Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ο θρησκόληπτος πρωθυπουργός κοροϊδεύει το λαό, προσευχόμενος στο «θεό» του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου

«Με τη βοήθεια του θεού αφήνουμε πίσω μας τις μέρες της δοκιμασίας»

Παρόλο που η κατάσταση της οικονομίας διαρκώς επιδεινώνεται και τα κέρδη του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου αλλά και εκείνα του κερδοσκοπικού κεφαλαίου των δανειστών ανέρχονται σε δυσθεώρητα ύψη, και γίνεται ακόμα χειρότερη με το ξεπούλημα του πλούτου της χώρας αντί «πινακίου φακής», συνοδευόμενη παράλληλα από μια πρωτόγνωρη χειροτέρευση της κατάστασης της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών μαζών με τη διεύρυνση σε έκταση της απόλυτης εξαθλίωσης που μεγαλώνει συνεχώς εξαιτίας της μαζικής ανεργίας που αγγίζει τα 2.000.000 άνεργους, του υψηλού πληθωρισμού και της κερδοσκοπικής ανόδου των τιμών, την αύξηση των φόρων, κλπ., ο ανίκανος πρωθυπουργός κοροϊδεύει προκλητικά το λαό με τα φούμαρα του ανύπαρκτου «πρωτογενούς πλεονάσματος» και περιφέρεται με χαζοχαρούμενο τρόπο, παίρνοντας διάφορες αστείες σοβαροφανείς πόζες.

Έτσι, έχοντας ορφανέψει εδώ και κάποια χρόνια χάνοντας τον ομοϊδεάτη του, σημαιοφόρο της «Δεξιάς του Κυρίου», χουντο-Χριστόδουλο αποφάσισε τώρα να «πάρει σβάρνα» τα μοναστήρια του Αγίου Όρους για να διασωθεί, προσευχόμενος, στις αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές, κουβαλώντας μαζί του τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιάννη Ιωαννίδη και τον υποψήφιο δήμαρχο Σταύρο Καλαφάτη, συνοδευόμενος από ολόκληρη κουστωδία: Κ.Αρβανιτόπουλο, Θ.Καράογλου, Τ.Μπαλτάκο, Θ.Μπούρα, κλπ.. Αναγκαία διαφήμιση της «Δεξιάς του Κυρίου» στο λαό της Μακεδονίας.

Τρέχοντας από Μονή σε Μονή επέδειξε μια γελοία θρησκοληψία που, πέρα απ’ την προσποιητή ευλάβεια και τα πολλά σταυροκοπήματα σε εικόνες, αποκορυφώθηκε στην απαγγελία του «Πάτερ ημών» και του «Πιστεύω» – μια πρωτοφανή σε γελοιότητα συμπεριφορά και μάλιστα πρωθυπουργού χώρας.

Πέρα από αυτή την καραγκιόζικη συμπεριφορά δεν μπορούν να μην αναφερθούν και σχολιαστούν δυο δηλώσεις του. Η μια είναι: «μας ζητήθηκαν μεγάλες θυσίες, αλλά αν ακόμα και στα δύσκολα η πολιτεία βρίσκεται κοντά σας, είναι γιατί έχουμε κοντά μας την Ορθοδοξία και τη γλώσσα». Εδώ ο σοβαροφανής πρωθυπουργός εναποθέτει τις ελπίδες για τη «σωτηρία» του λαού και της χώρας στην «Ορθοδοξία και τη γλώσσα» – μια ανόητη και γελοία άποψη αλλά και άκρως επικίνδυνη, επειδή καλλιεργεί και διαδίνει τη θρησκοληψία, τον ακραίο εθνικισμό και το ρατσισμό, όπλα των πιο αντιδραστικών δυνάμεων του τόπου.

Η άλλη είναι: «με τη βοήθεια του θεού αφήνουμε πίσω μας τις μέρες της δοκιμασίας». Και μ’ αυτή τη θρησκόληπτη ανοησία, ο ανίκανος και γελοίος πρωθυπουργός κοροϊδεύει το λαό, ισχυριζόμενος ότι «με τη βοήθεια του θεού» αφήνει ο εξαθλιωμένος λαός πίσω τάχα τις μέρες της δοκιμασίας, εννοώντας προφανώς το «θεό» του ξένου και ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου, που δεν δίνουν «βοήθεια» αλλά, αντίθετα, υποβάλλουν σε σκληρή εκμετάλλευση και πρωτοφανή εξαθλίωση όλους τους εργαζόμενους και λεηλατούν τον τόπο.

Αυτό όμως για το οποίο δεν μίλησε ο Α. Σαμαράς, είναι ότι νέα σκληρά μέτρα έρχονται που προς το παρόν αποσιωπούνται εξαιτίας των προσεχών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: