Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ - ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ - ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ - ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ - ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Τα αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών στρατιωτικών - πολιτικών επεμβάσεων και της όξυνσης των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στη Συρία και ευρύτερα στη Μ. Ανατολή έχουν γίνει πλέον, όχι μόνο ορατά αλλά και οριακά, έχοντας προκαλέσει σοβαρότατες και ποικίλες επιπτώσεις σε περιφερειακό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Η αναπόφευκτη δημιουργία του τεράστιου προσφυγικού-μεταναστευτικού κύματος εκατομμυρίων ανθρώπων (κάθε ηλικίας, παιδιά, γυναίκες κλπ) που μετακινούνται από τις εμπόλεμες και κατεστραμμένες ζώνες, με επιδίωξη την επιβίωση και τη ζωή, είναι το πιο άμεσο, ξεκάθαρο και χαρακτηριστικό αποτέλεσμα. Αυτή η μετακίνηση επιβίωσης - προσφυγιάς - μετανάστευσης, δεν εξελίσσεται μόνο μέσω του διαδρόμου Τουρκίας - Ελλάδας αλλά και προς Ιταλία, και στο μεγαλύτερο ποσοστό της προς τις κοντινές χώρες της Μέσης Ανατολής.

Καθώς η στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ των εμπόλεμων δυνάμεων στη Συρία βρίσκεται σε αποφασιστικής σημασίας στάδιο και τα διεθνή κέντρα «επιχειρούν» διευθετήσεις και συμφωνίες «κορυφής», ενώ η γενικότερη κατάσταση παρουσιάζεται ρευστή και αβέβαιη σε διάφορους τομείς, διάφορες δυνάμεις και οι αντιδραστικές κυβερνήσεις της περιοχής κινούνται επιθετικά, εμπλέκοντας και το προσφυγικό ζήτημα στους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις τους.

Η αναβαθμισμένη εμπλοκή του ΝΑΤΟικού στόλου με 57 πλοία υπό γερμανική διοίκηση («ΕΘΝΟΣ», 12/2/2016) στο Αιγαίο με αιτιολογία το προσφυγικό, αφορά και σχετίζεται πρωτίστως με τις γενικότερες περιφερειακές εξελίξεις και διαμορφώνει αυξημένες επικίνδυνες καταστάσεις και αρνητικές συνθήκες για την εργατική τάξης της χώρα μας και τον λαό της, με την ευθύνη της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των κομμάτων του κοινοβουλίου. Το ίδιο ισχύει και για το νέο στρατιωτικό σώμα της «Ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής - ακτοφυλακής» που αναμένεται.

Ενώ το μεγάλο προσφυγικό καραβάνι επιβίωσης προχωρά από την Τουρκία προς την Ελλάδα, με βασική κατεύθυνση τις χώρες της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης, ολόκληρο το ευρωπαϊκό φασιστικό σκυλολόι (όπως και της χώρας μας) γαβγίζει λυσσασμένα, προτάσσοντας την λεγόμενη «Ευρώπη – φρούριο», κραυγάζοντας - επιστρατεύοντας από το σκοτεινό παρελθόν της ιστορίας κάθε είδους, μα πρώτα από όλα δοκιμασμένες στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ακριβώς γι' αυτό υπεραντιδραστικές, ρατσιστικές, εθνικιστικές, ναζιφασιστικές και τρομο-υστερικές χυδαιότητες. Ο φασισμός δείχνει και πάλι το κτηνώδες πρόσωπο του, που σε ορισμένες χώρες της ΕΕ έχει αποκτήσει και επίσημη κυβερνητική έκφραση.

Για τον Ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το επιστημονικό δυναμικό, τους προοδευτικούς ανθρώπους και μαζί για το επαναστατικό λαϊκοδημοκρατικό κίνημα μπαίνει σήμερα επείγον καθήκον πρώτης γραμμής: 1) Αγωνιστική κινητοποίηση - μαζική αλληλεγγύη και στήριξη στους πρόσφυγες-μετανάστες, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, 2) Μαχητική πολιτική - ιδεολογική απόκρουση και συντριβή των εγκληματικών ρατσιστικών - εθνικιστικών - ναζι-φασιστικών αθλιοτήτων, 3) Πλατιά μεταφορά του αντιιμπεριαλιστικού μηνύματος: Αίτημα όλων των λαών, να σταματήσει ΤΩΡΑ ο πόλεμος και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που αποτελεί προϋπόθεση για ομαλοποίηση και για την δυνατότητα επιστροφής των προσφύγων-μεταναστών στις χώρες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: