Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΛΑΟ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΕΕ

Οι ιμπεριαλιστές με επικεφαλείς τις ΗΠΑ, Μεγ. Βρετανία, Γαλλία είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε ένα ακόμα έγκλημα ενάντια στους λαούς, αυτή τη φορά της Συρίας, χωρίς καν τα προσχήματα της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Οι αμερικάνοι και ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές στοχεύουν με την επέμβασή τους να αυξήσουν την επιρροή τους μέσω της φυσικής στρατιωτικής παρουσίας τους, σε μια περιοχή όπου είναι σημαντική η παρουσία του ρώσικου ιμπεριαλισμού αλλά που ταυτόχρονα αποτέλεσε και αποτελεί πεδίο λαϊκών εξεγέρσεων και αντιστάσεων ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Είναι τέτοιο το μένος τους να επιτεθούν που προανήγγειλαν επιθέσεις πριν ακόμα αποχωρήσουν από τη Συρία οι παρατηρητές του ΟΗΕ, ενώ την ίδια στιγμή το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αδυνατεί να πάρει απόφαση μετά την αποχώρηση Ρωσίας-Κίνας. Στην Αγγλία ο Κάμερον δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε το Βρετανικό Κοινοβούλιο σε αυτή την υπόθεση. Το βρετανικό κοινοβούλιο απέρριψε με 272 υπέρ και 285 κατά την πρότασή για ανάμειξη της χώρας στις ενδεχόμενες στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία. Την ίδια ώρα η Ρωσία αυξάνει την παρουσία της στη Μεσόγειο με την αποστολή νέων πολεμικών πλοίων. Είναι ξεκάθαρο ότι οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις οξύνονται, είναι μεγάλες και δύσκολα ξεπερνιούνται με εκατέρωθεν «συμβιβασμούς».

Αντίθετα, στη χρεοκοπημένη Ελλάδα η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου, πειθήνιο όργανο των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών και αντιπρόεδρου της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου τάχθηκε χωρίς προσχήματα στο πλευρό των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών, χωρίς να υπολογίσει πολιτικό κόστος, προαναγγέλοντας συμμετοχή της Ελλάδας. Δηλώσεις που επανέλαβε και ο Αβραμόπουλος (συζητήθηκε προφανώς το θέμα κατά την τελευταία επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ χωρίς να ανακοινωθεί τίποτε σχετικό).

Το γεγονός δεν είναι τυχαίο. Οφείλεται στο ότι η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα, εξαιτίας της πλήρους χρεοκοπίας της οικονομίας της, σε μεγαλύτερη από ποτέ εξάρτηση (οικονομική-πολιτική-στρατιωτική) απ’ τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, επειδή ως τέτοια έχει τεθεί υπό ασφυκτικό διεθνή οικονομικό και πολιτικό έλεγχο, εκχωρώντας και τα τελευταία ελάχιστα υπολείμματα εθνικής κυριαρχίας σ’ αυτές.

  • Να σταματήσει η προετοιμαζόμενη αιματηρή στρατιωτική επέμβαση των ιμπεριαλιστών, να αφεθεί ο συριακό λαός να βρει την δική του λύση στα ζητήματα της χώρας του!

  • Αλληλεγγύη στους λαούς της περιοχής που αγωνίζονται κατά του ιμπεριαλισμού!

  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους τυχοδιωκτισμούς των ιμπεριαλιστών, να μη γίνει ο λαός κρέας για τα κανόνια τους!

  • Πάλη για τη ματαίωση της τυχοδιωκτικής απόφασης της κυβέρνησης στο πλευρό των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών επέμβασης στη Συρία!

  • Έξω η Ελλάδα από τους ιμπεριαλιστικούς Οργανισμούς ΝΑΤΟ, ΕΕ!

  • Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις του θανάτου! Να κλείσει η βάση της Σούδας!

Αύγουστος 2013

Κίνηση για ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ (1918-55)

Δεν υπάρχουν σχόλια: