Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη Σαμαρά στο «Άγιο Όρος» – αέρας που δεν εμποδίζει την οικονομική κατρακύλα ούτε την εξαθλίωση και λαϊκή εξόντωση

Η επίσκεψη του μοναρχοφασίστα, ανδρείκελου των ιμπεριαλιστικών κέντρων και της ξεπουλημένης ντόπιας αστικής τάξης, πρωθυπουργού Σαμαρά στο «Άγιο Όρος», οι προσευχές παρέα με το ιερατείο, η επίκληση «του θεού που τους βαστάει όρθιους» δεν στάθηκε σε τίποτε χρήσιμη στον εξαθλιωμένο λαό, ούτε ικανή να τον χορτάσει..

Αντίθετα όμως, η ανεργία, παρουσιάζεται ικανή να καλπάζει και να θερίζει την εξαθλιωμένη εργατική τάξη της χώρας μας. Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της  Ελληνικής Στατιστικής Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) η λεγόμενη «επίσημη» ανεργία έφθασε τον Νοέμβρη του 2013 στα 1.382.062 άτομα και ποσοστό 28% και αναμφίβολα εξελίσσεται ανοδικά. Η ηλικιακή κατανομή, επίσης χαρακτηριστική. Στους νέους 15- 24 ετών η ανεργία έφτασε σε 61,4%, με τις επόμενες δύο θέσεις να καταλαμβάνουν οι ηλικίες 25- 34 ετών (38,4%) και 35- 44 ετών (24,6%). Ακολουθούν, οι ηλικίες 45- 54 ετών (21%), 55- 64 ετών (16,3%) και 65- 74 ετών (10%). Αυτή η πραγματικότητα της χώρας, χειροτερεύει στους πρώτους μήνες και μπαίνοντας στην Άνοιξη του 2014, καθώς τα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών κέντρων (Τρόϊκα) – όπως έχουμε επίμονα και έγκαιρα εκτιμήσει και προειδοποιήσει – κλιμακώνουν με ιδιαίτερη ένταση την «επιχείρηση» εθνικής εξάρτησης και λαϊκής εξόντωσης, με φόντο την επόμενη συνεδρίαση του eurogroup και την καταβολή της «δόσης», «επιχείρηση» όμως με μακρύ χρονικό ορίζοντα.

Στον άμεσο σχεδιασμό και στο πλαίσιο της ψευτο-διαπραγμάτευσης τοποθετούνται με ιδιαίτερη επιμονή και ωμότητα οι αλλαγές στο εργασιακό πλαίσιο, με την πλήρη κατοχύρωση-επιβολή των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, η ταχύτατη προώθηση των πολλών χιλιάδων απολύσεων (11.400 ο άμεσος στόχος) και «διαθεσιμοτήτων»-απολύσεων εργαζομένων στον Δημόσιο τομέα, η αποδιάρθρωση-διάλυση κοινωνικών υπηρεσιών, οι παρεμβάσεις στο χώρο της υγείας.

Παράλληλα – και αυτό αποτελεί νέο στοιχείο –  το ιμπεριαλιστικό σχέδιο και οι ντόπιοι συνεργάτες διευρύνουν τεχνικά και ουσιαστικά το φάσμα των μέτρων και παρεμβάσεων τους αξιοποιώντας την λεγόμενη λίστα του ΟΟΣΑ (ευρύ πακέτο μέτρων) που έχουν επιβάλει με την συνενοχή της ντόπιας κυβέρνησης στην ψευτο-διαπραγμάτευση, με χαρακτήρα «νέου μνημονίου».. Είναι ξεκάθαρο πως το ιμπεριαλιστικό-αστικό σχέδιο θα ενταθεί και θα διευρυνθεί, καθώς η πολιτική της «αριστερής κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης» των κομμάτων και των συμμάχων της, αφήνει όλα τα πολιτικά και κοινωνικά περιθώρια για μια τέτοια ένταση της κλιμάκωσης.

Στις συνθήκες που διαμορφώνονται και εξελίσσονται, τόσο η ανασύνταξη-ανάπτυξη του μαζικού αγωνιστικού λαϊκού κινήματος αντίστασης στην βάση του εργαζόμενου-άνεργου λαού και της νεολαίας (σε αντιπαράθεση με την προδοτική - συμβιβαστική - διασπαστική-συσκοτιστική γραμμή) όσο και η ολόπλευρη ισχυροποίηση του πολιτικού-λαϊκοδημοκρατικού επαναστατικού κινήματος, που εκφράζει με πολιτική σαφήνεια και καθαρότητα τον αγώνα ενάντια στην εξάρτηση (ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ) και την συνολική ρήξη μαζί της, συγκροτούν προϋποθέσεις αναγκαίες και απαραίτητες της πάλης για την λαϊκή επιβίωση, αλλά  και της πολιτικής προοπτικής του λαϊκού εργατικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: