Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Αστυνομική βία στη Νότια Κορέα - Πέθανε ο ακτιβιστής αγρότης Paek Nam Gi

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ - Στις 28 Σεπτέμβρη πέθανε από τα τραύματά του ο 68χρονος νοτιοκορεάτης ακτιβιστής αγρότης Paek Nam Gi ο οποίος είχε χτυπηθεί με κανόνι νερού από τις αστυνομικές δυνάμεις πέρυσι το Νοέμβρη.
Ο Paek βρίσκονταν σε κώμα για μήνες και νοσηλεύονταν στο Κρατικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σεούλ.
Ο Paek συμμετείχε δυναμικά στις κινητοποιήσεις ενάντια στο αντιδραστικό καθεστώς της Νοτίου Κορέας. Ήταν πάντα μπροστάρης στους αγώνες.
Σύμφωνα με τους New York Times (25/9/2016):
"Ο Paek γεννήθηκε το 1947 στην Μποσονγκ στην αγροτική νοτιοδυτική Νότια Κορέα. Απελάθηκε από το Πανεπιστήμιο Chung-Ang της Σεούλ το 1971 επειδή ηγήθηκε μιας διαδήλωσης κατά του (δικτάτορα) Park (σ.τ.μ. πατέρα της σημερινής προέδρου) και της ανάπτυξης στρατευμάτων στις πανεπιστημιουπόλεις που είχαν στόχο να εκφοβίσουν ακτιβιστές φοιτητές. Αργότερα αφέθηκε να γραφτεί ξανά στο Πανεπιστήμιο, αλλά σύντομα ξαναβρέθηκε στο στόχαστρο της αστυνομία για την οργάνωση διαδηλώσεων κατά της συνταγματικής αναθεώρησης του Park που αποσκοπούσε στην επέκταση της δικτατορίας του. [...]
Απελάθηκε και πάλι από το Πανεπιστήμιο το 1975, αλλά επέστρεψε μετά τη δολοφονία του Park από των επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του το 1979.
Ο Paek στη συνέχεια οδήγησε τους φοιτητές σε μια διαδήλωση εναντίον του Chun Doo-Hwan, έναν στρατηγού που κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα μετά το θάνατο του Park. Η στρατονομία του στρατιωτικού νόμου του Chun συνέλαβε τον Paek κατά τη διάρκεια επιδρομών στις Πανεπιστημιακές εστίες το 1980. Απελάθηκε από το Πανεπιστήμιο για τρίτη φορά και αργότερα καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης. Απελευθερώθηκε το 1981.
Σε αντίθεση με πρώην ακτιβιστές φοιτητής, οι οποίοι μπήκαν στην πολιτική και έγινε εθνικές προσωπικότητες, ο Paek αφοσιώθηκε στον αγώνα για τα δικαιώματα των φτωχών αγροτικών αγροτών.
[...] Το κανόνι νερού συνέχισε να χτυπάει τον Paek ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο έδαφος. "

Η νοτιοκορεάτικη ομάδα-μαριονέτα κατηγορείται ότι προσπάθησε να κάνει αυτοψία στον Paek Nam Gi

Πιονγκγιάνγκ, 20 Οκτωβρίου (KCNA) - Ένα παλλαϊκό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ στις 15 Οκτωβρίου για να καταγγείλει την ομάδα-μαριονέτα για την προσπάθεια να κάνει αυτοψία του αγρότη Paek Nam Gi που σκοτώθηκε από τη φασιστική καταστολή, σύμφωνα με το KBS της Νότια Κορέα. Αυτό υποστηρίχθηκε από το Συντονιστικό Αγώνα για Paek Nam Gi.


Την ημερίδα παρακολούθησαν περισσότερα από 1.000 πολίτες όλων των κοινωνικών τάξεων.

Οι ομιλητές κατηγόρησαν τις αρχές ασφαλείας ότι προσπάθησαν να κάνουν αυτοψία σε μια προσπάθεια να δηλώσουν ότι ο Paek πέθανε από ασθένεια.

Ζήτησαν η Εισαγγελεία και η Αστυνομία να ακυρώσουν το ένταλμα της αυτοψίας.

Ζήτησαν να μην ξεχνάμε ότι ο Paek, ο οποίος απαίτησε το δικαίωμα ύπαρξης, σκοτώθηκε από το καθεστώς.

Στο τέλος του συλλαλητηρίου οι συμμετέχοντες μετέβησαν στον τόπο όπου ο Paek τέθηκε σε κρίσιμη κατάσταση αφού χτυπήθηκε από το κανόνι νερού της αστυνομίας, και πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο γι 'αυτόν.

Γενική απεργία στη Νότια Κορέα

Η νοτιοκορεάτικη Συνομοσπονδία Συνδικάτων οργάνωσε ολομέτωπη δράση για γενική απεργία σε περισσότερες από δέκα περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Σεούλ στις 6 του Οκτώβρη.
Περισσότερα από 10.000 μέλη της συνομοσπονδίας συμμετείχαν στον αγώνα για την 3η ολομέτωπη δράση για γενική απεργία που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ την ίδια ημέρα.

Στο συλλαλητήριο η οργάνωση έθεσε ως βασικά αιτήματα να καταργηθούν οι παράνομες κατευθυντήριες γραμμές διοίκησης, να σταματήσει η απο-εθνικοποίηση, την κατάργηση του συστήματος αξιολόγησης των δασκάλων, να υπάρξει έλεγχος στην αντιδραστική αναθεώρηση του «νόμου των δημοσίων υπαλλήλων», να επιβληθεί ειδικός έλεγχο σχετικά με τη βία εναντίον του αγρότη Paek Nam Gi και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για αυτό. Επίσης να αναθεωρηθεί ο ειδικός νόμο για την διερεύνηση της αλήθειας σχετικά με την καταστροφή του πλοίο Sewol.
 
Η Συνομοσπονδία δήλωσε ότι έχει ως
προσανατολισμό της δράσης της να ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα, την καταπολέμηση της βίας και η ανάπτυξη αγώνα για τα ζωτικά δικαιώματα και ότι ΄χρειάζεται να παραιτηθεί το καθεστώτος της Παρκ Γκέουν-χε.
Rodong News Team
Αγγλική έκδοση της Rodong Sinmun
13 Οκτώβρη 2016
Μετάφραση: kcna-greece.blogspot.com

Μνημόσυνο για τον πρόσφατο χαμό του Paek Nam Gi πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ

Πιονγκγιάνγκ, 11 Οκτωβρίου (KCNA) - Το Κέντρο Δράσεων για τον Paek Nam Gi στη Νότια Κορέα πραγματοποίηση μνημόσυνο για τον αγρότη Paek Nam Gi στη Σεούλ, στις 8 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη νοτιοκορεάτικη εφημερίδα Korea Economic Daily.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 3.000 μέλη της οργάνωσης και λαού.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι οι προσπάθειες της Εισαγγελείας και της Αστυνομίας να κάνουν αυτοψία του πτώματος του Paek που σκοτώθηκε από το κανόνι νερού της φασιστικής αστυνομίας κατέληξε σε βία.

Ζήτησαν 
να τιμωρηθεί ο εγκέφαλος της δολοφονίας  και μια ειλικρινής συγγνώμη να δοθεί στα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση οργάνωσαν μια διαδήλωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της βίαιης καταστολής των αρχών.

Νοτιοκορεάτης αγρότης σκοτώθηκε από κανόνι νερού


Πιονγκγιάνγκ, 6 Οκτωβρίου (KCNA) - Η νοτιοκορεάτικη ηλεκτρονική εφημερίδα Φωνή του Λαού στις 2 Οκτωβρίου σε ένα κύριο άρθρο, ανέφερε ότι ο αγρότης Paek Nam Gi σκοτώθηκε από την ευθεία εκτόξευση κανονιού νερού.
 

Η Σύνταξη αναφέρεται στην ανακοίνωση της έκθεσης σχετικά με το αποτέλεσμα της έρευνας από την ad hoc επιτροπή του νοσοκομείου του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ πάνω από την αμφιλεγόμενη διάγνωση του θανάτου του αγρότη Paek Nam Gi.

Ο Paek πέθανε από μια μελανιά στο κεφάλι του και, κατά συνέπεια, το αίτιο του θανάτου ήταν ένας εξωτερικός παράγοντας, αναφέρει η Σύνταξη.

Σημειώνοντας επίσης ότι ο υπεύθυνος για το θάνατο του Paek θα πρέπει σίγουρα να τιμωρηθεί, κατηγορώντας ότι ο δράστης δεν είναι άλλος από την αστυνομία.

Νοτιοκορεάτικες οργανώσεις διοργάνωσαν καθιστική διαμαρτυρία κατά της φασιστικής Αστυνομίας


Πιονγκγιάνγκ, 30 Σεπτεμβρίου (KCNA) - Εκατοντάδες πολίτες της Νότιας Κορέας στις 26 του Σεπτεμβρίου οργάνωσαν μια ολονύχτια καθιστική διαμαρτυρία έξω από το νοσοκομείο του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ, όπου βρίσκεται το πτώμα του νεκρού αγρότη Paek Nam Gi.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, επίσης, τα μέλη της Επιτροπής Δράσεως για τον αγρότη Paek Nam Gi και πολίτες πραγματοποίησαν
καθιστική διαμαρτυρία και στάθηκαν φρουρά πάνω από την είσοδο του χώρου της νεκρώσιμης ακολουθίας και το πέρασμα που οδηγεί σε αυτό, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν της φασιστική αστυνομία από το να απομακρύνει το νεκρό σώμα.

Την ίδια ημέρα, δικηγόροι από τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης της Νότιας Κορέας οργάνωσαν μια συνέντευξη Τύπου στην «Εθνοσυνέλευση» και κατήγγειλαν τις ενέργειες για κατασκευασμένη αυτοψία του πτώματος βεβηλώνοντας τον θανόντα και την πενθούσα οικογένειά του. 

Η δράση της ομάδας της Παρκ Γκέουν-χε που εξώθησε τον αγρότη σε θάνατο καταδικάζεται στη Ν. Κορέα

Πιονγκγιάνγκ, 27 Σεπτέμβρη (KCNA) - Ένα κόμμα της Νότιας Κορέας σε ένα σχόλιο στις 25 Σεπτέμβρη κατήγγειλε την προδοτική ομάδα της Παρκ Γκέουν-χε  για την εξώθηση σε θάνατο του αγρότη Paek Nam Gi, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό ηλεκτρονικό έντυπο Minjok Ilbo.

Είπε ότι ο Paek Nam Gi έπεσε σε κώμα από την καταστολή της Ασφαλείας κατά τη διάρκεια της πανκινητοποίησης του λαού στις 14 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, και τελικά πέθανε την Κυριακή.
 

Ανέφερε ότι το δολοφονικό καθεστώς της Πάρκ παραβίαζε τη δημοκρατία και τη ζωής των λαού φτάνει το σημείο να τους την αφαιρεί. Προέτρεψε να σταματήσουν αμέσως και απαίτησε να παραιτηθεί η Πάρκ. -0-

Πέθανε ο νοτιοκορεάτης αγρότης ακτιβιστής Paek Nam Gi

Πιονγκγιάνγκ, 26 Σεπτέμβρη (KCNA) Ο νοτιοκορεάτης ακτιβιστής Paek Nam Gi, που είχε πέσει σε κώμα όταν χτυπήθηκε από κανόνι νερού της φασιστικής αστυνομίας κατά τη διάρκεια της παλλαϊκής κινητοποίησης στις 14 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, πέθανε της Κυριακή.
 

Αυτή είναι η τραγωδία που προκάλεσαν από τις εκ προμελέτης και εκ προθέσεως πράξεις της προδοτικής ομάδας-μαριονέτα. -0-
Μετάφραση: kcna-greece.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: