Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2005

Ενοπλη επίθεση στα κεντρικά γραφεία του EMEP!


Το Σάββατο, 26η Φλεβάρη, ένας άγνωστος έφθασε στην πόρτα των Κεντρικών Γραφείων του κόμματός μας και περίπου στις 13.10 πυροβόλησε τον Τζεμ ΓΚΟΥΡΜΠΕΤΟΓΛΟΥ, μέλος της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης Νεολαίας μας, μόλις άνοιξε η πόρτα. Αμέσως μετά, ο δράστης διέφυγε τρέχοντας. Ο σύντροφός μας διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Χατσέτεπε και η νοσηλεία του συνεχίζεται.

Αυτή η επίθεση εναντίον του Κόμματος Εργασίας, που δεν έχει άλλο στόχο πέρα από τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, δεν είναι συμπτωματική. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η επίθεση εναντίον του κόμματός μας αποτελεί μέρος της γενικής επίθεσης εναντίον των δυνάμεων της εργατιάς. Το κόμμα μας, από την ημέρα που ιδρύθηκε, πάντοτε λάμβανε μέρος στην πάλη της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους. Αν στόχος αυτής της επίθεσης είναι να εκτρέψει το κόμμα μας από αυτήν την πορεία που ακολουθεί, έγινε μάταια. Αντίθετα, αυτή η επίθεση δίνει ώθηση στο κόμμα μας να εργαστεί ακόμα σκληρότερα.

Οι πρόσφατες επιθέσεις, που είχαν στόχο τις δουλιές και το ψωμί των εργαζομένων στις SEKA (της κρατικής βιομηχανίας χάρτου) και της TEKEL (της κρατικής καπνοβιομηχανίας) και αυτή η επίθεση εναντίον του κόμματός μας έχουν τον ίδιο στόχο: Την πάλη για εργασία, ψωμί κι ελευθερία, που μερικές φορές επιχειρείται να κατασταλεί με νομικές διαδικασίες, μερικές φορές με τη χρήση της αστυνομικής βίας, και κάποιες άλλες φορές με επιθέσεις ενόπλων, όπως αυτή του Σαββάτου. Πάντως, παρά αυτά τα μέσα πίεσης, η πάλη των εργατών και εργαζομένων συνεχίζει να μεγεθύνεται και θα συνεχίσει να μεγεθύνεται από εδώ και πέρα.

Η θέση που υποστηρίζει ότι η Τουρκία εκδημοκρατίζεται, στο πλαίσιο της διαδικασίας (ένταξης) στην ΕΕ, κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό. Το γεγονός ότι πρόκειται για απόλυτο ψέμα και εξαπάτηση έγινε για άλλη μια φορά προφανές με την επίθεση εναντίον του κόμματός μας. Γεγονότα, όπως το ότι οι δολοφόνοι του Ουγκούρ ΚΑΫΜΑΖ (ενός δωδεκάχρονου αγοριού κουρδικής καταγωγής που δολοφονήθηκε από τις δυνάμεις του στρατού στο Κιζίλτεπε, μια περιοχή της κουρδικής επαρχίας Μαρντίν το Νοέμβρη του 2004) και του πατέρα του κυκλοφορούν ελεύθεροι, όπως η εξωδικαστική εκτέλεση του Ουμίτ ΓΚΟΝΟΥΛΤΑΣ, στη διάρκεια διαδήλωσης στη Μερσίνη (επαρχία της Τουρκίας που βρίσκεται στη νότια περιφέρεια της χώρας), είναι αποδείξεις, που δείχνουν ότι μερικά πράγματα στη χώρα μας δεν αλλάζουν καθόλου.

Το πώς καταλαβαίνουν οι κυρίαρχες δυνάμεις τη δημοκρατία, φαίνεται από την άρνηση, τη στέρηση των πιο θεμελιωδών δικαιωμάτων των Κούρδων, από το ότι στέλνουν τις δυνάμεις της αστυνομίας να επιτίθενται στους εργαζόμενους στις SEKA και TEKEL, που αγωνίζονται για να υπεραμυνθούν των θέσεων εργασίας τους και για το ψωμί τους, από το ότι αγνοούν τα αιτήματα που διατυπώνουν εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα για το δικαίωμα να έχουν συνδικάτα, να έχουν δικαίωμα να απεργήσουν και να διαπραγματεύονται συλλογικά τις συμβάσεις εργασίας τους, από το ότι θέλουν να κλείσουν τις οργανώσεις των εργαζομένων, όπως στην περίπτωση της Ενωσης των Δασκάλων. Η αυθεντική δημοκρατία στη χώρα μας θα πραγματωθεί μόνο από την πάλη των εργαζομένων.

Αξιώνουμε, το πρόσωπο ή τα πρόσωπα, καθώς και οι δυνάμεις πίσω από αυτούς που οργάνωσαν την επίθεση εναντίον του Κόμματός μας μέρα μεσημέρι, να βρεθούν αμέσως. Το κόμμα μας θα το επιδιώξει μέχρι τέλους. Αυτού του είδους οι επιθέσεις δεν μπόρεσαν να εκφοβίσουν ούτε το κόμμα μας, ούτε τις δυνάμεις της εργασίας στο παρελθόν. Και δεν μπορούν να μας εκφοβίσουν σήμερα. Το κόμμα μας θα συνεχίσει για πάντα την πάλη του μαζί με την εργατική τάξη και το λαό μας της εργασίας. Αναμένουμε την υποστήριξη των δυνάμεων της εργασίας και της δημοκρατίας.

Η Κεντρική Εκτελεστική Επιτροπή

Κόμμα Εργασίας (EMEP)

Δεν υπάρχουν σχόλια: