Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2005

ΙΡΑΚ: Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές κατέκαψαν άμαχους με χημικά όπλα

Οι λαοί «περιμένουν» ακόμα από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές να προσκομίσουν τα στοιχεία για την ύπαρξη χημικών όπλων στο Ιράκ, που βέβαια δεν είναι ποτέ να παρουσιάσουν αφού δεν βρέθηκαν χημικά όπλα, γιατί απλούστατα δεν υπήρχαν.

Αντί για «ύπαρξη» χημικών όπλων στο Ιράκ, αποκαλύπτεται τώρα ότι τα αμερικάνικα στρατεύματα ήταν εκείνα που χρησιμοποίησαν χημικά όπλα ενάντια στο λαό του Ιράκ, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις των αμερικανών ιμπεριαλιστών ότι «οι δυνάμεις των ΗΠΑ που συμμετείχαν στη συμμαχική επιχείρηση απελευθέρωσης του Ιράκ εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μόνο νόμιμα συμβατικά όπλα εναντίων στρατιωτικών στόχων».

Όμως όπως μετέδωσε τελευταία η ιταλική τηλεόραση «RAI NEWS 24» η οποία πρόβαλλε ντοκιμαντέρ από την επίθεση και κατάληψη της Φαλούτζα οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν χημικά όπλα. Προβλήθηκαν φρικιαστικές εικόνες καμένων πτωμάτων που οφείλονται στην χρηματοδότηση απ' τα αμερικάνικα στρατεύματα χημικών όπλων δηλ. βομβών λευκού φωσφόρου, αλλά και βομβών ναπάλμ. Σε συνέντευξη του αμερικάνου Τζον Ενγκελχαρτ, που πήρε μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις για την κατάληψη της Φαλούτζα, στον Σ. Ρανούτσι, αυτός είπε: «άκουσα τη διαταγή να είμαστε προσεχτικοί γιατί θα γινόταν χρήση λευκού φωσφόρου στη Φαλούτζα. Στη στρατιωτική αργκό είναι γνωστό ως Γουίλι Πιτ. Ο φώσφορος καίει σώματα, λιώνει την ανθρώπινη σάρκα ως το κόκαλο... Είδα καμένα πτώματα γυναικών και παιδιών. Ο  φώσφορος όταν έρχεται σε επαφή με οξυγόνο εκρήγνυται και σχηματίζει ένα παχύ νέφος. Οποιοσδήποτε σε περίμετρο 150 μέτρων δεν έχει καμία ελπίδα».

Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές επιχείρησαν με ανακοίνωσή τους να διαψεύσουν το έγκλημα που διέπραξαν: «όσοι ισχυρίζονται ότι οι αμερικάνικες δυνάμεις χρησιμοποίησαν βόμβες ναπάλμ και λευκό φώσφορο ως χημικά όπλα ή υποκατάστατα αυτών, αγνοούν τα εξής δεδομένα: οι  ΗΠΑ κατέστρεψαν τα τελευταία αποθέματα των βομβών ναπάλμ του 2001, διατηρούν όμως μια εμπρηστική βόμβα την Mk77 Mod5».

Τέτοιες κυνικού χαρακτήρα ανακοινώσεις των αμερικάνων ιμπεριαλιστών δεν μπορούν να συγκαλύψουν τα πρωτάκουστα αυτά εγκλήματα σε βάρος του ιρακινού λαού.

Ανασύνταξη, Αρ. Φύλ. 216 15-30 Νοέμβρη 2005

Δεν υπάρχουν σχόλια: