Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Προκλητικότατη βεβήλωση αντιφασιστικού μνημείου από ναζι-φασίστες της «Χρυσής Αυγής» - Επαίσχυντη η στάση ΑΝΟΧΗΣ του «Κ»ΚΕ

newego_LARGE_t_1101_54247968Προκλητικότατη βεβήλωση αντιφασιστικού μνημείου

Από ναζι-φασίστες της «Χρυσής Αυγής» - Επαίσχυντη η στάση ΑΝΟΧΗΣ του «Κ»ΚΕ

Στις 14 Σεπτέμβρη του 2013 - ελάχιστες μέρες πριν την δολοφονία του νεολαίου ήρωα του λαού μας, γενναίου αντιφασίστα Παύλου Φύσσα - το μνημείο των 114 εκτελεσμένων τον Σεπτέμβρη του 1944 αντιφασιστών και κομμουνιστών απ' τους Γερμανούς και ντόπιους συνεργάτες τους, με διαταγή του γνωστού Γερμανού εγκληματία Σούμπερτ, βεβηλώθηκε με την συμμετοχή στην εκδήλωση και την κατάθεση στεφάνου σε αυτό με τον πλέον προκλητικότατο τρόπο απ' τα χιτλερικά αποβράσματα της ναζι-φασιστικής «Χρυσής Αυγής» (30μελής φασιστικός συρφετός) με επικεφαλής τον βουλευτή Αντώνη Γρέγο.

Τα ναζιστικά-χιτλερικά αποβράσματα δεν περιορίστηκαν μόνο στην συμμετοχή και στην κατάθεση στεφάνου, αλλά χαιρέτησαν επιπλέον και με το γνωστό χιτλερικό χαιρετισμό (φωτογραφία από «Έθνος» 26/9/2013, σελ. 21), προκαλώντας τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση αντιφασίστες. Κι αυτή η προκλητική βεβήλωση έλαβε χώρα με την ΑΝΟΧΗ όλων των συμμετεχόντων αντιφασιστών, μαζί και με την παρουσία των χρουστσοφικών σοσιαλδημοκρατών του «Κ»ΚΕ που «παρεβρέθηκε συγκροτημένα με το πανό τους στο χώρο της εκδήλωσης και η βουλευτής του κόμματος Ελένη Γερασιμίδου κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του «Κ»ΚΕ» («Ρ», 17/9/2013, σελ. 15).

Δεν προκαλεί καθόλου εντύπωση στους αντιφασίστες και κομμουνιστές τόσο η συμμετοχή του «Κ»ΚΕ όσο και η επαίσχυντη στάση ΑΝΟΧΗΣ απέναντι στα χιτλερικά αποβράσματα της εγκληματικής ναζι-φασιστικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής», ενός αστικού σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ, του οποίου η ηγεσία έχει κρατήσει και κρατάει μια επαίσχυντη - συμβιβαστική στάση ανοχής - νομιμοποίησης ΑΝΤΙ να μην συμμετάσχει μαζί τους σε μια τέτοια προκλητική φιέστα ή τουλάχιστον αν συμμετέχει να εκδιώξει και τσακίσει τους προκλητικούς ναζί, με το «Ριζοσπάστη» να αποκρύπτει συνειδητά το όνομα του δημάρχου και σε ποιο κόμμα ανήκει, κάνοντας λόγο γενικά για «δημοτική αρχή» και «ανοχή της πλειοψηφίας στον Δήμο» χωρίς να πληροφορεί τους αναγνώστες του από ποια πολιτικά κόμματα αυτή αποτελείται.

Και μετά από αυτή την επαίσχυντη στάση ΑΝΟΧΗΣ - ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ η «Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ» έχει το οπορτουνιστικό θράσος σε ανακοίνωσή της, κατόπιν εορτής, να αναφέρει πως τάχα «τη «Χρυσή Αυγή» μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνο το οργανωμένο εργατο-λαϊκό κίνημα και όχι τα θολά, αταξικά μέτωπα» («Ρ», 17/9/2013, σελ. 15), τη στιγμή που το ίδιο το «Κ»ΚΕ όχι μόνο δεν έχει κανένα αντιφασιστικό - αντιναζιστικό μέτωπο πάλης, αλλά ακολουθεί και μια συμφιλιωτική στάση ΑΝΟΧΗΣ απέναντι στους ναζι-φασίστες της «Χρυσής Αυγής», ΛΑΟΣ κλπ, όπως δείχνει η υποδοχή των ναζι-φασιστών στην «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ» («Ρ», 21/2/2012, σελ. 32), απ' το ελεγχόμενο από το ΠΑΜΕ προεδρείο του σωματείου (πρόεδρος το ηγετικό στέλεχος του ΠΑΜΕ Σιφωνιός), η συμμετοχή των Λ. Κανέλλη («Κ»ΚΕ) - Ρ. Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) στη γνωστή συζήτηση με το χιτλερικό απόβρασμα Κασιδιάρη ή ακόμα όταν η ηγεσία του «Κ»ΚΕ στέλνει την βουλευτή του Λ. Κανέλλη ως ομιλήτρια το 2006 στην παρουσίαση - προβολή και προπαγάνδιση - υπεράσπιση των υπεραντιδραστικών απόψεων του ναζι-φασίστα ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ (φωτογραφία παρουσίασης 2006: Μπαλτάκος, Σαμαράς, Κανέλλη, Πρετεντέρης, Αλευράς, Λυκουρέζος) και όταν εντελώς πρόσφατα ο «Ριζοσπάστης» (22/3/2014, σελ. 9) μετατρέπεται σε άθλιο φερέφωνο των απόψεων Μπαλτάκου, επαναλαμβάνοντας και προπαγανδίζοντας τις αντιδραστικές του δηλώσεις πως δηλ. πως τάχα ο Μπαλτάκος είναι απλά και μόνο «αντικομμουνιστής», ενώ η δήλωσή του: «είμαι αντικομμουνιστής, έτσι γεννήθηκα, έτσι θα πεθάνω» (21/3/2014, «Βήμα 99,5») δεν είναι μόνο «αντικομμουνιστική», αλλά πρωτίστως ναζιφασιστική: ακριβώς επειδή αυτή η δήλωση αποδίδει - όπως έπρατταν και οι χιτλερικοί ναζι-φασίστες - τις όποιες ιδεολογικοπολιτικές απόψεις σε βιολογικούς παράγοντες λαών, κοινωνικών τάξεων και «ανθρώπων» ή αλλιώς τις εγγράφει στο DNA των διαφόρων λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: