Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ…

Στις 16 Φλεβάρη στο Βύρωνα, η αστυνομία γαζώνει με εννιά σφαίρες έναν ανυποψίαστο υδραυλικό που μάζευε τα εργαλεία του και βρέθηκε  κοντά στη περιοχή της ‘’μάχης’, με ένοπλους κακοποιούς.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας σαφής : ‘’Πάνοπλοι Αλβανοί κακοποιοί […] στην ανταλλαγή των πυροβολισμών χτυπήθηκε από διασταυρούμενα πυρά, πολίτης αλβανικής καταγωγής’’

Οι κακοποιοί είναι Αλβανοί, άλλωστε οι λέξεις για τους ρατσιστές είναι συμπληρωματικές, πάνε πακέτο.

Το αθώο θύμα είναι ... πολίτης αλβανικής καταγωγής, σαν θύμα και μάλιστα της αστυνομίας ,δεν είναι Αλβανός.

Τα πυρά ήταν διασταυρούμενα, βλέπετε έχει προηγηθεί το φιάσκο της προηγούμενης ημέρας που οι ίδιοι κακοποιοί έχουν γδύσει τους αστυνομικούς, και είναι ‘’περιττό’’ να ειπωθεί το γεγονός, ότι οι μεν έριξαν χειροβομβίδες και οι αστυνομικοί απάντησαν με τυφλό ( όπως αποδείχθηκε) μπαράζ πυρών.

Κάτι ακόμη…,ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκφρασε με μιαν απλή, άμεση και σαφή δήλωσή του , τη θλίψη του για το γεγονός του χαμού ενός αθώου.

Η αστυνομία με τις μετέπειτα εμετικές και ένοχες φλυαρίες της για ‘’παράπλευρες απώλειες’’ στη μάχη με το έγκλημα, δεν το έκανε. Δεν θα το κάνει, δεν θα μπορούσε να το κάνει, απλά γιατί είναι ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ του αστικού κράτους, για όποιους ‘’δυσκολεύονται’’ να καταλάβουν απλές αλήθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: