Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αποφάσισε 24ωρη απεργία την Τρίτη 29 Ιανουαρίου

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, διαμαρτυρόμενη για τις πολιτικές που εφαρμόζονται στη ΔΕΗ και την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

"Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ήταν αναπόφευκτη μετά την τελευταία απόφαση της Διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε., με την κάλυψη και την ανοχή του Υπουργείου, για τη συμφωνία με την RWE και άλλες επιχειρήσεις και την μειοψηφική συμμετοχή της ΔΕΗ Α.Ε. στην κατασκευή μονάδων. Η απόφαση αυτή ήρθε να προστεθεί στην ασυνεπή στάση της Διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε. απέναντι στη συμφωνία που έγινε με το συνδικάτο και αφορούσε τη διάσπαση της επιχείρησης και τον ενεργειακό σχεδιασμό", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

"Ο κ.Αθανασόπουλος, με την κάλυψη της κυβέρνησης, βιάζεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην ελληνική αγορά και με γοργά βήματα να μετατρέψει τη ΔΕΗ Α.Ε. από γίγαντα σε υποκατάστημα των πολυεθνικών", προσθέτει η ΓΕΝΟΠ, που αναφέρει ότι "ο αγώνας μας θα είναι συνεχής σε βάθος χρόνου και σε όλα τα επίπεδα. Θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους για να μην υλοποιηθούν οι πολιτικές".

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: