Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Arbeit Zukunft: Να τερματιστούν αμέσως οι επεμβάσεις του ομοσπονδιακού στρατού στο εξωτερικό!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
azlogo
Να τερματιστούν αμέσως οι επεμβάσεις του ομοσπονδιακού στρατού στο εξωτερικό!
Πόλεμος, πόλεμος, ολοένα περισσότερο πόλεμος!
Ένας εμπρηστικά επικίνδυνος δρόμος!
Όπως έγινε γνωστό το Σαββατοκύριακο από τα ΜΜΕ, η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει να επέμβει με 1200 στρατιώτες στον πόλεμο κατά του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙS). Για την ακρίβεια θα μεταφερθούν στο πεδίο μάχης στη Συρία και του Βόρειου Ιράκ 6 Tornado-μαχητικά αεροπλάνα, μια πολεμική φρεγάτα, αεροπλάνα ανεφοδιασμού και το δορυφορικό κατασκοπευτικό-σύστημα «SAR Lupe». Επιπλέον 650 άνδρες θα μεταφερθούν στο Βόρειο Mali, για να «ελαφρύνουν» τα εκεί σταθμευμένα Γαλλικά στρατεύματα.
Αυτή είναι, σχετικά με το μέγεθος και την ισχύ των στρατευμάτων, η ισχυρότερη συμμετοχή του ομοσπονδιακού στρατού στο εξωτερικό. Όσον αφορά την επέμβαση κατά του «Ισλαμικού Κράτους» δεν υπάρχει καμιά απόφαση του ΟΗΕ, μια επέμβαση που συνιστά παραβίαση του διεθνούς Δικαίου και παραβίαση του Συντάγματος.
Με το πρόσχημα του «αγώνα κατά της τρομοκρατίας», που προσφέρεται από τα τρομοκρατικά δολοφονικά χτυπήματα της 14ης Νοέμβρη στο Παρίσι, η καγκελάριος Μέρκελ και η κυβέρνηση της, μαζί με τη στήριξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του κυβερνητικού συνασπισμού, προχωρεί ταχύτατα και στοχευμένα – γνωρίζοντας καλά ότι η πλειοψηφία των Γερμανών είναι ενάντια στις επεμβάσεις του ομοσπονδιακού στρατού και μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι. Αυτή την εβδομάδα θα παρθεί κυβερνητική απόφαση και πριν τα Χριστούγεννα θα ακολουθήσει η ψηφοφορία στην Ομοσπονδιακή βουλή. Ήδη από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο ομοσπονδιακός στρατός βρίσκεται σε επιφυλακή.
Αυτό προκαλεί την υποψία ότι έλειπε μόνο η ευκαιρία για να μπορεί να δοθεί το πράσινο φως για μια δραστηριότερη επέμβαση του ομοσπονδιακού στρατού στα πεδία πολέμου της Εγγύς/Μέσης Ανατολής και την Αφρικανική Sahel-ζώνη. Η ολοένα και ισχυρότερη στρατιωτική παρουσία στα πεδία συγκρούσεων της γης, δείχνει ότι ο γερμανικός ιμπεριαλισμός θέλει και σε αυτό τον τομέα να συμμετέχει στους «global players”.
Να τερματιστούν αμέσως οι επεμβάσεις του ομοσπονδιακού στρατού στο εξωτερικό!
Η γερμανική βιομηχανία στρατιωτικού εξοπλισμού, που ήδη εισπράττει παχυλά κέρδη με τις εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού, μπορεί να τρίβει τα χέρια της. Τώρα μπορεί να αποδείξει την πολεμική καταλληλότητα των προϊόντων της με τις επεμβάσεις του ομοσπονδιακού στρατού. Για το γερμανικό λαό αυτό δεν «αποδίδει όφελος». Γιατί τελικά αυτός πληρώνει με τους φόρους του τις επεμβάσεις του ομοσπονδιακού στρατού και επιπλέον έχει να υποστεί τις συνέπειες της τρομοκρατίας στην περίπτωση συμμετοχής της Γερμανίας στον πόλεμο ενάντια στο «Ισλαμικό Κράτος» (ΙS).
Ενώ κυβέρνηση και οι αρχές Ασφαλείας ακόμα καθησυχάζουν, τα ΜΜΕ αναρωτιούνται: «αυξάνεται η πιθανότητα τρομοκρατίας στη Γερμανία;» και αυτί σημαίνει τουλάχιστον, ότι λογαριάζουν αυτή την εξέλιξη και είναι έτοιμοι να τη δεχθούν.
Ο ως τώρα «αντι-τρομοκρατικός-πόλεμος» οδήγησε στο να αυξηθεί η τρομοκρατία. Η επέμβαση του ομοσπονδιακού στρατού στο Αφγανιστάν, συμφώνα με έναν υπολογισμό του Γερμανικού Ινστιτούτου για Οικονομική Έρευνα (DIW) κόστισε σε 10 χρόνια περίπου 17 δισ. Ευρώ. Το αποτέλεσμα: 56 σκοτωμένοι στρατιώτες του ομοσπονδιακού στρατού, πολύ περισσότεροι σκοτωμοί στον πληθυσμό, ισχυροποίηση των Ταλιμπάν, Αλ Κάϊντα και IS, μια κατεστραμμένη χώρα με μια χειρότερη κατάσταση από ότι πριν των «αντι-τρομοκρατικό-πόλεμο». Η ΗΠΑ εξάλλου έχουν ξοδέψει πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Για το Ιράκ, Σομαλία, Υεμένη, Λιβύη, Μάλι και τώρα στη Συρία ο ισοζύγιο είναι ακριβώς το ίδιο. Παντού ο «αντι-τρομοκρατικός-πόλεμος» τροφοδότησε την τρομοκρατία και άνοιξε πλατιά το χώρο για τις επιχειρήσεις των διαφόρων τρομοκρατικών ομάδων. Σήμερα η Λιβύη δεν είναι πια κράτος άλλα κομματιασμένη. Το έδαφός της κατέχεται από διάφορες συμμορίες.
Επιπλέον οι τρομοκρατικές ομάδες όπως Ταλιμπάν και Αλ ΚάΪντα συγκροτήθηκαν απ’ τη Δύση – καταρχήν στο Αφγανιστάν στον αγώνα ενάντια στην πρώην ΕΣΣΔ. Αυτές οι τρομοκρατικές ομάδες ξέφυγαν αργότερα από τον έλεγχο και στράφηκαν ενάντια στους χρηματοδότες τους.
Στη Συρία παίχτηκε το ίδιο κακό παιχνίδι: η Ισλαμική αντιπολίτευση βοηθήθηκε με χρήματα και όπλα για να ανατρέψει τον Assad. Ως τα σήμερα η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση προμηθεύει όπλα στη Σαουδική Αραβία, που είναι η ίδια μια ισλαμική τρομοκρατική κυβέρνηση και εφοδιάζει τους ισλαμιστές στη Συρία με χρήματα και όπλα, και με τα στρατεύματά της επιτίθεται και καταστρέφει την Υεμένη. Αυτή η εμπρηστική επικίνδυνη πολιτική, που υπηρετεί μόνο τα εξοπλιστικά κοντσέρν και τις τράπεζες πρέπει να τερματιστεί!
Όχι στην πολιτική του πολέμου!
Καμία συμμετοχή στον «πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία»!
Καμία εξωτερική επέμβαση του ομοσπονδιακού στρατού!
ARBEIT ZUKUNFT



















Δεν υπάρχουν σχόλια: