Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Βομβαρδισμός της ΣΥΡΙΑΣ απ’ τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ-ΑΓΓΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ

Έξω η Ελλάδα απ’ το ΝΑΤΟ! – Να κλείσει η βάση της ΣΟΥΔΑΣ και όλες οι ξένες βάσεις!
Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Αρχές του δεύτερου δεκαήμερου του Απρίλη εντάθηκε περισσότερο και επικίνδυνα ο μόνιμος σφοδρός ανταγωνισμός – προπαντός για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων διέλευσής τους, το μοίρασμα των σφαιρών επιρροής και τις αγορές – μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο, με επίκεντρο τη Συρία, των ΗΠΑ-ΑΓΓΛΙΑΣ-ΓΑΛΛΙΑΣ απ’ τη μια και απ’ την άλλη της Ρωσίας, ιδιαίτερα μετά τις συγκρούσεις των εκπροσώπων τους στον ΟΗΕ.

Έτσι στα μέσα Απρίλη (Σάββατο 14/4/2018) κατά τις 4 ώρα τα ξημερώματα οι ΗΠΑ-ΑΓΓΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ εξαπέλυσαν συντονισμένες πυραυλικές επιθέσεις σε σειρά στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Συρίας αλλά και σε διάφορα ερευνητικά της Κέντρα, αφού είχαν ήδη προηγηθεί οι ανάλογες διαβουλεύσεις μεταξύ των τριών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και είχαν γίνει οι ανάλογες στρατιωτικές προεργασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ, οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας βομβαρδιστικά τύπου «Β-1» εκτόξευσαν, κατά στόχων στο έδαφος της Συρίας, περισσότερους από 100 πυραύλους «Κρουζ». Οι Βρετανοί ιμπεριαλιστές χρησιμοποιώντας τα καταδιωκτικά «Tornado», έριξαν πυραύλους «Storm Shadow», ενώ οι Γάλλοι με τα βομβαρδιστικά «Rafale» εκτόξευσαν γύρω στους 15 πυραύλους από φρεγάτες.

Από συριακής πλευράς έγινε γνωστό ότι καταρρίφθηκαν κάποιες δεκάδες εχθρικών πυραύλων.
Το επίσημο πρόσχημα των αμερικανο-αγγλο-γάλλων ιμπεριαλιστών ήταν η δήθεν χρήση «χημικών όπλων» απ’ την πλευρά του συριακού στρατού. Ο αρχηγός του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού φασιστοειδές Τραμπ ψευδόμενος a la Göbbels δήλωσε κυνικά: «o σκοπός των ενεργειών μας απόψε είναι μία ισχυρή αποτρεπτική δύναμη κατά της παραγωγής, διάδοσης και χρήσης χημικών όπλων. Αυτή η αποτρεπτική δύναμη είναι ζωτικό συμφέρον εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ», δηλώνοντας επιπλέον: «θα συνεχίσουμε αυτήν την απάντηση μέχρις ότου το συριακό καθεστώς σταματήσει τη χρήση απαγορευμένων χημικών παραγόντων». Ανάλογες δικαιολογίες αναζήτησε η Τερέζα Μέϊ, ισχυριζόμενη, ότι οι μυστικές της υπηρεσίες διέθεταν δήθεν «σημαντικά στοιχεία» για τη χρήση «χημικών όπλων» στη Ντούμα, ενώ ο Ε.Μακρόν δήλωσε: «δεν χωρά αμφιβολία για τα γεγονότα και τις ευθύνες του συριακού καθεστώτος. Η κόκκινη γραμμή που έθεσε η Γαλλία το Μάη του 2017 παραβιάστηκε. Διέταξα συνεπώς τις γαλλικές Δυνάμεις να επέμβουν στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, στην κατεύθυνση του κρυμμένου χημικού οπλοστασίου του συριακού καθεστώτος».

Ας υπενθυμιστεί εδώ, ότι η στρατιωτική επέμβαση των αμερικανο-αγγλων ιμπεριαλιστών στο Ιράκ και η κατάληψή του έγινε με πρόσχημα ένα μεγάλο ΨΕΥΔΟΣ: τα ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ «χημικά όπλα» του Σαντάμ Χουσεΐν, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια.

Οι εγκληματικές πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία των 3 ιμπεριαλιστικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Απ’ την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, στήριξε την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ-Αγγλίας-Γαλλίας στη Συρία, με το πρόσχημα της «απεχθούς επίθεσης με χημικά όπλα» στη Ντούμα, από την οποία «πέθαναν πολλά παιδιά, γυναίκες και άνδρες», ενώ, απ’ την άλλη κράτησε αποστάσεις και έμεινε έξω απ’ τη στρατιωτική συμμετοχή στη Συρία.

Ας αναφερθεί ακόμα η στάση της Τουρκίας, της οποίας ο υπουργείο Εξωτερικών καλωσόρισε την επίθεση, σημειώνοντας πολύ χαρακτηριστικά: «η Τουρκία θεωρεί την επιχείρηση που έφεραν σε πέρας νωρίς το πρωί ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία την κατάλληλη απάντηση στη χημική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε πολλούς αμάχους στην Ντούμα στις 7 Απρίλη. Καλωσορίζουμε αυτήν την επιχείρηση που ανακουφίζει την απαίτηση της ανθρωπότητας να απαντηθεί η επίθεση στην Ντούμα, για την οποία υπάρχουν ευρείες υποψίες ότι την έκανε το καθεστώς (Ασαντ)». Σαφέστατη αναδίπλωση υποταγής της Τουρκίας στους αμερικανο-ΝΑΤΟϊκούς ιμπεριαλιστές.

Όσον αφορά την Ελληνική κυβέρνηση σε ανακοίνωση του Μαξίμου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «η επιχείρηση, όπως αναμενόταν, δεν βοήθησε στην επίλυση της συριακής κρίσης», ότι «δεν είμαστε σήμερα ένα βήμα πιο κοντά σε ένα σημείο ισορροπίας» και ότι «ο μοναδικός τρόπος να επιλυθεί η κρίση είναι διά του διπλωματικού διαλόγου και όχι διά των πολεμικών επιχειρήσεων».

Το μόνο απ’ τα πολιτικά κόμματα που επικρότησε ευθέως την πυραυλική επίθεση των ιμπεριαλιστών στη Συρία, ήταν η ΝΔ που δια του τομεάρχη Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκου δήλωσε: «Η καταδίκη κάθε χρήσης χημικών όπλων, πόσο μάλλον κατά αμάχων, είναι απερίφραστη. Δυστυχώς, αυτό που συνέβη στην πόλη Ντούμα, στην Ανατολική Γκούτα, δεν ήταν μεμονωμένο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν τέτοια όπλα στη Συρία. Το γεγονός αυτό καθιστά επιτακτική τη λήψη αποτρεπτικών μέτρων για την αποφυγή επανάληψης τέτοιων απάνθρωπων ενεργειών. Η σημερινή περιορισμένη και στοχευμένη πυραυλική επίθεση σε συγκεκριμένους στόχους στη Συρία κατέστη αναγκαία μετά την αποτυχία της διπλωματίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ».

Η νέα πυραυλική επίθεση στη Συρία των τριών ιμπεριαλιστικών χωρών γίνεται προφανώς για να πιέσουν τη Ρωσία και τη Συρία για συνομιλίες προς την κατεύθυνση ενδεχόμενων συμβιβασμών, εξαιτίας τη ισχυροποίησης των θέσεων της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας στην περιοχή, που συνάμα προδίδει εξασθένιση των θέσεών τους στη διαρκώς φλεγόμενη Μέση Ανατολή. Βέβαια οι βομβαρδισμοί αυτοί εξασφαλίζουν τεράστια αύξηση κερδών στην πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ-ΑΓΓΛΙΑΣ-ΓΑΛΛΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: