Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ JUAN JOSE ORTEGA - ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Το μεξικανικό κράτος ξεκίνησε μια απροκάλυπτη επίθεση ενάντια στους οργανωμένους εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα και στο Εθνικό Συντονιστικό Εργαζομένων στην Εκπαίδευση (CNTE), τα μέλη του οποίου είχαν σφοδρή αντίθεση με την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση. Ωστόσο, η απάντηση σε αυτή την επίθεση ήταν η έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια ενάντια σε όλες αυτές τις πραξικοπηματικές ενέργειες και υποστήριξαν ανοιχτά τους εκπαιδευτικούς. Αυτό συνέβη στην Τσιάπας και Οαχάκα.
Σήμερα, ξεκίνησε μια νέα κλιμάκωση ενάντια στο CNTE, ιδιαίτερα τώρα με τη σύλληψη του Juan Jose Ortega Madrigal, Γενικού Γραμματέα του 18ου τομέα του SNTE-CNTE. Αντί να πάρει μέτρα για να αποκαταστήσει ένα διάλογο με τους δημοκρατικούς καθηγητές, ο Enrique Peña Nieto και ο λοχίας του, Aurelio Nuño, επέλεξαν την καταστολή κατά των μελών της CNTE
Η λαϊκή υποστήριξη για το CNTE (Εθνικό Συντονιστικό Εκπαίδευσης Εργαζομένων) αντανακλάται στην τοποθέτηση εκατοντάδων εθνικών οργανώσεων, διανοούμενων, διπλωματών. διεθνών οργανισμών που ζητούν την άμεση έναρξη διαλόγου από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση με τους δασκάλους, με επικεφαλής τον CNTE.
Από κάθε μέρος όπου αναπτύσσεται ο καθημερινός αγώνας κατά της επιβολής της ολιγαρχίας και των λακέδων της, υψώνουμε μαχητή γροθιά και καταδικάζουμε τη σύλληψη του Juan Jose Ortega Madrigal, καλώντας όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στον αγώνα μαζί με τη μεγάλη λαϊκή υποστήριξη που θα οδηγήσει στην αντίσταση και στην επίθεση με την προοπτική της οικοδόμησης μίας πολιτικής γενικής απεργίας για να νικήσουμε την τρέχουσα πολιτική του καθεστώτος, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις τους και να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους μια για πάντα.
Ενότητα όλου του λαού για την προλεταριακή χειραφέτηση
Επαναστατικό Λαϊκό Μέτωπο





Δεν υπάρχουν σχόλια: