αλλά και τη δραστική μείωση της χρηματοδότησης που οδήγησε σε κλείσιμο Νοσοκομείων ή τμημάτων τους.

Μ’ αυτή την άθλια κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας (τη δίνουν μόνο οι γιατροί) ο ελληνικός λαός στάθηκε προς το παρόν τυχερός, που ΔΕΝ θρήνησε ως τώρα μεγάλο αριθμό νεκρών (αν και τα στοιχεία δεν είναι αξιόπιστα), κι’ αυτό ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ επειδή η Πανδημία ΔΕΝ έπληξε ισχυρά και σε μεγάλη έκταση την Ελλάδα, όπως ΔΕΝ έπληξε , όπως προαναφέρεται, και τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες Αλβανία-Βουλγαρία, κλπ. (για σειρά λόγους ), οι οποίες αναλογικά, έχουν πολύ λιγότερα κρούσματα-νεκρούς απ’ την Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: