Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Ανοιχτά υπέρ των συνεργατών των Ναζί το τραγούδι της Ουκρανίας στη Eurovision

Γνωρίζοντας ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Γιουροβίζιον είναι ένας μηχανισμός αναπαραγωγής της Αστικής ιδεολογίας και κουλτούρας που από την ίδρυσή του εξυπηρετούσε τα συμφέροντα πολυεθνικών εταιριών και χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο εξωτερικής πολιτικής των καπιταλιστικών χωρών, έξω από κάθε έννοια λαϊκού πολιτισμού και λαϊκής παράδοσης, δεν μας ξαφνιάζει η πορεία που έχει διαγράψει και το που έχει καταλήξει σήμερα. Πριν λίγες μέρες στο συγκεκριμένο διαγωνισμό αναδείχθηκε νικητής ένα τραγούδι που υμνεί τους Τατάρους - συνεργάτες των Χιτλερικών δυνάμεων στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (Β' ΠΠ). Ένα τραγούδι του οποίου οι στίχοι δεν επιλέχθηκαν τυχαία από τη ναζι-φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου. Σκοπός της ναζι-φασιστικής Ουκρανικής κυβέρνησης είναι, και με αυτό, να αναδείξει το ζήτημα της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία 2 χρόνια πριν, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα μία ακόμα αντισταλινική θεωρία.
Από την πλευρά τους τα κράτη της ΕΕ προωθούν την παραπάνω τακτική γιατί εντάσσεται πολύ ομαλά και ως φυσική συνέχεια της προσπάθειας - αλλά και νομοθέτησης - στο εσωτερικό της για εξίσωση του Σταλινισμού με τον Χιτλερισμό βλ. Απόφαση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2/4/2009 για καθιέρωση της 23ης Αυγούστου ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων, και να γιορτάζεται με αξιοπρέπεια και αμεροληψία». Άλλωστε δεν έχει περάσει ούτε μισός χρόνος από την ψηφοφορία του ΟΗΕ με αφορμή τα 70 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Νυρεμβέργης, όπου όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ - συντεταγμένα - απείχαν από τη ψηφοφορία καταδίκης ναζι-φασιστικών ομάδων και οργανώσεων που όλο και πιο ανοιχτά δημόσια υποστηρίζουν τα εγκλήματα και την ιδεολογία της Χιτλερικής Γερμανίας και των συμμάχων της.

Το δίλημμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (Β' ΠΠ)


Η αντισταλινική υστερία σε συνδυασμό με την υιοθέτηση φιλοχιτλερικών θέσεων από όλα τα κράτη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ - ούτε καν από την συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - εδραιώνει ακόμα περισσότερο το θαυμασμό της τακτικής και της στρατηγικής του ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ, οργανωτή της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης, με την οποία κατάφερε να μετατρέψει το χαρακτήρα του πολέμου από ιμπεριαλιστικό (δηλ. πόλεμος καπιταλιστικών χωρών μεταξύ τους και ενάντια στη σοσιαλιστική Σοβιετική Ένωση), σε αντιφασιστικό (δηλ. πόλεμος δημοκρατικών κρατών ενάντια σε ναζι-φασιστικά κράτη).
Την περίοδο του πολέμου, όσο κι αν σήμερα μπορεί να μας φαίνεται παράλογο, η επιλογή του ενός ή του άλλου στρατοπέδου ήταν μονόδρομος. Αν δεν ήσουν με την Σοβιετική Ένωση του Στάλιν, τότε αυτομάτως ήσουν με τους Ναζι-φασίστες των Χίτλερ - Μουσολίνι. Αν δεν ήσουν με τη Ναζιστική Γερμανία και την φασιστική Ιταλία τότε ο μόνος δρόμος που είχες να επιλέξεις ήταν να αγωνιστείς στο πλευρό της Σοβιετικής Ένωσης, που μαζί της αγωνίζονταν οι λαοί όλου του κόσμου.
Τι έπραξαν όμως οι Τάταροι στην πλειοψηφία τους;


Ο αντισταλινικός J. Otto Pohl στο βιβλίο του «Οι εθνικές εκκαθαρίσεις στην ΕΣΣΔ 1937-1949» αναφέρει:
«Η γερμανική στρατιωτική κατοχή της Κριμαϊκής Χερσονήσου στηρίχθηκε εν μέρει πάνω στις τοπικές μονάδες αυτοάμυνας των Τατάρων (Selbschutze). Οι μονάδες αυτές διεξήγαν αντι-παρτιζανικό πόλεμο ενάντια στις σοβιετικές άτακτες μονάδες που δρούσαν στα μετόπισθεν των γερμανικών γραμμών. Όταν ο Σοβιετικός Κόκκινος Στρατός ανακατέλαβε την χερσόνησο της Κριμαίας, το καθεστώς του Στάλιν επέβαλε μια αδίστακτη τιμωρία στους Τατάρους της Κριμαίας για την δράση αυτών των μονάδων αυτοάμυνας. Το σταλινικό καθεστώς εξόρισε ολόκληρο τον πληθυσμό των Τατάρων της Κριμαίας σε ειδικούς οικισμούς στο Ουζμπεκιστάν ως απάντηση στις μονάδες αυτοάμυνας των Τατάρων.» (J. O. Pohl Ethnic Cleansing in the USSR 1937-1949, σελ. 109)
Και λίγο παρακάτω:
«Ένας μεγάλος αριθμός των Τατάρων της Κριμαίας, παρόλα αυτά, καλωσόρισε τους Γερμανούς ως απελευθερωτές» (...) «Καθ’ όλη τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι κατοχικές δυνάμεις οργάνωσαν περίπου 20.000 Τατάρους (10% του πληθυσμού των Τατάρων της Κριμαίας) σε μάχιμες μονάδες αυτοάμυνας. Η Γερμανική στρατιωτική διοίκηση της Κριμαίας, υπό τον στρατηγό Manstein, στηρίχθηκε στις μάχιμες μονάδες αυτοάμυνας των Τατάρων της Κριμαίας για να ενισχύσει τη κατοχή της χερσονήσου. Ο Γερμανικός στρατός χρησιμοποίησε αυτές τις μάχιμες μονάδες αυτοάμυνας των Τατάρων για να αντιμετωπίσει τις παρτιζάνικες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Κριμαία. (...) Από τους 3.783 Σοβιετικούς παρτιζάνους στην Κριμαία στις αρχές του 1944, 630 ήταν Τάταροι της Κριμαίας.» (J. O. Pohl Ethnic Cleansing in the USSR 1937-1949, σελ. 112)
«Στις 10 Μαΐου 1944, ο Beria ενημερώσε τον J. Stalin ότι η NKVD συνέλαβε 5.381 «αντισοβιετικά άτομα» στην Κριμαία μέχρι τις 7 Μαΐου 1944. Κατά τη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων η NKVD κατέσχεσε 5.995 τουφέκια, 337 πολυβόλα παντός τύπου, 31 όλμους, και μεγάλο αριθμό χειροβομβίδων και σφαιρών.» (J. O. Pohl Ethnic Cleansing in the USSR 1937-1949, σελ. 113)



Στο βιβλίο του «Οι Τάταροι της Κριμαίας» ο Alan W. Fisher επιβεβαιώνει τους παραπάνω ισχυρισμούς:
«Ο Manstein ήταν σχετικά επιτυχημένος όσον αφορά τις προσπάθειές του να κερδίσει την ενεργή υποστήριξη των Τατάρων. Σύμφωνα με Γερμανικά και Ταταρικά στοιχεία, οι Γερμανοί έπεισαν 15.000 με 20.000 Τατάρους να συγκροτήσουν μάχιμες μονάδες αυτοάμυνας που θα ήταν μερικώς οπλισμένοι από τους Γερμανούς κια θα στέλνονταν στα βουνά για να καταδιώξουν τους παρτιζάνους.» (Alan W. Fisher: The Crimean Tatars, σελ. 155)
Τι πράττουν σήμερα οι Τάταροι;
Σήμερα που στην Ουκρανία οι ναζι-φασίστες ανέτρεψαν τον εκλεγμένο πρόεδρο Γιανουκόβιτς και που οι «Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ» αγωνίζονται ενάντιά τους, οι Τάταροι της Κριμαίας έχουν ενταχθεί σε ναζι-φασιστικά τάγματα όπως το ναζιστικό τάγμα Αζόφ.


Η απόφαση εκτοπισμού των Τατάρων και η απόδοση δικαιοσύνης στους συνεργάτες των Ναζί


Άκρως Απόρρητο

Απόφαση νο.5859 της Κρατικής Επιτροπής Άμυνας [1],[2]

11 Μαΐου 1944, Κρεμλίνο Μόσχα
Για τους Τατάρους της Κριμαίας
Κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, πολλοί Τάταροι της Κριμαίας πρόδωσαν την Μητέρα πατρίδα, αυτομολώντας από τις μονάδες του Κόκκινου Στρατού που υπερασπίζονταν την Κριμαία και περνώντας στο πλευρό του εχθρού, εντασσόμενοι σε εθελοντικές στρατιωτικές μονάδες που σχημάτισαν οι Γερμανοί προκειμένου να πολεμήσουν ενάντια στον Κόκκινο Στρατό. Ως μέλη των Γερμανικών ταγμάτων τιμωρίας, κατά την διάρκεια της κατοχής της Κριμαίας από τα Γερμανικά φασιστικά στρατεύματα, οι Τάταροι της Κριμαίας ειδικότερα διακρίθηκαν για τις βάρβαρες αντεκδικήσεις τους εναντίων των σοβιετικών παρτιζάνων, ενώ βοήθησαν επίσης τους Γερμανούς επιδρομείς να οργανώσουν βίαιες συγκεντρώσεις σοβιετικών πολιτών που προορίζονταν για σκλάβοι των Γερμανών, καθώς και στη μαζική εξόντωση των σοβιετικών πολιτών.



Οι Τάταροι της Κριμαίας συνεργάστηκαν ενεργά με τις Γερμανικές αρχές κατοχής, συμμετέχοντας στις λεγόμενες «Ταταρικές Εθνικές Επιτροπές», που συστάθηκαν από τα Γερμανικά όργανα πληροφοριοδοτών, και χρησιμοποιήθηκαν συχνά για την διείσδυση στα νώτα του Κόκκινου Στρατού από κατασκόπους και δολιοφθορείς. Με την υποστήριξη των Τατάρων της Κριμαίας, οι «Ταταρικές Εθνικές Επιτροπές», στις οποίες ηγετικό ρόλο έπαιξαν οι Λευκοφρουροί-Τάταροι του εξωτερικού, προσανατόλισαν τις δραστηριότητές τους στις διώξεις και την καταπίεση του μη-Ταταρικού πληθυσμού της Κριμαίας, ξεκινώντας τις προετοιμασίες για την απόσπαση της Κριμαίας από τη Σοβιετική Ένωση με την βία, με την βοήθεια των Γερμανικών στρατιωτικών δυνάμεων.


Λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα που παρατέθηκαν παραπάνω, η Κρατική Επιτροπή Άμυνας αποφασίζει πως:
  1. Όλοι οι Τάταροι πρέπει να φύγουν από την περιοχή της Κριμαίας και να μετεγκατασταθούν μόνιμα ως ειδικοί μέτοικοι στις περιοχές της Ουζμπεκικής ΣΣΔ. Η μετεγκατάσταση θα ανατεθεί στην Σοβιετική NKVD. Η Σοβιετική NKVD (σύντροφος Beria) θα πρέπει να ολοκληρώσει την μετεγκατάσταση μέχρι την 1η Ιουνίου 1944.
  2. Η ακόλουθη διαδικασία και συνθήκες μετεγκατάστασης πρέπει να λάβουν χώρα:

    1. α) Θα επιτραπεί στους ειδικούς μέτοικους να πάρουν μαζί τους προσωπικά αντικείμενα, ρούχα, οικιακά αντικείμενα, πιάτα και άλλα σκεύη και μέχρι 500 κιλά τροφή για κάθε οικογένεια.
    Ιδιοκτησίες, κτίρια, εξωτερικές κατασκευές, έπιπλα και γαίες που αφήνονται πίσω θα αναλαμβάνονται από τις τοπικές αυτοδιοικήσεις. Όλα τα οικόσιτα ζώα θα αναλάβει το Λαϊκό Επιτροπάτο των Βιομηχανιών Κρέατος και Γάλακτος, όλη την αγροτική παραγωγή θα αναλάβει το Λαϊκό Επιτροπάτο για τη Γη της ΕΣΣΔ, τα άλογα το Λαϊκό Επιτροπάτο για την Αγροτική Οικονομία…

    1. Θα αποδοθούν αποδείξεις για την παραλαβή (των παραπάνω) σε κάθε μέρος εγκατάστασης των πληθυσμών και σε κάθε αγρόκτημα, αποδείξεις για κάθε ζώο, σιτηρά, λαχανικά, και για άλλους τύπους αγροτικής παραγωγής.
    Μέχρι την 1η Ιουλίου αυτού του έτους, η NKVD της ΕΣΣΔ, το Λαϊκό Επιτροπάτο για την Βιομηχανία Κρέατος και Γάλακτος, Αγροτικής Οικονομίας και Γης…[κλπ] πρέπει να καταθέσουν στο Συμβούλιο των Λαϊκών Επιτρόπων της ΕΣΣΔ προτάσεις για την διαδικασία αποπληρωμής των ειδικών μετοίκων, βάσει των αποδείξεων παραλαβής για τα ζώα και την αγροτική παραγωγή που παρέλαβαν από αυτούς.β) (...)γ) Το Λαϊκό Επιτροπάτο για τους Σιδηροδρόμους (σύντροφος Καγκάνοβιτς) να οργανώσει την μεταφορά των ειδικών μετοίκων από την Κριμαία στην Ουζμπεκική ΣΣΔ, χρησιμοποιώντας ειδικά διαμορφωμένα τρένα, σύμφωνα με ένα χρονοδιάγραμμα που θα εκπονηθεί από κοινού με την NKVD της ΕΣΣΔ…δ) Σε κάθε τρένο ειδικών μετοίκων, το Λαϊκό Επιτροπάτο Δημόσιας Υγείας (σύντροφος Μήτερεφ) να μεταθέσει, μέσα σε ένα χρονικό πλαίσιο που θα οριστεί από την NKVD της ΕΣΣΔ, ένα γιατρό και δύο νοσοκόμες, καθώς επίσης και την κατάλληλη ποσότητα φαρμάκων, και να καλύψει τις ανάγκες για ιατρική φροντίδα και πρώτες βοήθειες στους ειδικούς μετοίκους κατά την μετάβασή τους.ε) Το Λαϊκό Επιτροπάτο της ΕΣΣΔ για το Εμπόριο (σύντροφος Λιουμπίμοφ) θα τροφοδοτήσει όλα τα τρένα που θα μεταφέρουν τους ειδικούς μετοίκους με ζεστό φαγητό και βραστό νερό σε καθημερινή βάση…
  3. Μέχρι την 1η Ιουνίου αυτού του έτους, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος (Μπολσεβίκοι) του Ουζμπεκιστάν, ο σύντροφος Γιουσούποφ, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Λαϊκών Επιτρόπων της ΣΣΔ του Ουζμπεκιστάν, σύντροφος Αμπντουραχμάνοφ, και ο Λαϊκός Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΣΣΔ του Ουζμπεκιστάν, σύντροφος Κομπούλοφ, πρέπει να φέρουν εις πέρας τα εξής σε σχέση με την υποδοχή και εγκατάσταση των ειδικών μετοίκων:
    α) Να υποδεχθούν και να εγκαταστήσουν στην ΣΣΔ του Ουζμπεκιστάν 140 με 160 χιλιάδες ειδικούς μετοίκους, Τατάρους, σταλμένους εκ μέρους της NKVD της ΕΣΣΔ από την ΑΣΣΔ της Κριμαίας.

    Η εγκατάσταση των ειδικών μετοίκων θα πραγματοποιηθεί σε κοινότητες κρατικών αγροκτημάτων, υπάρχουσες αγροτικές κολεκτίβες, αγροκτήματα σχετιζόμενα με βιομηχανίες, σε εργατικές κοινότητες, με σκοπό την επαγγελματική τους αποκατάσταση στη γεωργία και τη βιομηχανία.

    β) Να σχηματίσουν επιτροπές στις περιοχές (Oblast) όπου οι ειδικοί μέτοικοι πρόκειται να εγκατασταθούν, αποτελούμενες από τον πρόεδρο της εκτελεστικής επιτροπής της περιοχής, τον αρχηγό της διοίκησης της NKVD, αναθέτοντάς τους την εφαρμογή όλων των μέτρων σχετικά με την υποδοχή και κατανομή των νεοαφιχθέντων  ειδικών μετοίκων.

    γ) (το ίδιο σε επίπεδο Raion)…

    δ) Να οργανώσουν την μηχανοκίνητη μεταφορά των ειδικών μετοίκων, κινητοποιώντας τα μεταφορικά μέσα των διαφόρων επιχειρήσεων και θεσμών [της τοπικής αυτοδιοίκησης, της περιοχής, κλπ] για αυτό τον σκοπό.

    ε) Να χορηγήσουν κομμάτια καλλιεργήσιμης γης στους νεοαφιχθέντες ειδικούς μετοίκους και να τους βοηθήσουν να χτίσουν σπίτια προμηθεύοντάς τους με οικοδομικά υλικά.

    στ) (...)

    ζ) (...)
  4. Επταετή δάνεια μέχρι και 5.000 ρούβλια ανά οικογένεια, για την οικοδόμηση και εξοπλισμό οικιών, θα αποδοθούν από την Αγροτική Τράπεζα (σύντροφος Κράβτσοφ) στους ειδικούς μετοίκους στην ΣΣΔ του Ουζμπεκιστάν, στους τόπους εγκατάστασής τους.
  5. Κάθε μήνα κατά την διάρκεια της περιόδου Ιούνης-Αύγουστος 1944, ίσες ποσότητες αλευριού, δημητριακών, και λαχανικών θα αποδοθούν από το Λαϊκό Επιτροπάτο για τη Γη της ΕΣΣΔ (σύντροφος Σουμπότιν) στο Συμβούλιο των Λαϊκών Επιτρόπων της ΣΣΔ του Ουζμπεκιστάν για να κατανεμηθούν στους ειδικούς μετοίκους.
    Το αλεύρι, τα δημητριακά, και τα λαχανικά θα μοιραστούν δωρεάν στους ειδικούς  μετοίκους κατά την περίοδο Ιούνη-Αυγούστου, ως αποπληρωμή της αγροτικής παραγωγής και του ζωικού αποθέματος που παραλήφθηκαν από τις περιοχές που εγκατέλειψαν.
  6. (...)
  7. (...)
  8. (...)
  9. (...)
Ι. Στάλιν
Πρόεδρος, Κρατική Επιτροπή Άμυνας


Κοινοποίηση όλου του εγγράφου στους: Συντρόφους Molotov, Beria, Malenkov, Mikojan Voznesenskii,Andreev, Kosygin, Gritsenko, Iusupov, Abdurakhmanov, Kobulov (Uzbek SSR NKVD), Chadaev
Κοινοποίηση κατάλληλων τμημάτων του εγγράφου στους: Shatalin, Gorkin, Smirnov, Subbotin, Benediktov, Lobanov, Zverev,Kaganovich, Miterev, Liubimov, Kravtsov, Khrulev, Zhukov, Shirokov, Lopukhov

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι η απόφαση εκτοπισμού των Τατάρων της Κριμαίας δεν γίνεται εκδικητικά, αλλά με κύριο στόχο να μειωθούν οι απώλειες του Κόκκινου Στρατού στην περιοχή της Ουκρανίας στο μέτωπο με τα Ναζιστικά στρατεύματα. Η απόφαση αυτή - που έχει τη μορφή διαταγής εν καιρώ πολέμου και είναι άκρως απόρρητη - δεν θα μπορούσε να μην είναι σαφής ή να αφήνει να εννοηθεί στους κατώτερους σε αξίωμα στρατιωτικούς ότι μπορούν να πράξουν διαφορετικά (πχ. να εξοντώσουν ή να μην φροντίσουν τον πληθυσμό των Τατάρων).
Το πνεύμα που διαπνέει την απόφαση γίνεται ακόμα πιο κατανοητό από την απάντηση του V.M. Molotov σε ερώτηση για τις υποχρεωτικές εκτοπίσεις πληθυσμών κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου:
«Το ζήτημα ήταν ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου λάβαμε αναφορές για μαζική προδοσία. Τάγματα Καυκασιανών στάθηκαν αντίθετα σε εμάς στο μέτωπο και μας επιτέθηκαν στα μετόπισθεν. Επρόκειτο για ζήτημα ζωής και θανάτου, δεν υπήρχε χρόνος να ερευνήσουμε τις λεπτομέρειες. Φυσικά και αθώοι υπέφεραν. Όμως εκτιμώ ότι με δεδομένες τις συνθήκες, ενεργήσαμε ορθά», (Chuev, F., Molotov Remembers: Inside Kremlin Politics, σελ. 195)


Ο εκτοπισμός των Τατάρων - Η εγκατάσταση των ανταρτών του ΔΣΕ στην Τασκένδη και στις ΣΣΔ σε αντιδιαστολή με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών


Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρώτον, τον καιρό της απόφασης ήταν σε εξέλιξη ο καταστροφικότερος πόλεμος που έχει υπάρξει μέχρι τώρα και δεύτερον, την πρόνοια που υπήρξε για την ασφαλή και όσο το δυνατόν καλύτερη μεταφορά των πληθυσμών, δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε τον θαυμασμό μας για τον εντυπωσιακό συντονισμό και την οργάνωση αυτών των επιχειρήσεων. Επιπρόσθετα, αξίζει να λάβουμε υπόψη και να αξιολογήσουμε και την εμπειρία που έχουμε από την αντίστοιχη εγκατάσταση των ανταρτών του ΔΣΕ στις ΣΣΔ αμέσως μετά τον πόλεμο - με μια Σοβιετική Ένωση βαριά τραυματισμένη. Τότε, εκεί τους προσφέρθηκε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χρήματα για να ζήσουν, εργασία, σπίτια, θέσεις σε σχολεία, σχολές και πανεπιστήμια, κ.α.. Είναι εύκολο να αναρωτηθούμε «πότε άλλοτε ο καπιταλισμός ανταπεξήλθε σε τόσο μεγάλο βαθμό σε παρόμοιου μεγέθους εγχειρήματα;».


Στον αντίποδα, στη σημερινή Ευρώπη που κυριαρχεί η Ειρήνη, βλέπουμε να υποδέχονται τους μετανάστες-πρόσφυγες (σημ. μόνο τους υποδέχονται, ενώ οι Σοβιετικοί οργάνωναν την μετακίνησή τους από την αφετηρία) με κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης, με ανύπαρκτες ή ακατάλληλες υποδομές, με έλλειψη βασικών στοιχειωδών υλικών, τροφίμων, κλπ, χωρίς κανένα σεβασμό στις διεθνείς συμβάσεις περί ασύλου, κ.α. Βλέποντας, λοιπόν, αυτή τη «Δημοκρατική» σημερινή Ευρώπη, δεν μπορούμε να μην θαυμάζουμε το πνεύμα της απόφασης και την αρτιότητα της εκτέλεσής της.

Τα καθήκοντα των αντιφασιστών


Απέναντι στη λασπολογία και τις διάφορες αντισταλινικές θεωρίες, η υπεράσπιση της στρατηγικής του ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ και της Σοβιετικής Ένωσης που έχει δικαιωθεί ιστορικά διότι οδήγησε στη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη είναι μονόδρομος για τους αντιφασίστες αγωνιστές. Η εύρεση ντοκουμέντων και μαρτυριών που καταρρίπτουν τα αντισταλινικά μυθεύματα, η παρέμβαση σε συζητήσεις που στόχο έχουν την σπίλωση της θυσίας του μεγάλου Σοβιετικού λαού, η οργάνωση, επικοινωνία και συνεργασία αντιφασιστικών ομάδων για την θεωρητική, αλλά και πρακτική αποδόμηση-αντιμετώπιση της ναζι-φασιστικής ιδεολογίας είναι μόνο μερικά από τα καθήκοντα που πρέπει να αναλάβουν οι αντιφασίστες αγωνιστές.

Το καθήκοντα των Σταλινικών - Κομμουνιστών


Σ' αυτές τις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης, της εξαθλίωσης της εργατικής τάξης, της πείνας, της φασιστικοποίησης, των πολέμων, το καθήκον των επαναστατών κομμουνιστών, των μαρξιστών-λενινιστών-σταλινιστών είναι διπλό:
πρώτο, πάλη για την «επαναφορά» στην εργατική τάξη της επιστημονικής δικής της επαναστατικής κοσμοθεωρίας, απαραίτητο στοιχείο για την ανασύνταξη του επαναστατικού της Κόμματος (συνέχεια του σταλινικού-ζαχαριαδικού ΚΚΕ 1918-55), εντελώς απαραίτητου για την οργάνωση και καθοδήγηση της μελλοντικής νικηφόρας βίαιης-ένοπλης Προλεταριακής Επανάστασης και την εγκαθίδρυση της Δικτατορίας του Προλεταριάτου,
δεύτερο, πάλη, αυτή τη στιγμή, κατά της φασιστικοποίησης, του εθνικισμού-ρατσισμού που συνδέονται και τροφοδοτούν ΑΜΕΣΑ το φασισμό–Ναζι-φασισμό μα και ταυτόχρονα συμμετοχή στους αμυντικούς αγώνες των εργαζομένων (ντόπιων-ξένων) κατά των νέων μέτρων του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, συνδεδεμένων πάντα  με την πάλη για την ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, ΕΞΟΔΟ της Ελλάδας από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ-ΝΑΤΟ.




[1] Ολόκληρη την απόφαση για τον εκτοπισμό των Τατάρων της Κριμαίας μπορείτε να τη βρείτε στην βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ εδώ
[2] Η μετάφραση της απόφασης είναι παρμένη από εδώ. Έγιναν μόνο κάποιες διορθώσεις στη δομή, έτσι ώστε να συμπίπτει η αρίθμηση με την αγγλική μετάφραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: