Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Ιταλία: Πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τίτλο «Με τον Στάλιν για το Σοσιαλισμό»

constalinΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία της Ιταλίας (17 Μάρτη 2013) ημερίδα με θέμα «Με τον Στάλιν για το Σοσιαλισμό» με αφορμή τα 60 χρόνια από το θάνατο του Ιωσήφ ΣΤΑΛΙΝ.

Η ημερίδα είχε αποφασιστεί μετά από κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν στα τέλη Δεκεμβρίου 2012 το Ιταλικό Κομμουνιστικό Κόμμα Μαρξιστικό-Λενινιστικό και η Κομμουνιστική πλατφόρμα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν αρκετά κόμμα και οργανώσεις της Ιταλίας με αναφορά στο μαρξισμό-λενινισμό ενώ χαιρέτισε και η Συντονιστική Επιτροπή της Διεθνούς Σύσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Οργανώσεων και Κομμάτων (ICMLPO).

Χαιρετισμός της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Σύσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Οργανώσεων και Κομμάτων

Προς τους συντρόφους μας και συνοδοιπόρους μας στην Ιταλία που συμμετείχαν στην ημερίδα «Με το Στάλιν για το σοσιαλισμό»

Η Συντονιστική Επιτροπή της Διεθνούς Σύσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Οργανώσεων υποδέχεται με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία που πήρατε για να τιμήσετε την 60η επέτειο από το θάνατο του συντρόφου Στάλιν, του μεγάλου κομμουνιστή ηγέτη του παγκόσμιου προλεταριάτου.

Η ντόπια και ξένη αστική τάξη έριξε τόνους ψεμάτων, ύβρεων και προσβολών για να διαστρεβλώσει την εικόνα του Στάλιν, τη ζωή και το κολοσσιαίο έργο του.

Ο αντισταλινισμός, που προωθείται από τον ιμπεριαλισμό, την αστική τάξη και τη
διεθνή αντίδραση, είναι μια μορφή αντικομμουνισμού. Ο αντισταλισμός προωθείται από τους ρεφορμιστές, ρεβιζιονιστές, τους αποστάτες, τους αντικομμουνιστές οι οποίοι παίζουν το παιγνίδι της αντίδρασης.

Η εκστρατεία αυτή, αν και διεξάγεται για περισσότερο από μισό αιώνα, δεν μπόρεσε να διαγράψει την προσωπικότητα του συντρόφου μας και καθοδηγητή μας Στάλιν. Δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να τη διαγράψει, διότι τα πραγματικά περιστατικά, και όχι μόνο το θεωρητικό έργο του Στάλιν το οποίο έχει καθολική αξία για τους κομμουνιστές αγωνιστές αλλά τα πρακτικά αποτελέσματά του όπως αυτά εκλαμβάνονται από την ΕΣΣΔ, υπό την καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματος (Μπολσεβίκων) σε ολόκληρη την Ένωση, με επικεφαλής τον Στάλιν, είναι αναμφισβήτητα.

Η Σοβιετική Ένωση μετατράπηκε από μια χώρα όπου την εποχή του θανάτου του Λένιν αγωνίζονταν να ξεπεράσει τα προβλήματα που δημιουργούνταν από τις επιθέσεις της διεθνούς αντίδρασης σε μια παγκόσμια δύναμη. Ήταν ο Κόκκινος Στρατός που νίκησε το ναζιστικό θηρίο, στις μάχες της Κουρσκ και του Στάλινγκραντ, συμβάλλοντας στην απελευθέρωση της μισής Ευρώπης και την κατάκτηση του Βερολίνου, το Μάιο του 1945. Σε όλα αυτά, είναι αναγκαίο να επαναλάβουμε, ότι το Κόμμα καθοδηγούσε ο Στάλιν και ότι ο ηρωισμός του σοβιετικού λαού αν και υπέστηκε τεράστιες ζημίες δεν μπορούσε τίποτα να σταματήσει την ορμή του.

Αυτά τα πράγματα είναι γνωστά, αλλά πρέπει να θυμόμαστε, ειδικά με οι νέες γενεές, διότι η αντικομμουνιστική εκστρατεία συνεχίζεται. Αλλά ούτε η λάσπη που πέταξε ο προδότης Χρουστσόφ με τη "μυστική " του έκθεση, ούτε η γκλάσνοστ του Γκορμπατσόφ και οι διάδοχοί του, οι ηγέτες των κομμάτων που έχουν πέσει στον πιο άθλιο οπορτουνισμό και ρεβιζιονισμό, ήταν σε θέση να καθαρίσει τη συλλογική μνήμη των κομμουνιστών, των προλετάριων και των λαών. Στην ίδια την πρώην ΕΣΣΔ παραμένει η πεποίθηση ότι η εποχή του Στάλιν ήταν γεμάτη από επιτυχίες στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού και της κοινωνικής πρόνοιας, η οποία τώρα έχει χαθεί, και ακόμα γεμίζουν με υπερηφάνεια για το σοβιετικός λαό και τους κομμουνιστές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Στάλιν, για όλους μας είναι ένα πραγματικός γίγαντας, παρά τα ψέματα και τις προσπάθειες κατασυκοφάντησής του. Και πρέπει να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε από αυτόν. Σε αυτή την εποχή που η παγκόσμια κρίση του ιμπεριαλισμού επηρεάζει
βάναυσα τα έθνη, ιδιαίτερα στην Ευρώπη ( Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, κλπ ) και το προλεταριάτο και τα λαϊκά στρώματα από το βάρος των μέτρων που υπαγορεύονται από την τρόικα (ΕΕ - ΕΚΤ-ΔΝΤ ) και που σπέρνουν την ανεργία, την πείνα, τη δυστυχία και μας γυρίζουν έναν αιώνα πίσω.

Οι κομμουνιστές έχουν τεθεί επικεφαλής των διεκδικήσεων και των αγώνων που αναπτύσσονται παντού.

Δυστυχώς, σε πολλές χώρες η διαίρεση, η έλλειψη κατανόησης της ανάγκης της ενότητας, μας αποδυναμώνει και μας αποτρέπει από το να εκτελέσουμε επαρκώς αυτό το
έργο. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να συνεργαστούμε με θάρρος να κατακτήσουν την κομμουνιστική ενότητα, συζητώντας χωρίς προκαταλήψεις και σεχταρισμό, για την εξάλειψη του όλα των εμποδίων που εμποδίζουν την ενότητα. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους Λένιν-Στάλιν, σε όλους τους κομμουνιστές, οι οποίοι θυσίασαν τη ζωή τους για τον κοινό επαναστατικό σκοπό σε ολόκληρο τον κόσμο. Μια κομμουνιστικό ενότητα που πρέπει να σφυρηλατηθεί στις αρχές του μαρξισμού -
λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού, απαραίτητη προϋπόθεση
έτσι ώστε να είναι μια πραγματική και σταθερή ενότητα, πρέπει να την έχουμε σταθερό και μόνιμο στόχο.

Σύντροφοι και φίλοι, ευχόμαστε από καρδιάς η συνάντηση αυτή που αποτείνει ως φόρο τιμής στο σύντροφο Στάλιν να είναι ήδη ένα σημαντικό βήμα στην έναρξη της αναζήτησης για την ενότητα που είναι τόσο απαραίτητη για όλους μας.

Τιμή και δόξα στο σύντροφο Στάλιν!
Ζήτω ο μαρξισμός - λενινισμός!
Στο δρόμο του προλεταριακού διεθνισμού!

Συντονιστική Επιτροπή της Διεθνούς Σύσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Οργανώσεων και Κομμάτων
Μάρτης 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: