Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Η χώρα με τη θηλιά των κερδοσκόπων και των τοκογλύφων στο λαιμό

Δυνάμωμα  της πάλης κατά των νέων σκληρότατων  αντιλαϊκών μέτρων – Να πληρώσουν  οι καπιταλιστές βιομήχανοι-τραπεζίτες απ’ τα μυθώδη κέρδη τους και  οι φοροφυγάδες

Να αυξηθεί  η φορολογία των επιχειρήσεων και να συλληφθεί η μεγάλη φοροδιαφυγή

Η χρεοκοπία  στην οποία οδήγησε την οικονομία της χώρας η οικονομική πολιτική της αντιδραστικής κυβέρνησης του  μοναρχοφασιστικού κόμματος της  ΝΔ έχει ολέθριες συνέπειες για το λαό και τον τόπο.

Η εργατική τάξη και η φτωχή αγροτιά και γενικά ολόκληρος ο ελληνικός λαός πληρώνει ήδη βαρύτατο τίμημα αυτής της χρεοκοπίας όχι μόνο με τα νέα απανωτά σκληρότατα μέτρα της μεγαλοαστικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ – επίθεση του κεφαλαίου σε όλα τα μέτωπα – αλλά και με το νέο δάνειο των 8 δις. Ευρώ με το πρωτοφανούς ύψους τοκογλυφικό επιτόκιο που έφτασε τα 6,2% δηλ. 350 μονάδες παραπάνω απ’ το μέσο επιτόκιο της Ευρωζώνης για τα 5ετή ομόλογα, που είναι το μεγαλύτερο επιτόκιο από εκείνα που πλήρωσε η χώρα απ’ την ένταξή της στην ΟΝΕ. Για να φανεί το μέγεθος της τοκογλυφίας ας σημειωθεί πως η Ελλάδα για το συγκεκριμένο ομόλογο θα καταβάλλει κάθε χρόνο 296 εκατ. Ευρώ περισσότερα απ’  ότι  η Γερμανία για το ίδιο ποσό.

Η χρεοκοπία  της οικονομίας και η σημερινή ζοφερή κατάσταση της χώρας αποτελεί μια σκληρή πραγματικότητα για την εργατική τάξη και το λαό που πληρώνει αυτό το βαρύτατο τίμημα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί «κινδυνολογία για να τρομοκρατηθεί ο λαός» ούτε πρόκειται για «εντεινόμενη φημολογία περί πιθανής χρεοκοπίας της χώρας» («Ρ» 29/1/2010, σελ.25) μα ούτε για κάποιο «κόλπο» και εικόνα που «φιλοτεχνούν τα κοράκια» («Ρ» 27/1/2010, σελ.31) του ξένου κεφαλαίου, γιατί τα αρπακτικά κοράκια των τοκογλύφων και των κερδοσκόπων δεν φιλοτεχνούν εικόνες, απεναντίας αυτά τα «μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά πέσανε πάνω στην εργατιά» - αγροτιά, τις εργαζόμενες μάζες και το λαό μας και τους καταξεσκίζουν-κατασπαράζουν αυτή τη στιγμή τις σάρκες τους.

Δεν απαιτείται γνώση του συνόλου των οικονομικών  μεγεθών ούτε ειδικές γνώσεις  πολιτικής Οικονομίας για να διαπιστωθεί κάτι που είναι εντελώς εξόφθαλμο και χειροπιαστό: η χρεοκοπία της οικονομίας, μα ούτε η τυπική δήλωση χρεοκοπίας είναι απαραίτητη. Αρκούν τα δυσθεώρητα μεγέθη του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος αλλά και ο τοκογλυφικός δανεισμός της και οι επιθέσεις των κερδοσκόπων, υπαρκτά γεγονότα που έχουν καταστήσει τη χώρα έρμαιο του διεθνούς κερδοσκοπικού και τοκογλυφικού κεφαλαίου.

Σήμερα  η χώρα βρίσκεται με τη θηλιά στο  λαιμό: α) των διεθνών κερδοσκόπων και των τοκογλύφων, β) των Επιτρόπων της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, και γ) μιας μεγαλύτερης νέο-αποικιακού χαρακτήρα εξάρτησης.

Δυο είναι  κυρίως οι λόγοι (ανεξάρτητα απ’ τη μεγάλη παγκόσμια οικονομική κρίση) που η χώρα διέρχεται αυτή την  κρίση: πρώτο, η πλήρης χρεοκοπία της οικονομίας που προκλήθηκε απ’ την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, που την κατέστησε «αδύναμο κρίκο» της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, δεύτερο, ο ανταγωνισμός μεταξύ δολαρίου-Ευρώ στη σημερινή συγκυρία σε συνδυασμό με το γενικότερο ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ-ΕΕ.

Για την  εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά  αλλά και γενικότερα τις πλατιές  λαϊκές μάζες υπάρχει μόνο ένας δρόμος: να αντιταχθούν και να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στα πρωτοφανή σε σκληρότητα νέα μέτρα και να απαιτήσουν ΕΝΩΜΕΝΟΙ με μαχητικές μαζικές απεργίες και διαδηλώσεις να πληρώσουν οι καπιταλιστές βιομήχανοι-τραπεζίτες απ’ τα μυθώδη κέρδη τους και οι φοροφυγάδες, να απαιτήσουν να αυξηθεί η φορολογία των επιχειρήσεων που μειώθηκε απ’ την κυβέρνηση Καραμανλή από 35% σε 25% και να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι που πλήττουν αποκλειστικά τις πλατιές λαϊκές μάζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: