Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ, ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ

Η βάρβαρη στρατιωτική επίθεση εναντίον της Λιβύης, που πραγματοποιήθηκε από τις ιμπεριαλιστικές χώρες, Γαλλία, Αγγλία, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ και προσυπογράφτηκε από τον ΟΗΕ, μετά την καταστροφή της χώρας, την σφαγή δεκάδων χιλιάδων πολιτών και την επιβολή μιας κυβέρνησης ανδρείκελων, ολοκληρώθηκε με την δολοφονία του Συνταγματάρχη Καντάφι. Εμείς οι Μαρξιστές Λενινιστές, η εργατική τάξη, οι λαοί και η νεολαία που παλεύουν για κοινωνική απελευθέρωση σε όλες τις ηπείρους, απορρίπτουμε και καταδικάζουμε αυτό το έγκλημα. 
Οι προσδοκίες για ελευθερία και δημοκρατία των εργαζομένων μαζών και της νεολαίας της Λιβύης που εκφράστηκαν στις μεγάλες διαδηλώσεις του Φεβρουαρίου χειραγωγήθηκαν από τις ιμπεριαλιστικές χώρες, την αντίδραση και την σοσιαλδημοκρατία, με σκοπό να θέσουν στον έλεγχό τους το πετρέλαιο και τον υπόλοιπο πλούτο. Με τη σημαία  για «δημοκρατία και ελευθερία» ενορχήστρωσαν μια επίθεση των μέσων ενημέρωσης που τους επέτρεψε να εισβάλουν στο Λιβυκό έδαφος από τον αέρα και τη στεριά. Μετέτρεψαν τα δίκαια αιτήματα των λαϊκών στρωμάτων σε σταυροφορία να ηττηθεί ο πρώην σύμμαχός τους. Έχουν καταφέρει με τη δύναμη των όπλων και επέβαλαν ένα προδοτικό και αντιδραστικό καθεστώς που θα φέρει περισσότερες δοκιμασίες και δεινά στις εργαζόμενες μάζες και το λαό.
Οι τελευταίες δεκαετίες στην ιστορία της Λιβύης σημαδεύτηκαν με την εξέγερση της κυβέρνησης Καντάφι που αρχικά εξεγέρθηκε για την υπεράσπιση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και κυμάτιζε τη σημαία του πατριωτισμού· μετά αυτές οι απόψεις έδωσαν τη θέση τους στην εγκαθίδρυση μιας δεσποτικής κυβέρνησης που κατάργησε τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα τελευταία χρόνια ήρθε σε συμφωνία με τις ιμπεριαλιστικές χώρες, ιδιαίτερα με εκείνες που σήμερα έκαναν αυτό τον πόλεμο εναντίον της και την ανέτρεψαν. Αυτές οι καταστάσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν, με ένα κυρίαρχο τρόπο, από το Λιβυκό λαό χωρίς κηδεμονία ή παρέμβαση από κανέναν.
Πάντα διακηρύσσουμε την αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών και την διακηρύσσουμε εκ νέου. Το πεπρωμένο της Λιβύης πρέπει να είναι απόφαση των ίδιων των εργαζομένων και του λάου. Τίποτα δε δικαιολογεί την ιμπεριαλιστική επίθεση και τη δολοφονία χιλιάδων ανθρώπων και του Συνταγματάρχη Καντάφι. Καταδικάζουμε αυτές τις αποκρουστικές πράξεις.
Καλούμε την εργατική τάξη, όλους τους εργαζόμενους και το λαό, τη νεολαία να συνεχίσουν τον αγώνα για την αυτοδιάθεση του λαού, για κοινωνική και εθνική απελευθέρωση.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (ICMLPO)

Δεν υπάρχουν σχόλια: