Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Σκάνδαλο η κρατικοποίηση του Μεγάρου Μουσικής από τον ΣΥΡΙΖΑ με τη μεταφορά των χρεών στις πλάτες των εργαζομένων


Στις 12/02/2016 ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε στην βουλή προς ψήφιση τροπολογία - σκάνδαλο για την κρατικοποίηση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, συμφερόντων  Σ. Ψυχάρη. Στην τροπολογία προβλεπόταν η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος και η ανάληψη της διαχείρισης του Μεγάρου από το κράτος, στα χέρια του οποίου περνά ο οργανισμός. Παράλληλα όμως, το Ελληνικό κράτος ανέλαβε και τα υπέρογκα χρέη προς τις τράπεζες, προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τους εργαζομένους του και προς τρίτους που εκκρεμούσαν, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ και πλέον, ενώ την ίδια ώρα ο Σ. Ψυχάρης απαλλάχθηκε από οποιαδήποτε δίωξη για την κακοδιαχείριση του Οργανισμού που έβλαψε το κράτος και κατά συνέπεια τους εργαζόμενους.

ΥΠΕΡ της τροπολογίας ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ (εκτός της Α. Βαγενά που διαφώνησε και καταψήφισε), η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. ΚΑΤΑ ψήφισαν η Χ.Α. και οι ΑΝΕΛ, ενώ «ΠΑΡΩΝ» δήλωσαν το «Κ»ΚΕ, το Ποτάμι και η Εν. Κεντρώων, ανοίγοντας στην ουσία τον δρόμο για την υπερψήφισή της, μιας και πλέον η τροπολογία χρειαζόταν λιγότερους ψήφους για να περάσει.

Η κρατικοποίηση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών έρχεται ως συνέχεια της νέας παράτασης - αμνήστευσης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Οργανισμού που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις 5/11/2015 (η τροπολογία είχε ενταχθεί στο άρθρο 53 των προαπαιτουμένων για την επόμενη δόση), το οποίο υπερψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, «Κ»ΚΕ, Εν. Κεντρώων. Όλα τα κόμματα με την υπερψήφιση αυτού του άρθρου συνέργησαν στην απαλλαγή του Ψυχάρη από τα χρέη του Οργανισμού του Μεγάρου Μουσικής. Είχε προηγηθεί η χορήγηση 600.000 ευρώ από τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού προς τον οργανισμό του Μεγάρου Μουσικής[1] ύστερα από απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού στις 21/08/2015 (μία μέρα μετά την ανακοίνωση των εκλογών). «Όλως τυχαίως» την επόμενη μέρα «Τα Νέα» κυκλοφόρησαν με εξώφυλλο τον Α. Τσίπρα και υπέρτιτλο «ΜΟΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ» (22-23/08/2015).

Δεν υπάρχουν σχόλια: