Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για τις 10 Φλεβάρη

Τη συμμετοχή της στην απεργία της 10ης Φεβρουαρίου, που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ,  αποφάσισε και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωσή της «τα κονδύλια εφημεριών που η κυβέρνηση έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2010 είναι μειωμένα κατά 65 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα εγγεγραμμένα το 2009. Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Οικονομικών που περικόπτει τις λειτουργικές δαπάνες κατά 10%, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και τα κονδύλια εφημεριών, σημαίνει περαιτέρω μείωση κατά 40 εκατ. ευρώ.

Με την ίδια Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών περικόπτεται και το 10% των επιδομάτων, πράγμα που σημαίνει σοβαρή μείωση αποδοχών για τους γιατρούς του ΕΣΥ».

Η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει ότι αυτές οι αποφάσεις «οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αδυναμία να εφημερεύουν όλες τις μέρες του μήνα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας και οι πολίτες θα βρεθούν σε ακόμη πιο δυσχερή θέση να καλύψουν ανάγκες περίθαλψης».

Η ΟΕΝΓΕ κάνει σαφές ότι «οι νοσοκομειακοί γιατροί επ΄ ουδενί πρόκειται να κάνουν αποδεκτές ρυθμίσεις που πλήττουν την υγεία των πολιτών και συγχρόνως μειώνουν δραματικά τις αμοιβές που ρυθμίστηκαν μόλις πριν ένα χρόνο με κλαδική συμφωνία».

Η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και καλεί τους συναδέλφους να απεργήσουν μαζικά διεκδικώντας: την πλήρη και ασφαλή λειτουργία των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της χώρας και τη διασφάλιση των αποδοχών που προέκυψαν από την κλαδική μας συμφωνία.

«Η κυβέρνηση, καταλήγει η ΟΕΝΓΕ, σε περίπτωση εμμονής στις παραπάνω ρυθμίσεις θα πρέπει ν΄ αντιληφθεί ότι επωμίζεται ταυτόχρονα και το τεράστιο κόστος του κλεισίματος των Νοσοκομείων που συνεπάγονται οι ρυθμίσεις αυτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: