Παρασκευή 23 Μαρτίου 2007

Δίκη-παρωδία των 49 φοιτητών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΔΙΚΗ - ΠΑΡΩΔΙΑ

Εμείς οι παρόντες στη δίκη των 49 φοιτητών και φοιτητριών, που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 8ης Μαρτίου 2007, γονείς μάρτυρες, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και πανεπιστημιακοί καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό την απίστευτη διακωμώδηση της δικαστικής διαδικασίας με τρεις αλλεπάλληλες μετακινήσεις του δικαστηρίου, από αίθουσα σε αίθουσα, επί 3ήμερο.

Με αστεία και αστήρικτα επιχειρήματα η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί του Υπουργείου Δικαιοσύνης προσπαθούν να καταργήσουν το δικαίωμα διεξαγωγής δίκαιης δίκης η οποία είναι βέβαιο ότι θα καταρρίψει τις αστήρικτες και κατασκευασμένες κατηγορίες από τις δυνάμεις καταστολής και θα αθωώσει πανηγυρικά τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για να συνεχίσουν τον αγώνα για δημόσια δημοκρατική ανώτατη εκπαίδευση.

Επιχειρούν να κρατήσουν ομήρους αυτής της διελκυστίνδας γονείς, μάρτυρες, εκπαιδευτικούς, πανεπιστημιακούς, φοιτητές αλλά και ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα αυτή η δίκη – παρωδία και καλούμε όλους και όλες αύριο το πρωί στα δικαστήρια Ευελπίδων, στις 9 π.μ., το πρωί.

23 Μαρτίου 2007
Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, οι γονείς και οι μάρτυρες και οι εκπαιδευτικοί
που είμαστε παρόντες στη δίκη των 49 φοιτητών - φοιτητριών

Δεν υπάρχουν σχόλια: