Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πλήρης και απροκάλυπτη στήριξη της κυβέρνησης Καραμανλή από τη σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ

Ενώ η κυβέρνηση των «νταβατζήδων» πνίγεται στη μπόχα των σκανδάλων και εκείνης της πολιτικής της «κλειδαρότρυπας» που ήδη η ίδια ακολουθεί ένα μήνα τώρα, έρχεται προς πλήρη στήριξη της με προκλητικό τρόπο η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ, η Αλ. Παπαρήγα και ο «Ριζοσπάστης»:

1. Ο «Ρ» σε πλήρη ευθυγράμμιση με την κυβέρνηση και το δεξιό φιλοκυβερνητικό τύπο δε μιλάει για ΣΚΑΝΔΑΛΟ στο υπουργείο πολιτισμού αλλά απλά για «Υπόθεση Ζαχόπουλου».

2. Επιπλέον, έχει θάψει το θέμα του σκανδάλου-εκτελώντας κυβερνητικές εντολές-στις μέσα σελίδες (π.χ. ο «Ρ» 18.1.2008, σελ 13: «Υπόθεση Ζαχόπουλου» κλπ) αντί να αναδείξει το σκάνδαλο πρωτοσέλιδα και μάλιστα όταν αυτό αγγίζει-αφορά ευθέως τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή, όχι μόνο ως πρωθυπουργό αλλά και ως υπουργό πολιτισμού.

3. Οι βουλευτές του «Κ»ΚΕ κινήθηκαν ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος με τους βουλευτές της ΝΔ ώστε να αποφευχθεί η κλήτευση του πρωθυπουργού στην «Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων» της Βουλής με την προκλητική φιλοκυβερνητική-φιλοκαραμανλική στάση-δήλωση του Κ.Αλυσσανδράκη που για να απαλλάξει τον πρωθυπουργό των ευθυνών και να αποφύγει την κλήτευση του είπε ότι ο πρωθυπουργός «είτε έρθει, είτε δεν έρθει δε θα έχουμε ουσιαστική διαφορά». («Ρ» 17.1.2008, σελ. 6), για να εισπράξει τα συγχαρητήρια των βουλευτών της ΝΔ.

4. Η στήριξη της κυβέρνησης φτάνει στο αποκορύφωμα με δήλωση της σοσιαλδημοκράτισσας Παπαρήγα που αντί να ασκήσει κριτική και να ξεσκεπάσει την κυβέρνηση για το σκάνδαλο στο υπουργείο πολιτισμού-σε ρόλο φερέφωνου και εκπροσώπου της κυβέρνησης Καραμανλή-κατηγορεί τα άλλα κόμματα που κάνουν αντιπολίτευση στη ΝΔ: «Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρέπει να παρασυρθούμε στη λογική αυτή που περνάει, και εδώ έχουν μεγάλη ευθύνη και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και ο ΛΑΟΣ, που συμπεριφέρονται ακριβώς σαν να βρήκαν την κότα με το χρυσό αυγό. Ευκαιρία να κάνουν αντιπολίτευση στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» («Ρ» 18.1.2008, σελ.7), για να γίνει πρωτοσέλιδο του δεξιού φιλοκυβερνητικού «Αδέσμευτου Τύπου» (18.1.2008) με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Με αφορμή το σκάνδαλο Ζαχόπουλου ξέσπασε κι η Αλ. Παπαρήγα: «ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΣΥΝ και άλλοι βρήκαν την κότα με το χρυσό αυγό»».

5. Τέλος , και προς το παρόν, ο «Ρ» του Σαββάτου ξεπερνώντας όλα τα παραπάνω βγαίνει με πρωτοσέλιδο όχι το σκάνδαλο του υπουργείου πολιτισμού, την αποκάλυψη του και την καταγγελία του πρωθυπουργού αλλά ότι δεν υπάρχει καθόλου σκάνδαλο αλλά απλά «σκανδαλολογία»: «Επικίνδυνος για το λαό ο ορυμαγδός της σκανδαλολογίας» («Ρ» 19.1.2008, σελ. 1). Έτσι το «Μέγαρο του Περισσού» μετατράπηκε σε παράρτημα του Μεγάρου Μαξίμου.


ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από

Εφημερίδα Ανασύνταξη
15-31/1/2008

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχω μείνει με την απορία και πιστεύω ότι δεν είμαι ο μόνος. Τελικά, υπήρξε σκάνδαλο Ζαχόπουλου-Υπουργείου Πολιτισμού και ποιο 0ήταν; Έβγαλε κανένας στοιχεία εκτός από το βίντεο; Τι έγινε; Το έθαψαν όλοι (εκτός από το ΚΚΕ) και δε μάθαμε τίποτα, ή δεν υπήρχε τίποτε άλλο εκτός από το ροζ σκάνδαλο;