Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2005

Ιράκ: Συμμετοχή στις εκλογές προτείνει το Ιρακινό «Κ»Κ - Χωρίς τέλος ο ρεβιζιονιστικός κατήφορος των συνεργατών των κατακτητών

Στις 23-24/12/2004 στη Βαγδάτη πραγματοποιήθηκε το 6ο Συνέδριο του Ιρακινού «Κ»Κ. Εκεί, παρόντος 250 συνέδρων και παρατηρητών, αποφασίστηκε η στήριξη του συνδυασμού Ittihad Al-Shaab (Λαϊκή Ενότητα). Η Λαϊκή Ενότητα στις διακηρυκτικές της θέσεις κάνει λόγο για την αποκατάσταση στης ασφάλειας στο Ιράκ και την αντιμετώπιση των συνεπειών από τη δικτατορία του Σαντάμ Χουσεΐν, ωστόσο δεν αφιερώνει ούτε μια γραμμή για  την Αμερικάνικη κατοχή της χώρας!

Το συνέδριο αφιερώθηκε στη μνήμη του Wadhah Hassan Abdul Amir (Saadoun) ο οποίος έπεσε νεκρός από την Ιρακινή Αντίσταση στις 13/11/2004 μαζί με άλλα δύο μέλη του κόμματός του καθώς ταξίδευε από την Βαγδάτη στο Kirkuk. Ο Saadoun ήταν μέλος του ΠΓ του κόμματος και υπουργός της κατοχικής κυβέρνησης.

Η Ιρακινή Αντίσταση, έχοντας εντείνει το μέτωπό της και με τους προδότες αυτού του ψευτοκομμουνιστικού κόμματος, δολοφόνησε στις 5/1/2005 τον Hadi Saleh (Abu Farat) συνδικαλιστικό στέλεχος και μέλος του κόμματος. O Hadi Saleh (Abu Farat) ήταν μέλος του εκτελεστικού γραφείου της Ιρακινής Ομοσπονδίας Συνδικάτων και διευθύνων του τμήματος διεθνών σχέσεων.

Η ηγεσία του Ιρακινού «Κ»Κ όμως δε φαίνεται να πτοείται ούτε από τους θανάτους στελεχών της, ούτε από τις δύο διασπάσεις του κόμματός της. Σε κάθε ανακοίνωσή της καλεί τον λαό να στηρίξει την κατοχική κυβέρνηση και τις δυνάμεις ασφαλείας. Δηλαδή καλεί τον Ιρακινό λαό να γίνει προδότης της πατρίδας του και συνεργάτης των Αμερικανών.

Κάτω από τις νέες εξελίξεις έχει ενδιαφέρον αν το «Κ»ΚΕ θα καλέσει και πάλι σε ένα μήνα το Ι«Κ»Κ να απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο του δίνοντας βήμα σε αυτούς τους απροκάλυπτους δοσίλογους, όπως ακριβώς κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Το «Κ»ΚΕ συστηματικά προβάλλει τις θέσεις του Ι«Κ»Κ μέσα από τον Ριζοσπάστη, την ΚΟΜΕΠ και την ιστοσελίδα www.solidnet.org ενώ την ίδια στιγμή αποκρύπτει από τα μέλη και τους οπαδούς του ότι αυτό το κόμμα συνεργάζεται αρμονικά με τους Αμερικάνους κατακτητές.

Ανασύνταξη, Αρ. Φύλ. 198 15-31 Γενάρη 2005

Δεν υπάρχουν σχόλια: