Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ για την «ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ»: ψηφίστηκε ΜΟΝΟ από: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ

Οι ηγέτες του σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ: με συνέπεια εκ νέου στις εθνικιστικο-ρατσιστικές επάλξεις

Συμπαράταξη «Κ»ΚΕ με τους ακραίους εθνικιστές ρατσιστές ΝΔ-ΑΝΕΛ-«Χρυσή Αυγή»

Απ’ τα ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε ότι το Νομοσχέδιο της κυβέρνησης Τσίπρα για την «ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ» τελικά ψηφίστηκε, ΟΧΙ όμως από ΟΛΑ τα κόμματα.

Στο «Ριζοσπάστη» διαβάζουμε: «το νομοσχέδιο έχει ήδη ψηφιστεί επί της αρχής με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας. Υπέρ έχουν ταχθεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, κατά οι βουλευτές των ΑΝΕΛ – με εξαίρεση τον βουλευτή τους Κ.Ζουράρη, που ψήφισε υπέρ – της ΝΔ και της ΧΑ. Από τους ΑΝΕΛ δηλώθηκε ότι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο με το σκεπτικό ότι οι μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα στην ιθαγένεια, κάτι με το οποίο συμφώνησε και η ΧΑ. Το ΚΚΕ ψήφησε «παρών»», για να ισχυριστεί αμέσως στη συνέχεια πως ΤΑΧΑ «το ΚΚΕ τοποθετείται με γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων μεταναστών και των παιδιών τους» («Ρ» 8/7/2015, σελ.14), ενώ την επόμενη μέρα επαναλαμβάνει το ίδιο: «το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί με τον ειδικό αγορητή του, Γιώργο Λαμπρούλη, απέναντι στο νομοσχέδια με το «παρών», με γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων μεταναστών και των παιδιών τους, την ανάγκη να αντιμετωπιστούν έστω και ορισμένα από τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν» («Ρ» 9/7/2015, σελ. 21).

Απ’ τα διάφορα ΜΜΕ αλλά και απ’ τα «κείμενα» του «Ριζοσπάστη» προκύπτει : πρώτο, ότι τα ΜΟΝΑ κόμματα που ψήφισαν το Νομοσχέδιο για την «ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ» ήταν: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ δηλ. οι βουλευτές τους και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κ.Ζουράρις, δεύτερο, ότι οι ρεφορμιστές ηγέτες του «Κ»ΚΕ που ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ το νομοσχέδιο για την «ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ» – και μάλιστα για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά – είναι φανερό πως συμπαρατάχθηκαν με τους πιο ακραίους ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ-ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ δηλ.τους μοναρχοφασίστες της ΝΔ, τους ακραίους εθνικιστές-ρατσιστές των ΑΝΕΛ και τους Ναζι-φασίστες της εγκληματικής Χιτλερικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής».

Όσον αφορά το δημαγωγικό ισχυρισμό των χρουστσοφικών ηγετών πως ΤΑΧΑ με το «παρών»(!) δηλ. την ΑΡΝΗΣΗ ψήφισης του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου «το ΚΚΕ τοποθετείται με γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων μεταναστών και των παιδιών τους» αποτελεί χονδροειδέστατο ΨΕΥΔΟΣ, επειδή είναι γνωστό ότι με το διαβόητο «παρών», κατά πρώτο ένα Νομοσχέδιο ΔΕΝ μπορεί να μετατραπεί σε νόμο του κράτους όταν δεν ψηφίζεται, και επομένως είναι ολοφάνερο ότι ΔΕΝ μπορούν «να αντιμετωπιστούν έστω και ορισμένα από τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν» μ’ έναν ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ νόμο δηλ. με ένα Νομοσχέδιο που δεν ψηφίστηκε, κατά δεύτερο, με το «παρών» καλλιεργείται η παραπλανητική απατηλή εντύπωση ότι το «Κ»ΚΕ «ψήφισε» τάχα «ΥΠΕΡ», ενώ στην πραγματικότητα ΑΡΝΗΘΗΚΕ την ψήφιση του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου για την «ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, κατά τρίτο, με το «παρών» επιχειρείται να συγκαλυφθεί και να αποκρυβεί απ’ την εργατική τάξη και το λαό ο πραγματικός λόγος ΑΡΝΗΣΗΣ ψήφισης του Νομοσχεδίου για την «ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ» που είναι η κυριαρχία στην ηγεσία του σοσιαλδημοκρατικού αυτού κόμματος εθνικιστικών-ρατσιστικών απόψεων, με πιο γνωστές εκείνες των ΠΑΠΑΡΗΓΑ-ΚΑΝΕΛΛΗ, κλπ..

Όμως σε όποιους παρακολουθούν την πολιτική δράση του «Κ»ΚΕ είναι γνωστό ότι ο πραγματικός λόγος που οι βουλευτές του ΔΕΝ ψήφισαν το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο για την «ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ» ΔΕΝ ήταν οι υπαρκτές «ελλείψεις και ατέλειες» του νόμου, αλλά οι ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ-ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ απόψεις, όπως θα φανεί αμέσως παρακάτω.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο βουλευτής του «Κ»ΚΕ Τάσιος σε εκπομπή της ΝΕΤ (7 Ιούλη 2015, πρωϊνή εκπομπή 9.10), ο οποίος σε ερώτηση της δημοσιογράφου Κασίμη (παρόντων των Μαντά-Μπαζελή) για την τοποθέτηση του «Κ»ΚΕ σχετικά με το Νομοσχέδιο για την «ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ» απάντησε πως «ο νέος νόμος είναι πίσω και απ’ το νόμο Ραγκούση, γι’ αυτό θα ψηφίσουμε «παρών»», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως τάχα το «Κ»ΚΕ «ψήφισε» τότε το Νομοσχέδιο Ραγκούση. Είναι όμως γνωστό, ότι το «Κ»ΚΕ ΔΕΝ ψήφισε ΟΥΤΕ το Νομοσχέδιο Ραγκούση (2010), αλλά τοποθετήθηκε και ΤΟΤΕ με «παρών»(!), όπως ομολογούν οι ίδιοι σε πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» : «το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό» («Ρ» 9/2/2010, σελ. 1), και αυτό έπραξε στη συνέχεια: «το νομοσχέδιο υπερψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το καταψήφισαν η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ» («Ρ»11/3/2010) και το «Κ»ΚΕ δήλωσε «παρών»(!!!) δηλ. το νομοσχέδιο ψηφίστηκε ΜΟΝΟ απ’ τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Και δεν ψήφισε ΤΟΤΕ το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο για το «μεταναστευτικό», ΟΧΙ επειδή αυτό ήταν «ατελές και ελλιπές», ανολοκλήρωτο και εντελώς «κουτσουρεμένο» αλλά ΑΝΤΙΘΕΤΑ, επειδή και αυτό το πολύ ατελές και εντελώς «κουτσουρεμένο» Νομοσχέδιο δημιουργούσε, κατά την ηγεσία του «Κ»ΚΕ, ΤΑΧΑ «θέμα μειονότητας και για τους μετανάστες» («Ρ» 9/2/2010, σελ.15), ή αλλιώς εξαιτίας του κινδύνου-απειλής «δημιουργίας και ανακίνησης μειονοτικών και εθνικιστικών ζητημάτων μέχρι και την αλλαγή συνόρων» («Ρ» 7/3/2010, σελ. 7) – αντιδραστικές απόψεις που ΠΟΤΕ ως τα σήμερα η ηγεσία του «Κ»ΚΕ δεν έχει δημόσια αποκηρύξει ούτε εγκαταλείψει – μα ΟΥΤΕ επειδή αυτό δεν «έλυνε» τα προβλήματα των μεταναστών, όπως ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΑ και παραπλανητικά ισχυρίστηκαν αργότερα οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες («ΚΟΜΕΠ» 3/2012, σελ. 66, «Ρ»5/3/2013, σελ.24, κ.α.). Τότε το «Κ»ΚΕ είχε συμπαραταχθεί με ΝΔ-ΛΑΟΣ. Για τον ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ λόγο δηλ. επειδή και σήμερα υπερασπίζει ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ-ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ απόψεις, η ηγεσία του «Κ»ΚΕ ΔΕΝ ψήφισε και το πρόσφατο Νομοσχέδιο για την «ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ», κι’ αυτό είναι που ΑΠΟΣΙΩΠ-αποκρύβει απ’ την εργατική τάξη και το λαό (αξίζει να μελετηθούν οι δυο μεγάλες πολύ χαρακτηριστικές «Ανακοινώσεις» του Π.Γ. του «Κ»ΚΕ, η μια δυο ολόκληρων σελίδων με τίτλο: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την κτήση ιθαγένειας από μετανάστες και τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές» («Ρ» 24/1/2010, σελ. 2-3) και η δεύτερη ολόκληρης σελίδας με τίτλο: «Για την ιθαγένεια και τη συμμετοχή μεταναστών στις δημοτικές εκλογές με βάση το τελικό νομοσχέδιο» («Ρ» 7/3/2010, σελ. 7).

Αν το 2010 οι ηγέτες του «Κ»ΚΕ συμπαρατάχθηκαν με τους εθνικιστές-ρατσιστές των ΝΔ-ΛΑΟΣ, και μάλιστα με τις παραπάνω αντιδραστικές εθνικιστικές-ρατσιστικές τους θέσεις τους ξεπερνούσαν απ’ τα δεξιά, ΣΗΜΕΡΑ συμπαρατάσσονται με ΝΔ-ΑΝΕΛ-«Χρυσή Αυγή», με το Ναζι-φασίστα Κασιδιάρη της δολοφονικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής» να αντιγράφει ουσιαστικά και να προβάλλει την αντιδραστική άποψη του 2010 του «Κ»ΚΕ περί «μειονοτήτων απ’ τους μετανάστες»(!), δηλώνοντας για το προσφυγικό θέμα, ότι «υπάρχει σχέδιο να έρχονται πρόσφυγες για να γίνουν οι Έλληνες μειονότητα στη χώρα τους…» («Εφημερίδα των Συντακτών», 8-9/8/2015, σελ.9).

Δεν υπάρχουν σχόλια: