Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Τεράστιες και βαρύτατες ευθύνες για το πρόσφατο φιάσκο σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής


Ένας ακραία ανίκανος, αυτόγελοιοποιούμενος και ανεύθυνος Πρωθυπουργός μιας κοιμώμενης κυβέρνησης της αντιδραστικής Δεξιάς

Η σημερινή κυβέρνηση του φασιστικού κόμματος της ΝΔ, με την ισχυρή Ναζι-φασιστική πτέρυγα – κατεξοχήν κόμμα της εξαρτημένης αντιδραστικής αστικής τάξης – ένα ακραίο εθνικιστικό κόμμα και ταυτόχρονα πλήρως υποταγμένο στα σχέδια των αμερικανο ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τη χώρα στα ζητήματα της Εξωτερικής πολιτικής.
Ο κίνδυνος αυτός γίνεται ακόμα μεγαλύτερος όταν επιπλέον πρόκειται για μια εντελώς ανίκανη κυβέρνηση με έναν εξίσου ανίκανο, αυτογελοιοποιούμενο και ανεύθυνο Πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που τη μόνη ικανότητα που διαθέτει είναι να χασκογελάει, όπως παλιότερα το «χαζοχαρούμενο νήπιο» του πατρός Κων/νου Μητσοτάκη, ακραίος εθνικιστής φασίστας Α.Σαμαράς.
Η απόρριψη-καταψήφιση της διμερούς «Συμφωνίας των Πρεσπών», αρχές αυτού του χρόνου, απ’ το σύνολο των εθνικιστικών δυνάμεων: με πρόσχημα τη ΔΗΘΕΝ ύπαρξη «σπερμάτων αλυτρωτισμού» με τα «απαράδεκτα περί «μακεδονικής γλώσσας» και «μακεδόνων πολιτών» («Ρ»19/12/2018,σελ.2), σε ΚΟΙΝΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ μέτωπο κατά της Συμφωνίας: Ναζι-φασιστική Χιτλερική «Χρυσή Αυγή», φασιστική-εθνικιστική-ρατσιστική ΝΔ (με ισχυρή Ναζι-φασιστική πτέρυγα ΒΟΡΙΔΗ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, κλπ.), τα εθνικιστικά ΚΙΝΑΛΈν.Κεντρώων-ακραίο εθνικιστή ΛΕΒΕΝΤΗ, ΑΝΕΛ-ακραίο εθνικιστή θρησκόληπτο φασιστοειδές Π.ΚΑΜΜΕΝΟ, τους Ναζι-φασίστες ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ και ΜΠΑΛΤΑΚΟ-Δ.ΚΑΜΜΕΝΟ, Φ.ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ, κλπ., φθάνοντας ως την ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ηγετική σοσιαλδημοκρατική ομάδα των ΠΑΠΑΡΗΓΑ-ΜΑΪΛΗ-ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ του «Κ»ΚΕ (αλλά και άλλων εθνικιστών ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, κλπ.) και την Εκκλησιαστική Αντίδραση.

Η καταψήφιση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» δείχνει ότι το σύνολο των εθνικιστικών δυνάμεων στα θέματα εξωτερικής πολιτικής κινείται σταθερά σε ακραία εθνικιστική κατεύθυνση, αναπόφευκτα υποταγμένη στα σχέδια των διαφόρων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων – εθνικιστική γραμμή που δεν εξυπηρετεί ούτε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού της χώρας ούτε εκείνα της περιοχής των Βαλκανίων και ευρύτερα μα ούτε την πολιτική φιλίας και εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των γειτονικών χωρών.

Ευτυχώς η «Συμφωνία των Πρεσπών» ψηφίστηκε απ’ την τότε κυβερνητική πλειοψηφία, το Ποτάμι και τη Δημοκρατική Αριστερά. Μια διμερή Συμφωνία που: 1) εξομάλυνε τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας –πΓΔΜακεδονίας (σήμερα Βόρια Μακεδονία), 2) κατάφερε ισχυρό πλήγμα στις αντιδραστικέ εθνικιστικές δυνάμεις και των δυο χωρών, 3) αφαίρεσε τα εκατέρωθεν «αγκάθια» στα οποία στηρίζονταν οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών για να υποκινούν τις εχθρότητες και συγκρούσεις μεταξύ των δυο λαών και χωρών, 4) συμβάλλει στη σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων, 5) ματαίωσε την εγκατάσταση τουρκικών βάσεων στη γειτονική χώρα.

Η στάση της τότε αντιπολίτευσης και σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ έδειχνε καθαρά ότι αυτό το κόμμα δεν είχε καμιά συγκροτημένη εξωτερική πολιτική μα δεν έχει ακόμα ούτε και σήμερα. Είναι ολοφάνερο, πως είναι μια εντελώς ανεύθυνη και ακραία επικίνδυνη κυβέρνηση, όταν «πληροφορείται» από τα διεθνή ΜΜΕ, ότι η Τουρκία έχει συνάψει Συμφωνία με τη κυβέρνηση της Λιβύης, δηλ. βρέθηκε να «κοιμάται τον ύπνο του δικαίου» και μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα. Ακόμα χειρότερα: συνεχίζει να υποβαθμίζει συστηματικά τις εξελίξεις παρόλο που αυτές έχουν πάρει διεθνείς διαστάσεις, στης οποίες έχουν εμπλακεί όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, η κάθε μια για τα δικά της συμφέροντα στην περιοχή.

Το μόνο που κάνει είναι να «βομβαρδίζει» καθημερινά το λαό με σωρεία φωτογραφιών του χασκογελούντος Μητσοτάκη, νομίζοντας πως έτσι ενισχύει τις ανύπαρκτες «ικανότητές» του.
Η Εξωτερική πολιτική της χώρας δεν μπορεί να βασίζεται σε μια τυχοδιωκτική και επικίνδυνη εθνικιστική γραμμή μα ούτε σε εθνικιστικές προκλήσεις, όπως συνέβηκε με τη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Η μόνη «επιτυχία» της σημερινής κυβέρνησης στον τομέα της Εξωτερικής πολιτικής ήταν η αναγνώριση του ανύπαρκτου «αυτοδιορισμένου»(!!!) προέδρου της Βενεζουέλας και πράκτορα της CIA, πληρωμένο απ’ τις ΗΠΑ Χουάν Γκουαϊδό, διασύροντας και γελοιοποιώντας έτσι τη χώρα μας, μα πρωτίστως επιβεβαιώνοντας το μέγεθος της αντιδραστικότητας της Κυβέρνησής Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: